Γυμνασμένα πόδια: Η Νο1 προπόνηση που θα σε κάνει να... τρέχεις και να μην φτάνεις!

Αρκετά παραμελούσες τα πόδια και επέλεγες να γυμνάσεις κοιλιακούς και χέρια. Και τα πόδια έχουν την χάρη τους και καλό είναι να "ρίχνεις" το βάρος και εκεί καμία φορά.

Άλλωστε για να το θέσουμε και αλλιώς, πόσες γυναίκες έχεις ακούσει να λένε ότι από τα πρώτα πράγματα που κοιτάνε σε έναν άντρα είναι τα οπίσθιά του; Eμείς αμέτρητες. Γι' αυτό σου παρουσιάζουμε το σωστό τρόπο να σμιλέψεις τα πόδια και τους γλουτούς σου.

Η προπόνηση που θα βελτιώσει τη στάση του σώματός σου!

Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές και δες κι εσύ τα πόδια σου να μεγαλώνουν και να σφίγγουν!

Squats

Και φυσικά ξεκινάμε με την απόλυτη άσκηση για εκγύμναση ποδιών και οπισθίων. Tα squats σου καίνε το μυαλό στην κυριολεξία. Μήπως η πλάτη μου αρχίζει να καμπουριάζει; Πως είναι η αναπνοή μου; Είναι τα πόδια μου σταθερά; Κρατάω σε καλή απόσταση τα γόνατά μου; Kαι φυσικά, η κλασική απορία στο τέλος κάθε κίνησης: πήγα αρκετά βαθιά;

Όλα αυτά τα ερωτήματα σου γεννιούνται αυτόματα μόλις πας να εκτελέσεις τη συγκεκριμένη άσκηση, οπότε πάμε να τα ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα!

- Τα πλήρη καθίσματα είναι καλά για την ανάπτυξη των γλουτών και τη συνολική δύναμη. Εάν είναι πάρα πολύ δύσκολο, ξεκινήστε με παράλληλα καθίσματα, όπου μπορείτε να καθίσετε  μέχρι το πάνω μέρος του μηρού σας να είναι παράλληλα με το πάτωμα. Θα σας βοηθήσει να μάθετε την τεχνική, χωρίς να πιέζει το σώμα σας πάνω από τα όριά του. Για να βεβαιωθείτε ότι δεν κάθεστε κάτω πάρα πολύ μακριά, σας προτείνουμε να βάλετε ένα κουτί πίσω σας πριν κάνετε την άσκηση. Το ύψος του κουτιού, θα εξαρτηθεί από το πόσο ψηλοί είστε. Το μόνο που κάνετε είναι να καθίσετε μέχρι οι γλουτοί σας να αγγίζουν αγγίζει το πλαίσιο, και μετά να σηκώνεστε.

- Χαμηλότερα ή ψηλότερα, τα καθίσματα σας βοηθούν να χτίσετε γυμνασμένα πόδια, όταν γίνονται σωστά. Προτού ξεκινήσετε λοιπόν, ρωτήστε τον εαυτό σας τι θέλετε να πετύχετε και πόσο χαμηλά να πάτε.

Αύξησε τη μυϊκή σου δύναμη και εξαφάνισε το λίπος με τις πιο απλές ασκήσεις!

3 σούπερ σετ για δυνατά πόδια και μια άσκηση για γάμπες

Super set 1:
καθίσματα με ένα βαράκι στα χέρια (30 δευτ.),
ελβετική μπάλα (30 δευτ.)

Super set 2:
μπροστινές προβολες (30 δευτ.)
προβολές προς τα πίσω (30 δευτ.)

Super set 3:
καθίσματα με βαράκια στα χέρια (30 δευτ.)
ρουμάνικα dead lifts (30 δευτ.)

Γάμπες (30 δευτ. ανά πόδι)

Κάθε super set πρέπει να γίνει από 3 φορές με 30" ξεκούραση για να περάσετε στο επόμενο σετ.

Και σε περίπτωση που οι συγκεκριμένες ασκήσεις καταπονήσουν τα πόδια σας και για να μην πιαστείτε τις επόμενες ημέρες κάντε τις διατάσεις που θα δείτε στο επόμενο βίντεο:

Ολοκληρωμένη προπόνηση 5 ασκήσεων για χτίσιμο μυϊκής μάζας