Skip to main content

Όλοι μας κάποια στιγμή στη ζωή μας όταν ήμασταν μικροί είχαμε καταπιεί καταλάθος τη τσίχλα μας την ώρα που κοιμόμασταν και ανησυχούσαμε μήπως κάτσει στο στομάχι μας για πολλά χρόνια όπως συχνά μας έλεγαν οι γονείς μας!

 

Τα καλύτερα αντρικά αστυνομικά μυθιστορήματα που θα διαβάσεις αυτό το καλοκαίρι!

 

Τι θα συνέβαινε όμως αν καταλάθος είχες καταπιεί και μια δεύτερη τσίχλα αργότερα; Μια τρίτη; Μια τέταρτη; Τότε το στομάχι σου θα γέμιζε από τσίχλες μέχρι να μην χωράει καθόλου φαγητό; Μπορούμε να πούμε πως είναι μια θεωρία που μας προκαλούσε αρκετό άγχος μέχρι και σήμερα.

Ευτυχώς όμως είμαστε εδώ για να λύσουμε την αιώνια αυτή απορία και να σε γλιτώσουμε από την ανησυχία σου. Πρώτα απ΄όλα φυσικά και η τσίχλα που έχεις καταπιεί δεν πρόκειται να μείνει στο στομάχι σου για πάντα. Ή τουλάχιστον για 7 χρόνια. Υπάρχει όμως μια βάσιμη θεωρία που μπορεί να βασίζεται στη παλιομοδίτικη αυτή σκέψη.

Η τσίχλα ουσιαστικά κατασκευάζεται από μια λαστιχένια βάση  που αποτελείται από πολυμερή. Παρ΄ όλο που τα ένζυμα που υπάρχουν στο σάλιο μας μπορούν να διασπάσουν σχεδόν τα περισσότερα συστατικά που περιέχει μια τσίχλα, όπως τους υδατάνθρακες, τα έλαια, το αλκοόλ (γι΄αυτό το λόγο αλλάζει συνεχώς η λαστιχένια υφή της και σκληραίνει μετά από λίγη ώρα μασίματος), ωστόσο τα ένζυμα αυτά δεν είναι ικανά να διασπάσουν τα πολυμερή που υπάρχουν στη λαστιχένια της βάση.

Για το λόγο αυτό μπορούμε να μασάμε μια τσίχλα για ώρες, για μέρες, για μήνες και να μην πολτοποιείται με τη μάσηση όπως συνήθως συμβαίνει με τις περισσότερες τροφές.

Οπότε αν καταλάθος καταπιείς τη τσίχλα σου, εκείνη παραμένει σαν μια σταθερή μορφή μέσα στο στομάχι σου που δεν μπορεί να διασπαστεί.  Και γι΄αυτό πολλοί άνθρωποι είχαν αναπτύξει τη θεωρία πως μπορεί να μείνει εκεί για πάντα.

Κάτι τέτοιο όμως φυσικά και δεν ισχύει. Σκέψου τι συμβαίνει με το καλαμπόκι. Είναι μια πικρή αλήθεια για να το συνειδητοποιήσουμε, αλλά πιθανότατα θα έχεις παρατηρήσει πως τα εσωτερικά μας όργανα δεν κάνουν και τόσο αποτελεσματική δουλειά όσον αφορά τη διάσπαση του καλαμποκιού, επειδή εξακολουθεί να μοιάζει με καλαμπόκι όταν «βγαίνει» από τον οργανισμό μας.

Και η λογική λέει πως αν το καλαμπόκι μπορεί και διατηρεί τη μορφή του χωρίς να γίνεται διάσπαση από τον οργανισμό μας και να μένει για πάντα στο στομάχι μας, τότε το ίδιο ακριβώς μπορεί να συμβεί και με την τσίχλα.

Δες το παρακάτω βίντεο για να ενημερωθείς πλήρως!

 

 

 

Τips πώς να βγάζεις selfie σαν μοντέλο!