Το Nike Epic React είναι εδώ και θα σε κάνει να τρέχεις!

0
7224

Το πρώτο παπούτσι για τρέξιμο στο οποίο χρησιμοποιείται ο αφρός τελευταίας τεχνολογίας Nike React, σχεδιάστηκε για να παρέχει μεγαλύτερη απόσβεση των κραδασμών σε κάθε βήμα και την επαναφορά ενέργειας που χρειάζονται οι δρομείς για να παραμένουν ξεκούραστοι μέχρι το τέλος της διαδρομής.

 

Οι δρομείς ζητούσαν ένα παπούτσι που μπορεί να τα κάνει όλα: να παρέχει μεγαλύτερη απόσβεση των κραδασμών σε κάθε βήμα, την επαναφορά ενέργειας που χρειάζονται για να παραμένουν ξεκούραστοι μέχρι το τέλος της διαδρομής και ελαφριά αίσθηση κάτω από το πέλμα, καθώς και να αντέχει στη φθορά της επαφής με το έδαφος και με άλλα στοιχεία σε κάθε διαδρομή. Η Nike συγκέντρωσε τους πρωτοπόρους χημικούς, μηχανικούς και σχεδιαστές της για να βρουν μια λύση με τη μορφή αφρού, το Nike React.

 

Σήμερα, η Nike αποκαλύπτει τα πρώτα δύο μοντέλα για τρέξιμο που θα περιέχουν αυτό τον αποκλειστικό αφρό και θα κυκλοφορήσουν για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο.

 

nike_rn_react_product_blu_detail1-compressor-689x420.jpg

 

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το Nike Epic React:

 

Το επάνω μέρος του παπουτσιού είναι απλό. Το μπροστινό μέρος, η περιοχή για τα δάχτυλα και την καμάρα έχουν σχεδιαστεί για να ταιριάζουν απόλυτα στο σχήμα του πέλματος χάρη στην εσωτερική στρώση που σχεδιάστηκε επακριβώς με τεχνολογία Nike Flyknit χωρίς ραφές (εμπνευσμένη από το Nike Flyknit Racer) για ακριβή υποστήριξη, ευκαμψία και δέρμα που αναπνέει στα σημεία που χρειάζονται οι δρομείς. Είναι λιτό και αγκαλιάζει απαλά το πόδι ενώ ταυτόχρονα το στηρίζει.

 

Συγκριτικά, τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι έντονα και διογκωμένα. Επειδή ο αφρός Nike React είναι πολύ πιο μαλακός από τους αφρούς με βάση EVA (συμπολυμερές αιθυλενίου και οξικού βινυλίου) που χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν, εξομαλύνει πιο αποτελεσματικά τις ανωμαλίες στο έδαφος — αλλά η ενδιάμεση σόλα πρέπει να είναι πιο ψηλή για να αποφεύγεται η «καθίζηση» και πιο πλατιά για να παρέχει μια βάση υποστήριξης στους δρομείς. Για να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα, οι σχεδιαστές επέκτειναν την ενδιάμεση σόλα πέρα από την περίμετρο του επάνω μέρους του γύρω από το τακούνι, έτσι ώστε να παρέχει στους δρομείς τόσο την άνεση όσο και τη σταθερότητα που χρειάζονται.

 

 

react_desktop_innovation_03_0.jpg

 

 

Ο σχεδιασμός στον υπολογιστή, ο οποίος επιτρέπει την ταχεία διαμόρφωση ιδεών με βάση τα δεδομένα, χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργηθεί η εμφάνιση της ενδιάμεσης σόλας, η οποία αποτελείται από αφρό Nike React χωρίς ραφές (χωρίς υπόστρωμα, σταθεροποιητικά ή συγκολλητικά μέσα).

 

Αυτή η μέθοδος επέτρεψε το σχεδιασμό της επιφάνειας της ενδιάμεσης σόλας έτσι ώστε να παρέχει άνεση και υποστήριξη στα συγκεκριμένα σημεία που χρειάζονται οι δρομείς στη διάρκεια της διαδρομής, ενώ παράλληλα αφαιρέθηκε υλικό όπου δεν ήταν απολύτως απαραίτητο για να περιοριστεί το βάρος στο ελάχιστο. Το πάχος του οπτικά σύνθετου μοτίβου ποικίλλει, με τα πιο παχιά σημεία να παρέχουν μεγαλύτερη άνεση και τα πιο λεπτά μεγαλύτερη υποστήριξη.

 

nike_react_main.jpg

 

Καθώς το επάνω μέρος στηρίζεται σε ένα ενιαίο κομμάτι αφρού, η εξωτερική σόλα είναι ουσιαστικά ίδια με την ενδιάμεση σόλα, αλλά με δύο κομμάτια καουτσούκ κάτω από το μπροστινό μέρος και το τακούνι για πρόσθετη πρόσφυση και μεγαλύτερη αντοχή του παπουτσιού.

 

Το Nike Epic React θα είναι διαθέσιμο από τις 22 Φεβρουαρίου στον δικτυακό τόπο nike.com και σε επιλεγμένα καταστήματα λιανικής πώλησης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες για το Nike Epic React επισκεφτείτε το nike.com.