Πατρότητα: Πώς τη βιώνει ένας άντρας; Το Manifesto του Έλληνα πατέρα!

0
1929

Πώς τη βιώνουν όμως οι άντρες την πατρότητα; Αλλάζει η ζωή τους προς το καλύτερο; Πώς πρέπει να αντιμετωπίσεις την όλη κατάσταση αν είσαι από εκείνους που το περιμένουν το δωράκι;

Παρακάτω θα δεις μερικά πράγματα, κάποιες πρώτες σκέψεις για όλα εκείνα που θα σε απασχολήσουν από τη στιγμή που θα γίνεις πατέρας!

Άντρας Παλαιάς Κοπής: Είδος προς εξαφάνιση ή κατάλοιπο άλλης εποχής;

1. Η δουλειά παίζει μεγάλο ρόλο. Πριν γίνεις πατέρας σκοπός σου ήταν να βγάλεις λεφτά για να πάρεις αυτοκίνητο ή να πηγαίνεις διακοπές με τους φίλους σου και τη σύντροφό σου. Τώρα πρέπει και θέλεις να προσφέρεις τα πάντα στα παιδιά σου.

2. Οποιοδήποτε κενό κι αν είχες ποτέ στη ζωή σου, τώρα έχει γεμίσει.

3. Όλα τα συναισθήματα είναι πιο έντονα, πράγμα που είναι καλό όταν τα συναισθήματα είναι χαράς και ευτυχίας αλλά γίνεται πραγματικό ενοχλητικό όταν «μια στιγμή μπορεί να χαλάσει» επειδή το παιδί έπεσε στην παιδική χαρά και χτύπησε το γόνατό του.

4. Πρέπει να γίνετε περισσότερο οργανωτικοί. Εμείς οι άντρες είναι γνωστό ότι δεν τα πάμε καλά με το multi-tasking όμως η πατρότητα έχει πολλά καθήκοντα.

5. Εάν αισθάνεστε ένα μεγάλο παιδί, είναι προσόν. Αυτό σημαίνει ότι θα κάνετε πράγματα με το παιδί σας και θα το απολαμβάνετε πραγματικά. Το πέταγμα του χαρταετού για παράδειγμα δεν θα είναι αγγαρεία αλλά διασκέδαση.

6. Το cocooning είναι μακρινή ανάμνηση.

7. Μπορεί να αισθάνεστε ενοχές ακόμα κι αν δεν έχετε κάνει κανένα λάθος. Για παράδειγμα εάν φάγατε την τελευταία σοκολάτα που υπήρχε στο ντουλάπι της κουζίνας.

8. Θα αρχίσετε να μοιάζετε περισσότερο στον πατέρα σας.

9. Παρά τα όσα διαβάζουμε και ακούμε ο τοκετός είναι πανεύκολος (απλά μη το πείτε ποτέ στην γυναίκα σας.)

10. Τα μωρά δεν είναι κατασκευασμένα από πορσελάνη. Νομίζαμε ότι ήταν. Ούτε χρειάζεται να τα κρατάτε σαν να κουβαλάτε χειροβομβίδα.

10 αλήθειες που κανένας άντρας δεν θα παραδεχτεί ποτέ ούτε στον εαυτό του!

11. Το να είσαι μπαμπάς δεν είναι επίτευγμα. Το να είσαι καλός μπαμπάς, είναι.

12. Η μητέρα των παιδιών σας είναι εξίσου σημαντική με τα παιδιά. Μια μέρα, όταν τα παιδιά φύγουν, μαζί της θα γεράσετε.

13. Τα αγόρια είναι εξίσου τρυφερά με τα κορίτσια. Αγαπούν τις αγκαλιές ακόμα κι όταν προσποιούνται ότι δεν θέλουν.

14. Τα κορίτσια αγαπούν το ροζ χρώμα. Ίσως είναι αποτέλεσμα της κοινωνικής χειραγώγησης  και των στερεότυπων στα φύλα,  αλλά πραγματικά ποιος νοιάζεται όταν σου ζητάει το ροζ φουστάνι της βιτρίνας;  Επίσης λατρεύουν τις κούκλες.

15. Όταν τιμωρείτε τα παιδιά, πονάτε περισσότερο από εκείνα.

16. Η άδεια πατρότητας όταν γεννιέται το μωρό δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Κρατήστε την για μετά, όταν η αναστάτωση θα έχει φύγει, το ίδιο και τα πεθερικά και η σύζυγός σας θα έχει μεγάλη ανάγκη για ύπνο.

17. Όσο και να θέλετε να αποκτήσει αυτοπεποίθηση ο γιος σας, δεν θα τον αφήσετε ποτέ να σας κερδίσει στο ποδόσφαιρο.

18. Τα παιδιά των άλλων θα σας φαίνονται τερατάκια αλλά θα πρέπει να τα ανεχτείτε εάν δεν θέλετε το δικό σας να μεγαλώνει μόνο.

19. Η κόρη σας δεν θα αποκτήσει ποτέ μα ποτέ αγόρι. Μόνο πάνω από το πτώμα σας.

Αναπάντεχη εγκυμοσύνη; Τι να περιμένεις όταν η σύντροφός σου περιμένει ένα μωρό που δεν… περιμένατε!