Η τελευταία μούσα του Pedro Almodóvar: η Adriana Ugarte

0
1336

Η νεώτερη ταινία του Pedro Almodóvar, «Julieta», είναι πλούσια κι απολαυστική, με τρόπο στον οποίο είναι κάθε ταινία του Almodóvar. Υπάρχουν ονειρεμένες λήψεις σεξ και ονειρικά πλάνα ζώων που τρέχουν μες στο χιόνι. Αλλά η κεντρική αποκάλυψη στην οθόνη είναι η ηθοποιός Adriana Ugarte, η νεώτερη σε μια μακρά σειρά από τις μούσες  του Almodóvar.

Στην Julieta, χωρίζει τον ρόλο του τίτλου με την Emma Suárez – οι δύο γυναίκες παίζουν τον ίδιο χαρακτήρα σε διαφορετικά σημεία της ζωής τους. Προσαρμοσμένη από μια σειρά διηγήσεων από την Alice Munro, η Julieta μιλάει  για την ζωή της πριν και μετά από μια τραγωδία, βασικά – η γηραιότερη Julieta (που την υποδύεται η Suárez) θρηνεί  για μια απώλεια που η νεότερη  Julieta (Ugarte) εξακολουθεί να επιταχύνει απροσδόκητα.

 Η ταινία είναι θλιβερή, έντονη και σέξι, όπως υποθέτω ότι είναι κάθε ταινία του Almodóvar Η Ugarte είναι ακατέργαστα νευρωτική και αγχωτική σε όλη της την έκταση, συχνά ακάλυπτη, εκτεθειμένη σωματικά και διανοητικά, στοιχειωμένη από οιωνούς μιας καταστροφής που φτάνει αναπόφευκτα.

Είναι μια εξαιρετική performance σε μια ταινία γεμάτη μεγάλες εμφανίσεις ,και μία ταινία που φαίνεται σίγουρο ότι αλλάζει τα πράγματα για την Ugarte, η οποία μέχρι τώρα ήταν γνωστή κυρίως στη χώρα της για την δουλειά της στην τηλεόραση. Δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει αυτό που συνέβη.

πηγή: http://gq.com