Skip to main content

Τροφές που καταναλώνονται γενικά, αλλά ειδικά το καλοκαίρι ανεβάζουν θεαματικά την προσφορά τους στην υγεία μας.

 

Ντομάτα

Αγαπημένη τροφή γενικά που καταναλώνεται ιδιαίτερα το καλοκαίρι, κάτι που είναι καλό και για έναν συγκεκριμένο λόγο: Τη λυκοπένη. Η, γενικότερα ευεργετική ουσια που υπάρχει κατά κόρον στην ντομάτα μειώνει δραστικά τον κινδυνο από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου μιας και προστατευει αποτελεσματικά απέναντι στο κάψιμο. Έρευνες έχουν δείξει πως η επιπλέον κατανάλωση ντομάτας κατά το καλοκαίρι αποτρέπει μέχρι και κατά 50% την κοκκινίλα από την υπερβολική…. “ηλιοθεραπεία”.

Τι να (μην) τρως το καλοκαίρι

Παγωμένο τσάι

Εννοείται πως μιλάμε για το σπιτικά φτιαγμένο παγωμένο τσάι. Δροστιστικό, ευεργετικό και πάντα σου κάνει καλό. Το φτιάχνεις πανεύκολα, είναι ούτως ή άλλως δυναμωτικό και σημαντικό για τον οργανισμό και το καλοκαίρι λειτουργεί ακόμα καλύτερα για σένα. Αν θέλεις να προσθέσεις γευση, χρησιμοποίησε χυμό λεμονιού άντε πορτοκαλιού, το πολύ, αλλά όχι πρόσθετα γλυκαντικά.

Μούρα

Εκτός από τα πλούσια αντιοξειδωτικά στοιχεία και τις βιταμίνες που εχουν εν αφθονία, τα μούρα διαθέτουν ένα ιδιαίτερο στοιχείο που τα κάνει σημαντικά για το καλοκαίρι: Βοηθούν τους μύες να λειτουργούν καλύτερα υπό συνθήκες ζέστης, μιας και είναι πλούσια σε ουσίες που καλύπτουν την κόπωση του μυικού συστήματος.

Κεράσια

Όλα τα είδη κερασιών, αλλά ειδικά τα ξινά με το ελαφρύ κόκκινο χρώμα, σχεδόν… πολλαπλασιάζουν τον μεταβολισμό κατά το καλοκαίρι και βοηθούν στην καύση λίπους όταν γυμνάζεσαι σε περιβάλλον… ζέστης.

Καλαμπόκι

Είτε σε σχάρα είτε βραστό, είναι άψογη τροφή για το καλοκαίρι. Γλυκό, νόστιμο, θρεπτικό, λειτουργεί και σαν… γυαλιά ηλίου. Ναι καλά διάβασες, μιας και τα αντιοξειδωτικά στοιχεία του προστατεύουν τα μάτια από τις ακτίνες του ήλιου και λειτουργουν ευεργετικά σε γενικότερο πλαίσιο για την καλύτερη όραση κατά τις ζεστές περιόδους.

Πυθαγόρεια Διατροφή: Μήπως είναι το κλειδί στην καταπολέμηση κάθε ασθένειας;