Skip to main content

Μάθε να το φτιάχνεις και κάνε τον Ernest Hemingway περήφανο!

 

Σίγουρα, η μαργαρίτα κυριαρχεί σε ορισμένες γωνιές του κόσμου ως το επίσημο ποτό ζεστό καιρό. Αλλά με δεδομένη την επιλογή, το ρούμι του παραγγέλνουμε στο υπαίθριο μπαρ αυτό το καλοκαίρι. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι γύρω.

To παραδοσιακό κουβανέζικο ψηλό ποτήρι (hoghball) έχει γίνει άκρως δημοφιλές τα τελευταία δύο χρόνια, είναι ένα καθαρό, απλό κοκτέιλ που είναι σχεδόν τόσο εύκολο να το πιπίσει όσο και να το κάνει. Ήταν επίσης το αγαπημένο του ενός από τους πιο γνωστούς συγγραφείς και πότες του κόσμου, ο Ernest Hemingway, που λένε ότι το τιμούσε δεόντως ειδικά όταν έφευγε για…τροπικές διακοπές!

Στις μέρες μας, φυσικά, υπάρχει μια ολόκληρη σειρά από διαφορετικές εκδοχές του κλασικού-κατά τ’άλλα- mojito. Και όταν μάθετε τη σωστή συνταγή, είναι δύσκολο να νικήσετε την παράδοση: ελαφρώς γλυκιά και αναμφισβήτητα αναζωογονητική. Δείτε πώς φτιάχνεται.

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

60 ml λευκό ρούμι

14 ml φρέσκο χυμό lime

1 κουταλάκι του γλυκού. εξαιρετική ζάχαρη

3 φύλλα μέντας

club σόδα ή seltzer

 

Aνακατεύετε τo χυμό με 1/2 – 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.

Προσθέτετε τα φύλλα μέντας και τα βάζετε στην άκρη του ποτηριού.

Γεμίστε τα 2/3 του ποτηριού με τριμμένο πάγο και προσθέτετε ρούμι.

Λίγο lime και μετά club soda ή ανθρακούχο νερό κι είστε έτοιμοι.

 

Enjoy!