Skip to main content

Η εικόνα στον καθρέπτη, τα κιλά στην ζυγαριά ή η κούραση στις σκάλες δεν αποτελούν ένδειξη της φυσικής σου κατάστασης. Χρειάζεσαι κάτι πιο ειδικό,τσάμπα και κατατοπιστικό για να καταλάβεις σε τι κατάσταση βρίσκεται το σώμα σου. Ή όχι;

Εμείς σου έχουμε μερικά τεστ να κάνεις για να δεις σε τι επίπεδο βρίσκεσαι…

Τα 10 don’t του γυμναστηρίου που οφείλεις να υπακούς!

Τεστ #1 που μετράει την ικανότητά σου στην αερόβια άσκηση:

Ξεκίνα μετρώντας τους παλμούς σου  σε ηρεμία κι έπειτα κάνε στεπ σε σκαλοπάτι ύψους περίπου 30 εκατοστών για 1 λεπτό. Μετά ξαναμέτρα τους παλμούς σου. Μετά από ένα μήνα περίπου  οι παλμοί σου θα πρέπει να έχουν πέσει, δείχνοντας ότι η καρδιά σου είναι πιο δυνατή και αντλεί περισσότερο αίμα σε κάθε χτύπο. Αν δε δεις καμία αλλαγή, αύξησε την αεροβική άσκηση σε 30 λεπτά, 3 με 5 φορές την εβδομάδα ή αύξησε την έντασή της.

Τεστ #2 που μετράει την αντοχή των μυών σου:

Πως το διαπιστώνεις; Κάνοντας κοιλιακούς. Ξάπλωσε ανάσκελα, λύγισε τα πόδια σου και σταύρωσε τα χέρια σου στο στήθος σου.Μέτρα πόσους κοιλιακούς μπορείς να κάνεις μέσα σε ένα λεπτό. Αν το νούμερο δεν σε ικανοποιεί,επανέλαβε καθημερινά περίπου για 15 λεπτά τους κοιλιακούς σου. Στόχος είναι να μην κουράζεται η κοιλιά σου μετά το πέρας του λεπτού που θα σημαίνει ότι οι μύες σου απέκτησαν ελαστικότητα.

Τεστ #3 μετρά με διατάσεις την ελαστικότητα του σώματός σου:

Κάθισε με τα πόδια τεντωμένα μπροστά σου και τα πέλματά σου ν’ ακουμπάνε σ’ ένα κουτί ύψους περίπου 25 εκατοστών και προσπάθησε να φτάσεις με τα χέρια σου,τις άκρες των δακτύλων σου.Μέτρησε την απόσταση από τα δάχτυλα των ποδιών σου μέχρι τις άκρες των δαχτύλων των χεριών σου κι αν μετά από ένα μήνα η απόσταση δεν έχει αυξηθεί ιδιαίτερα, δοκίμασε να εξασκηθείς στις πιλάτες έστω μια φορά τον μήνα.

Σχοινάκι: 5 λόγοι για να το εντάξεις στην καθημερινή σου προπόνηση!