Skip to main content

Μπορεί το όνομα του συγκεκριμένου all-day-bar-restaurant να σημαίνει “κουρέλι” είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά ωστόσο τίποτα εκεί μέσα δεν θυμίζει κάτι απ΄ τα κουρέλια που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε.

Για να συνεχίσουμε όσον αφορά την ετυμολογία του συγκεκριμένου χώρου σημαίνει είτε “μικρή λωρίδα” είτε “μικρό κομμάτι”. Επίσης στο Περού η λέξη αυτή σημαίνει και “λεωφόρος”.

Αφιέρωμα ΒΑRS: 4 κορυφαίες επιλογές στην Αθήνα

Τοποθεσία

Θα το βρούμε στη Δημητρίου Βασιλείου & Γλαύκου 14  στο  Νέο Ψυχικό.

Πιο συγκεκριμένα στεγάζεται σε μία μονοκατοικία του Μεσοπολέμου που φιλοξενούσε για χρόνια το “Λωτό” ένα μαγαζί που είχε αφήσει εποχή στην περιοχή του. Ελπίζουμε και αυτό να κάνει το ίδιο.

Το μαγαζί έχει ανακαινιστεί πλήρως κάτω από την επίβλεψη της Αμαλίας Ποντίκα που έχει δώσει έναν υπέροχο αέρα στο χώρο.

Αρχίζοντας από τον εξωτερικό χώρο έχει προβλέψει να μυρίζει φρεσκάδα από το πράσινο και τα λουλούδια. Η αυλή έχει ένα μοντέρνο και συνάμα παλαιϊκό χαρακτήρα μιας και τα τραπεζάκια είναι μαρμάρινα θυμίζοντας μας άλλες εποχές.

Στον εσωτερικό χώρο επικρατεί το σκούρο ξύλινο χρώμα που ταιριάζει υπέροχα με τους πολυελαίους και τις φιάλες με τα ποτά που πλαισιώνουν το μπαρ.

Μενού

Καθώς ο χώρος είναι ένα all-day-restaurant το μενού είναι αρκετά ευέλικτο ξεκινώντας με ομελέτες και tortillas που σερβίρονται μέχρι τη μία το μεσημέρι. Ενώ από το μεσημέρι μέχρι αργά τη νύχτα μπορεί κανείς να απολαύσει κάθε είδους πιάτο. Την γαστρονομική επιμέλεια έχει αναλάβει ο Σίμος Τριανταφύλλου ένας πολύπειρος σεφ και πρώην συνεργάτης του Ferran Adria.

Συγκεκριμένα μπορεί κανείς να απολαύσει:

  • σαλάτες με τραγανιστές γαρίδες, κάσιους, κινόα και καλαμπόκι
  • burger και σάντουιτς
  • ποικιλίες αλλαντικών  και τυριών για να συνοδεύσετε το ποτό σας
  • κυρίως πιάτα ένα εκ των οποίων είναι το ceviche σολωμό και φρούτα του δάσους
  • αλλά και γλυκά όπως το αργεντίνικο μπριός με Dolce deleche.

Kοκτέιλ

Δεν θα μπορούσαν να λείπουν από έναν ολοκαίνουριο χώρο τα κοκτέιλ. Την επιμέλεια τους έχει αναλάβει ο μπαρτέντερ Δημήτρης Παπαιωάννου. Από τον κατάλογο ξεχωρίζει το “Murgielago” ένα κοκτέιλ που είναι εμπνευσμένο από τη διάσημη ράτσα των ταύρων και το χαρακτηρίζει το έντονο άρωμα του ξύλου.

Ταξίδι στη γεύση: Αυτα είναι τα καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο!