Style Code: Μάθε να φοράς σωστά το πιο στυλάτο ανδρικό αξεσουάρ.. το παπιγιόν!

0
1449

“Ρώτησε την Ολύνα, την fashion editor του Manslife.gr για να λύσει όλες τις στιλιστικές σου απορίες και να σου δώσει συμβουλές σε όσα σε απασχολούν σχετικά με το στυλ σου αλλά και τις τελευταίες τάσεις της ανδρικής μόδας”.

 

Καλησπέρα Ολύνα. Πως μπορώ να φορέσω σωστά ένα παπιγιόν;

Γιάννης, 30

Καλησπέρα Γιάννη! Ένα καλοφορεμένο παπιγιόν μπορεί να αναβαθμίσει εύκολα το στυλ σου σε χρόνο μηδέν, αλλά μια λανθασμένη κίνηση μπορεί να χαντακώσει όλη σου τη προσπάθεια.

Υπάρχουν πολλά σχέδια παπιγιόν τα οποία τα πιο γνωστά από αυτά είναι η κλασική πεταλούδα, η μεγάλη πεταλούδα, το batwing, η άκρη του διαμαντιού και πολλά άλλα. Όταν όμως το μυαλό σου πάει στο παπιγιόν, το πιο πιθανόν είναι να σκέφτεσαι τη κλασική πεταλούδα. Ιδανικά ρέπει να έχει 6 εκατοστά ύψος, το οποίο είναι και το πιο πολυχρηστικό σχήμα και ταιριάζει σε όλες τις περιστάσεις.

Μόνο οι άντρες με μεγαλύτερο λαιμό μπορούν να επιλέξουν τη μεγάλη πεταλούδα στο σχήμα του παπιγιόν τους με περίπου 7.5 εκατοστά ύψος, προσφέροντας μεγάλες δόσεις επιδεκτικότητας στο look σου. Το  σχήμα batwing είναι πιο στενό, με γωνίες και είναι ιδανικό για να ξεχωρίσεις με το στυλ σου σε πιο casual περιστάσεις, ενώ το σχήμα διαμάντι μπορεί να λειτουργήσει εξίσου καλά με την πεταλούδα.

Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στο ύφασμα και την εφαρμογή του παπιγιόν σου

Όπως ο Justin Timberlake, έτσι και συ προτίμησε γυαλιστερά υφάσματα, όπως το μετάξι και το σατέν για πιο επίσημες περιστάσεις. Αντίθετα, επέλεξε μάλλινο, βαμβακερό και λινό ύφασμα για πιο casual εκδηλώσεις.

Όπως οι κλασικές γραβάτες, έτσι και τα επίσημα παπιγιόν δεν ταιριάζουν πολύ καλά με πρόχειρα πουκάμισα. Μην συνδυάσεις ένα χαλαρό και πιο σπορ πουκάμισο με ένα αυστηρό παπιγιόν. Θα χαντακώσεις όλο σου το ντύσιμο. Αντίθετα, προτίμησε να φορέσεις ένα λευκό ή γκρι καλό πουκάμισο για να δείχνεις καλοντυμένος.

Αν δεν είσαι σίγουρος για το πόσο σωστό είναι το μέγεθος που έχει το παπιγιόν σου, απλά ρίξε μια ματιά στον καθρέπτη  του σπιτιού σου. Οι άκρες του παπιγιόν δεν πρέπει να προεξέχουν από τους κροτάφους σου, αλλά να αγκαλιάζει ιδανικά το κολάρο του πουκαμίσου σου χωρίς να σε πιέζει. Ούτως ή άλλως τα καλύτερα παπιγιόν έχουν ειδικά κουμπώματα στα οποία μπορείς να ρυθμίζεις το μέγεθος τους.

Συνδύασε διάφορα χρώματα και σχέδια με αυτοπεποίθηση

Αρχικά μην συνδυάσεις το παπιγιόν σου με το μαντηλάκι στο πέτο. Είναι μια πολύ συνηθισμένη κίνηση την οποία επιλέγουν να κάνουν οι περισσότεροι άντρες στο στυλ τους. Αντίθετα, κάνε τη διαφορά συνδυάζοντας το παπιγιόν σου με έναν ξεχωριστό συνδυασμό χρώματος και σχεδίου.

Αν επιλέξεις να φορέσεις έντονα σχέδια στα υφάσματα σου, συνδύασε ένα παπιγιόν με μικρό σχέδιο με ένα πουκάμισο που έχει μεγαλύτερο μοτίβο στο ύφασμα του ή το αντίθετο. Τα μικρά φλοράλ (λουλουδάτα) σχέδια είναι ιδανικά για γραβάτες και παπιγιόν. Απλά φρόντισε να αποφύγεις οτιδήποτε είναι πολύ υπερβολικό ή κιτς, όπως το κίτρινο με το κόκκινο σε σχέδιο σκακιέρας. Μόνο ένας κλάουν μπορεί να φορέσει κάτι τέτοιο!

Δες το παρακάτω βίντεο για να μάθεις να το δένεις σωστά:

 

 

Style Code: Γάμος στην εξοχή! Πως πρέπει να ντυθείς;