Ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγεις για να διατηρήσεις το six-pack σου!

Αν θέλεις να διατηρήσεις τους γραμμωμένους κοιλιακούς σου για χρόνια, δες παρακάτω ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγεις για να μην πηγαίνει όλος ο ιδρώτας σου χαμένος!

 

Κάψε το λίπος στην κοιλιά! Το ροφημα που πρέπει να πίνεις κάθε βράδυ!

 

Μερικώς υδρογονωμένα λίπη

Σίγουρα τα τρανς λιπαρά μπορούν να σε δυσκολέψουν αρκετά στο να διατηρήσεις τους καλογυμνασμένους κοιλιακούς σου αψεγάδιαστους. Παρ΄όλο που τα λιπαρά αυτά που συνήθως εμπεριέχονται φυσικά σε ορισμένες τροφές, όπως κρέατα και γαλακτοκομικά προϊόντα, τις περισσότερες φορές δεν είναι επιβλαβή για τον οργανισμό, ωστόσο ένα μέρος από τα τεχνητά τρανς λιπαρά, τα οποία ευθύνονται για επικίνδυνες φλεγμονές και αύξηση του κοιλιακού λίπους, εντοπίζονται στα μερικώς υδρογονωμένα έλαια, σύμφωνα με το American Heart Association.

Παρ΄όλο που ο Οργανισμός Ελέγχου Φαρμάκων και Τροφίμων προσπαθεί να καταργήσει σταδιακά τα τρανς λιπαρά από τις τροφές του εμπορίου, μέχρι στιγμής όμως μπορείς να βρεις τα λιπαρά αυτά σε συγκεκριμένες τροφές όπως τα ντόνατς, οι ζύμες (τυροπιτάκια, πίτες, μπισκότα, κρουασάν κλπ.), η μαργαρίνη και το μαγειρικό λίπος.

Μην σε ξεγελάει η ετικέτα κάποιου προϊόντος που αναγράφει πως δεν περιέχει τρανς λιπαρά (trans fat-free), διότι πολλά προϊόντα ισχυρίζονται πως περιέχουν μηδέν τρανς λιπαρά ακόμη και αν έχουν 0.5 γρ. ή λιγότερο ανά μερίδα.

 

Επεξεργασμένες τροφές

Περισσότερες από τις μισές θερμίδες που καταναλώνει ένας άνθρωπος προέρχονται από επεξεργασμένες τροφές, σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη αυτή τη χρονιά από το  BMJ Open.

Και όσο οι άνθρωποι καταναλώνουν περισσότερο τέτοιες επεξεργασμένες τροφές, όπως το λευκό ψωμί, τα μακαρόνια, τα μπισκότα και τα πατατάκια, τόσο αυξάνονται και οι πιθανότητες να υπερκαταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και να έχουν λαιμαργίες και λιγούρες.

Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες ευθύνονται για την αύξηση των επιπέδων του ζαχάρου του αίματος, με αποτέλεσμα η ινσουλίνη να κορυφώνεται δημιουργώντας προβλήματα υγείας στον οργανισμό και να αποθηκεύεται περισσότερο λίπος κυρίως γύρω από τη περιοχή της μέσης.

Επίσης το σώμα έχει την τάση να καίει περισσότερες θερμίδες διασπώντας τροφές ολικής άλεσης, συγκριτικά με τις επεξεργασμένες τροφές. Οπότε, ακόμη και αν δυο φαγητά περιέχουν ακριβώς τον ίδιο αριθμό θερμίδων, τα ίδια γραμμάρια πρωτεΐνης, λιπαρών και υδατανθράκων, το σώμα σου θα αποθηκεύσει περισσότερες θερμίδες στα λιποκύτταρα σου ύστερα από κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών συγκριτικά με τις τροφές ολικής άλεσης.

Επιπλέον αυξάνεις τις πιθανότητες για φλεγμονή, αφού οι επεξεργασμένες τροφές μπορούν να επιδεινώσουν την υγεία στα κύτταρα των μυών σου και να περιορίσει την ανάρρωση μετά από τη γυμναστική σου.

 

Αλκοόλ

Ενώ πολλές έρευνες έχουν συνδέσει την μέτρια κατανάλωση αλκοόλ με μια σειρά από οφέλη για την υγεία του οργανισμού, ωστόσο μια μελέτη που έγινε αυτή τη χρονιά από το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης, δείχνει πως το μεγαλύτερο μέρος αυτών των ερευνών είναι ατελή και προβληματικό, αφού τείνουν να παρουσιάζουν τα οφέλη του αλκοόλ στην υγεία του ανθρώπου, ενώ στην πραγματικότητα δεν παρέχουν κανένα ουσιαστικό όφελος.

Αν η κατανάλωση αλκοόλ έχει κάποιο αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία του μεταβολισμού, είναι προφανές πως όσο μεγαλύτερες ποσότητες καταναλώνεις, τόσο περισσότερο κινδυνεύεις να καλύψεις τους κοιλιακούς σου με κοιλιακό λίπος.

Ούτως ή άλλως ακόμη και μετά από ένα ή δυο ποτήρια, το αλκοόλ σου ανοίγει την όρεξη, διαταράσσοντας την ικανότητα του οργανισμού να επεξεργάζεται τις θερμίδες, αφού συνήθως το ποτό σου εμπεριέχει μεγάλες ποσότητες ζάχαρης.

 

6 τροφές ιδανικές για να καταπολεμήσεις το άγχος σου!