Λευκάδα η αυθεντική: 10 μοναδικές εμπειρίες που χαρίζει το νησί του Ιονίου (μέρος 2ο)

0
1028

Όπως κάθε νησί έχει την ταυτότητα του έτσι και αυτό εδώ το νησί στο οποίο θα κάνω ένα εκτενές αφιέρωμα έχει τα δικά του μυστικά, τα δικά του χρώματα αλλά και τις δικές του γεύσεις.

Λευκάδα η αυθεντική: 10 μοναδικές εμπειρίες που χαρίζει το νησί του Ιονίου (μέρος 1ο)

Η Λευκάδα λοιπόν παραμένει στην καρδιά κάθε επισκέπτη κάθε ηλικίας και κάθε κουλτούρας γιατί έχει πλήθος πραγμάτων που μπορεί να κάνει και να δει κανείς όταν βρεθεί σε αυτό το υπέροχο νησί.

Θαλάσσια σπορ στη Βασιλική και στους Μύλους

Ένα επιπλέον πράγμα για το οποίο είναι γνωστή η Λευκάδα στους κύκλους όλων όσων λατρεύουν τα θαλάσσια σπορ είναι για το surf και το kite. Όσοι λοιπόν λατρεύουν το πρώτο κατευθύνονται με την άφιξη τους στο νησί προς το Ποντί της Βασιλικής. Ενώ όσοι λατρεύουν το kite κατευθύνονται προς τους Μύλους που βρίσκεται στο Βόρειο τμήμα του νησιού λίγο έξω από την πόλη. Σε αυτό το σημείο μάλιστα διοργανώνονται και αγώνες που έχουν γίνει πολύ γνωστοί παγκοσμίως.

Οι κανταδόροι

Η Αγιομαυρίτικη παρέα είναι οι γνωστοί κανταδόροι του νησιού που κυκλοφορούν τη νύχτα με λευκά πουκάμισα, κόκκινα φουλάρια και ψάθινα καπέλα και τα μαντολίνα τους, τις κιθάρες και τα ακορντεόν τους και τραγουδάνε στα καντούνια. Επιπλέον, κάθε Αύγουστο διοργανώνεται η Βαρκαρόλα, όπου η συνηθισμένη βόλτα τους γίνεται με βάρκα μέσα στο δυτικό κανάλι της πόλης.

Βόλτα στα φιόρδ και στα μικρόνησα

Η ανατολική πλευρά του νησιού αποτελεί πόλο έλξης για όλους τους λάτρεις της θάλασσας. Έτσι λοιπόν στο κοσμοπολίτικο Νυδρί μπορεί κανείς να θαυμάσει κάθε είδους πλεούμενο που θα έχει αγκυροβολήσει με το πλήρωμα του. Ενώ απέναντι βρίσκεται κρυμμένος ένας παραδεισένιος οικισμός το Γενί. Εκεί οι ταβέρνες στήνουν τραπεζάκια πάνω στις προβλήτες για να προσελκύσουν όλους εκείνους που κατεβαίνουν από τα σκάφη τους.

Λευκάδα χωρίς μαντολάτο και σαλάμι αέρος δεν γίνεται

Κανείς επισκέπτης δεν φεύγει από το νησί αν δεν δοκιμάσει το περίφημο μαντολάτο και το υπέροχο σαλάμι αέρος που φτιάχνεται στο νησί. Το σαλάμι αέρος αυτό φτιάχνεται με μοσχαρίσια παστωμένα εντερα,χοιρινό κρέας και λίπος. Επιπλέον για πιο ιδιαίτερη γεύση έχει ολόκληρους κόκκους πιπεριού και σκόρδου.

Παραπέντε στο Κάθισμα

Από τις παραλίες Κάθισμα, Νυδρί και Καλαμίτσι μπορεί κανείς να κάνει αυτό που λέμε παραπέντε. Γίνεται δηλαδή μία πτήση με αετό ένα πολύ δημοφιλές σπορ στη Λευκάδα. Για τους πιο ριψοκίνδυνους δηλαδή μπορούν να θαυμάσουν από ψηλά το Ιόνιο.

Kύθηρα! Ένας μέρος γεμάτο ομορφιές και έρωτα!