Skip to main content

Φτιάξε το πιο πρωτότυπο αλλά νόστιμο σάντουιτς που έχεις φάει ποτέ…

ΥΛΙΚΑ

Ψωμί για τοστ 4 φέτες

2 φέτες τυρί του τοστ

15 γρ. βούτυρο

Αλάτι 1/4 κ.γ.

1/8 κ.γ. μοσχοκάρυδο

80 ml. γάλα

2 αβγά

30 γρ. ζάχαρη

15 γρ. ζάχαρη άχνη

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη

Αριθμός ατόμων: 2

Καρμπονάρα: Η αυθεντική ιταλική συνταγή!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε 2 φέτες από το ψωμί και καλύπτουμε με μια φέτα τυρί την καθεμιά. Καλύπτουμε τις 2 φέτες με τις υπόλοιπες 2 φέτες ψωμιού ώστε να φτιάξουμε 2 σάντουιτς.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, τη ζάχαρη, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη.

Σε ενα βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε μέτρια φωτιά.

Βουτάμε το κάθε σάντουιτς στο μείγμα του αυγού και τα αφήνουμε 1-2 λεπτά ώστε να ρουφήξουν το μείγμα.

Βάζουμε τα σάντουιτς στο καυτό βούτυρο και τηγανίζουμε για περίπου 4 λεπτά απο κάθε πλευρά μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα το σάντουιτς.

Βγάζουμε τα σάντουιτς απο το τηγάνι και τα κόβουμε στη μέση διαγωνίως. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε. Αν θέλουμε μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με μαρμελάδα της αρεσκείας μας.

Τα 5 must ποτά του καλοκαιριού!