Skip to main content

Ένα πιάτο πολύ θρεπτικό και σίγουρα πάρα πολύ εντυπωσιακό!

Γρήγορες συνταγές: Πατατοσαλάτα!

ΥΛΙΚΑ

800 γρ. σολομό φιλέτο, χωρίς πέτσα (4 τμχ.)

150 γρ. κολοκύθι, κομμένο σε λεπτές φέτες

200 γρ. φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες

350 γρ. ντομάτες λιαστές, κομμένες σε λεπτές φέτες

20 γρ. χυμό λεμόνι

8 γρ. ξύσμα λεμόνι

140 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο

8 γρ. μαϊντανό, φύλλο

8 γρ. μάραθο, φύλλο

40 γρ. ελαιόλαδο

80 γρ. βούτυρο

25 γρ. λευκό κρασί

αλάτι

λίγο αλεύρι και νερό για κόλλα

Manslife συνταγή! Ψαρονέφρι κρασάτο με σάλτσα μανιταριών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε 4 κομμάτια χαρτί ψησίματος σε μέγεθος 30×40 εκ.
  2. Αναμειγνύουμε το φινόκιο, τις λιαστές ντομάτες, τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι, τον μάραθο, το φρέσκο κρεμμύδι, τον μαϊντανό και το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια αλατίζουμε.
  3. Τοποθετούμε το χαρτί ψησίματος στην επιφάνεια εργασίας, με τη μακρύτερη πλευρά παράλληλα προς εμάς.
  4. Τοποθετούμε το ¼ από το κολοκύθι στο κέντρο του χαρτιού και από πάνω το ¼ του μείγματος των λαχανικών.
  5. Αλατίζουμε το φιλέτο του σολομού και από τις δύο πλευρές, το απλώνουμε στα λαχανικά και πάνω του ακουμπάμε ένα κομμάτι βούτυρο. Καταβρέχουμε με το ¼ του κρασιού.
  6. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με λίγο νερό, να γίνει ένας αραιός χυλός. Αλείφουμε τις άκρες του χαρτιού με τον χυλό και φέρνουμε την αριστερή πλευρά πάνω από τον σολομό, ώστε να συναντήσει τη δεξιά πλευρά καλύπτοντας έτσι το ψάρι.
  7. Σφραγίζουμε τις άκρες καλά και τις γυρνάμε προς τα μέσα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τους άλλους φακέλους.
  8. Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C. Όταν φουσκώσει το χαρτί ψησίματος, είναι έτοιμο.
  9. Ανοίγουμε έναν φάκελο προσεκτικά, τσεκάρουμε, και αν το ψάρι είναι έτοιμο, ανοίγουμε και τα υπόλοιπα και σερβίρουμε με τη σάλτσα.

Για περισσότερα θέματα κάντε like στη σελίδα του Manslife στο facebook:https://www.facebook.com/manslife.gr