Λιναρόσπορος: Μάθε όλα τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό σου!

Ο σπόρος του λιναριού είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες, διαλυτής και αδιάλυτης μορφής. Οι ίνες που διαλύονται με το νερό, βοηθούν στην πτώση της χοληστερίνης και των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα, ενώ η αδιάλυτη μορφή φυτική ίνας ενισχύει τη σωστή λειτουργία του εντέρου.

 

3 Συνήθειες που καταστρέφουν τη θρεπτική αξία των φρούτων σου!

Τέλος, επειδή ένα μόνο κουταλάκι λιναρόσπορου περιέχει 8 γραμμάρια φυτικές ίνες, καλό είναι όταν πρώτο-εντάξετε τον σπόρο αυτό στη διατροφή σας, να φροντίσετε να το κάνετε σταδιακά..

Τα οφέλη του λιναρόσπορου:

Ο λιναρόσπορος είναι γνωστός για την αντικαρκινική του δράση, καθώς, όπως αναφέραμε, οι λινάνες έχουν ιδιότητες που εμποδίζουν την περαιτέρω ανάπτυξη των όγκων. Επίσης ο λιναρόσπορος, ενισχύει το καρδιαγγειακό σύστημα, διατηρώντας την πίεση σε υγιή επίπεδα, μειώνει το ρίσκο εμφάνισης καρδιακών προβλημάτων και ρίχνει τα επίπεδα της χοληστερίνης, ενώ τα Ω-3 λιπαρά οξέα που περιέχει βοηθούν στην απώλεια βάρους, καθώς διατηρούν την αίσθηση της ικανοποίησης της πείνας, αφήνοντας στο πεπτικό σύστημα το χρόνο να επεξεργαστεί την πρωτεΐνη και τις φυτικές ίνες, κάτι που επιμηκύνει ακόμα περισσότερο την αίσθηση ότι είμαστε χορτάτοι, γλιτώνοντας μας έτσι από τις αμαρτωλές λιγούρες.

Τέλος ο λιναρόσπορος, διατηρεί,  τα επίπεδα του ζαχάρου στα σωστά επίπεδα.

Θέλεις και άλλους λόγους για να σε πείσουν να τον εντάξεις στο καθημερινό σου διατροφολόγιο;

 

 

Προσθέστε φυτικές ίνες στα πιάτα σας με 4 τρόπους