Style Code: Συμβουλές για να διαλέξεις το κατάλληλο άρωμα!

0
1048

“Ρώτησε την Ολύνα, την fashion editor του Manslife.gr για να λύσει όλες τις στιλιστικές σου απορίες και να σου δώσει συμβουλές σε όσα σε απασχολούν σχετικά με το στυλ σου αλλά και τις τελευταίες τάσεις της ανδρικής μόδας”.

 

Καλημέρα Ολύνα, μπορείς να μου προτείνεις κάποιο καλό αντρικό άρωμα;

Φώτης, 29 χρονών

 

Γεια σου Φώτη! Το γούστο είναι κάτι αρκετά υποκειμενικό, ωστόσο θα σου πω ποιες είναι οι δικές μου προτιμήσεις στα αντρικά αρώματα και μερικές συμβουλές για το πως θα επιλέξεις το κατάλληλο για σένα.

Αρχικά μην πας ποτέ μόνος σου σε κάποιο κατάστημα αρωμάτων γιατί μετά από 2-3 αρώματα που θα ψεκάσεις πάνω σου θα αρχίσεις να μπερδεύεσαι και να δυσκολεύεσαι να καταλήξεις σε ένα συγκεκριμένο. Πάρε μια φίλη μαζί σου την οποία εμπιστεύεσαι απόλυτα και μπορεί να σου δώσει τη γυναικεία γνώμη της όταν θα τη χρειαστείς!

Μύρισε αρκετά αρώματα και εμπιστεύσου το ένστικτο και τη μύτη σου. Σκέψου τι αίσθηση σου αφήνει η μυρωδιά του; Θα ήθελες να μυρίζεις έτσι στους άλλους;

Στη συνέχεια ψέκασε το δέρμα σου για να δεις αν ταιριάζει το ph σου με τα συστατικά που περιέχει η κολόνια. Δεν είναι όλα τα αρώματα ίδια σε όλους και γι΄αυτό είναι πολύ σημαντικό να μην αγοράζεις ποτέ κάποιο άρωμα χωρίς πρώτα να το δοκιμάσεις πάνω στο δέρμα σου.

Προτίμησε όχι πολύ γνωστές μάρκες οι οποίες είναι διάσημες για άλλα πράγματα και όχι για τα αρώματα τους. Επέλεξε μια μάρκα που να ειδικεύεται σε αυτό το κομμάτι γιατί μπορεί να δώσει την καλύτερη ποιότητα. Επίσης σκέψου τι μυρωδιές σου αρέσουν, αν για παράδειγμα είσαι λάτρης της βανίλιας ή της κανέλας ή του λεμονιού, μπορείς να διαλέξεις αρώματα που να περιέχουν τα συγκεκριμένα συστατικά στη σύνθεση τους.

Αν τελικά βρεις το άρωμα που σου ταιριάζει, φρόντισε να μην το τοποθετείς μέσα στο μπάνιο σου, γιατί η υγρασία και η φωτεινότητα του χώρου θα το κάνουν να ξεθυμάνει πιο γρήγορα. Διατήρησε το σε ένα ξηρό και δροσερό μέρος για να διατηρήσει αναλλοίωτες όλες τις μυρωδάτες νότες του.

Επιπλέον είναι σημαντικό να θυμάσαι να βάζεις το άρωμα σου πάντα μόλις βγαίνεις από το ντους διότι οι πόροι σου είναι διεσταλμένοι από τη θερμότητα του νερού και μπορούν να απορροφήσουν καλύτερα τη μυρωδιά του αρώματος.

Για καλύτερα αποτελέσματα και μεγαλύτερη διάρκεια φρόντισε να κρατάς το δέρμα σου ενυδατωμένο και να το τοποθετείς στα σημεία που βρίσκονται οι παλμοί σου όπως οι καρποί των χεριών σου και ο λαιμός. Η θερμότητα που παράγουν οι αρτηρίες σε εκείνα τα σημεία από τους παλμούς της καρδιάς σου, κάνει την μυρωδιά ακόμη πιο έντονη!

Θυμήσου επίσης να μην τρίβεις τους καρπούς σου μεταξύ τους διότι έτσι θα αλλοιώσεις τις νότες του αρώματος και θα εξατμιστεί πολύ πιο γρήγορα η μυρωδιά του!

Δες παρακάτω μερικές από τις αγαπημένες μου επιλογές  που ίσως να ταιριάζει κάποιο με το δικό σου στυλ!

 

Style Code: Τι ρούχα να πάρεις μαζί σου στις τελευταίες ολιγοήμερες “καλοκαιρινές” εξορμήσεις!



Για να απαντήσουμε και στις δικές σας στιλιστικές ερωτήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: manslifegr@gmail.com