O Τζέιμς Φράνκο τα κάνει όλα και τα κρατάει μυστικά

Ο Τζέιμς Φράνκο είναι μια από τις πιο ιδιάζουσες περιπτώσεις στο Χόλυγουντ. Είναι ο ηθοποιός που οι περισσότεροι γνωρίζουν για τους συνήθεις λάθος λόγους (τις selfies, τις φωτογραφίες με γατάκια, και το καρνέ της Lindsay Lohan) και ο ίδιος δεν έχει κανένα πρόβλημα με αυτό.  Μπορεί να το κάνει κι επίτηδες. Ενώ στο ξεκίνημα της καριέρας του έμοιαζε ότι θα εξελιχθεί σε ένα ακόμα teen idol για ελαφρές ρομαντικές ταινίες, ο Φράνκο ανέτρεψε τα προγνωστικά, κράτησε τους κωμικούς ρόλους –όπως στο «Why Him» που υποδύεται το γαμπρό του Bryan Cranston-  που χειρίζεται με τόση χάρη και ευκολία, αλλά την ίδια στιγμή καλλιεργεί με αρκετή μαεστρία τη άλλη πλευρά του εαυτού του.

 

 
Σύμφωνα με το Rolling Stone, o Φράνκο  έχει διδάξει σε δύο κολλέγια και στη Σχολή Θεάτρου και Τηλεόρασης στο UCLA. Επίσης έχει διδάξει σε μαθητές λυκείου όπως το σχολείο του Palo Alto. Είναι μια από τις πλευρές του Φράνκο που ελάχιστοι ξέρουν γιατί ο ίδιος δεν τις διαφημίζει. Γιατί εδώ που τα λέμε δεν του μένει και χρόνος. Ο Φράνκο είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς ηθοποιούς στο Χόλυγουντ αλλά ταυτόχρονα και ένας από τους πιο σκληρά εργαζόμενους. Μόνο το 2015 έκανε 12 ταινίες ενώ σχεδόν κάθε χρονιά έχει διψήφιο αριθμό πρότζεκτ που τρέχουν, είτε αυτά είναι ταινίες είτε είναι σειρές. Και ενώ οι περισσότεροι πάνε από τις ταινίες στις σειρές, ο Φράνκο ακολουθεί τη νέα μόδα που θέλει τους καταξιωμένους ηθοποιούς να ψάχνουν ρόλους στις τηλεοπτικές σειρές, ακόμα κι αν αυτές δεν είναι τόσο καλές. Μία από τις πιο χαρακτηριστικές συμμετοχές ήταν στο «General Hospital». Θέλω να πω ότι ο τύπος δεν φοβάται να τσαλακωθεί και να παίξει σε μια σαπουνόπερα που κρατάει 50 χρόνια και τέλος πάντων δεν είναι και η αγαπημένη των κριτικών.

Εσπρέσο: Μερικοί τον προτιμούν σκέτο, αυτό είναι το μυστικό τους

Αφιέρωμα: 6 από τα χειρότερα αυτοκίνητα του James Bond!

Και μέσα σε όλο αυτόν τον καταιγισμό βρίσκει χρόνο για να γράψει ποίηση και λογοτεχνία και να παίξει μουσική με τους κολλητούς του. Προς το παρόν έχει εκδόσει δύο συλλογές με τους τίτλους «Directing Herbet White» και «Straight James/Gay» James» και στον ελεύθερο του χρόνο τραγουδάει σε συγκρότημα που έχει με έναν συμμαθητή του από το σχολείο. Ειδικότερα η δεύτερη συλλογή μιλάει ανοιχτά για τα θέματα της ταυτότητας του φύλου, τη δική του εξερεύνηση αλλά και λιγότερο βαριά θέματα. Το θέμα, όμως, δεν είναι εκεί αλλά είναι ότι στο χρόνο που οι υπόλοιποι ξοδεύουν σε πάρτι και event προώθησης ο Φράνκο κλείνεται και τα βάζει με τον εαυτό του για να γίνει καλύτερος και να εξελιχθεί σαν καλλιτέχνης με την ευρεία έννοια του όρου.

 

Ωστόσο, προσπαθεί να εξελιχθεί καλλιτεχνικά κα στο χώρο του. Δεν είναι σπάνιο να δεις έναν ηθοποιό να κάνει σκηνοθεσία, οι περισσότεροι το έχουν, έστω, δοκιμάσει. Ο Φράνκο, όμως, προσπαθεί να κάνει ταινίες που ίσως να μην είχαν την ευρεία απήχηση που θα περίμενες κανείς στο Χόλιγουντ. Το «King Cobra», για παράδειγμα, είναι μία ταινία για τον χώρο του ομοφυλόφιλου ερωτικού κινηματογράφου, ενώ το  «The Disaster Artist» μιλάει για τα γυρίσματα μιας άλλης ταινία που δεν εξελίχθηκαν ομαλά. Όχι μόνο αυτοσαρκάζεται αλλά το πάει και σε άλλο επίπεδο.

 

Γι΄αυτό λέω ο Τζέιμς Φράνκο τα κάνει όλα και τα κρατάει μυστικά