Skip to main content

Το «Ρωμαϊκό όργιο» δεν έχει προκύψει τυχαία.

Οι Ρωμαίοι αξιωματούχοι φημίζονταν για τις διαστροφές τους, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο, μένοντας στην ιστορία για την ακόλαστη φήμη τους.

Αιμομιξίες, παιδεραστία και πορνεία ήταν σχεδόν καθημερινότητα στο μενού των αυτοκρατόρων.

Οι 6 χειρότερες διαστροφές από την αρχαία Ρώμη για… γερά νεύρα:

Αιμομιξία (Οιδιπόδειο σύμπλεγμα)

Ο πυρομανής Νέρωνας, ο οποίος διατηρούσε ερωτική σχέση με τη μητέρα του Αγριππίνα. Η σχέση τους προδόθηκε από το αίμα της Αγριππίνας στα ρούχα του και οι αξιωματούχοι προσπάθησαν να σταματήσουν αυτή τη σχέση, φοβούμενοι ότι η Αγριππίνα θα πάρει μεγάλη εξουσία έτσι. Βέβαια δεν πρόλαβαν, αφού τη σχέση διέκοψε ο ίδιος ο Νέρωνας επιχειρώντας να τη σκοτώσει.

Το πρώτο «πορνό»

Ο αυτοκράτορας Τιβέριος όταν αποσυρόταν στο νησί Κάπρι είχε προσλάβει νέους και των δύο φύλων, τους οποίους έβαζε να συνευρίσκονται ανά τρεις μπροστά του, ωστόσο όταν κάποιες φορές ακόμα και αυτό δεν τον ικανοποιούσε, οι ιστορικοί επισημαίνουν ότι διέθετε μια ολόκληρη συλλογή με ερωτικές εικόνες.

Το παιχνίδι του ζώου

Φήμη διεφθαρμένου αυτοκράτορα είχε και ο πυρομανής Νέρωνας, ο οποίος αναφέρεται ότι συχνά κάλυπτε το σώμα του με γούνα ζώου, έμπαινε σε ένα κλουβί και μόλις κάποιος το άνοιγε, όρμαγε και τον δάγκωνε στα γεννητικά όργανα.

Ερωτικοί σταθμοί

Όπως υπήρχαν στάσεις για να ανεφοδιάζονται και να τρώνε τα άλογα στο δρόμο, ο Νέρωνας εισήγαγε και τους «ερωτικούς σταθμούς» με πόρνες κατά μήκους του δρόμου για να «ξεκουράζουν» τους ταξιδιώτες.

Παιδεραστία

Ο αυτοκράτορας Τιβέριος σύμφωνα με τα στοιχεία, απολάμβανε την «παρέα» μικρών παιδιών καθώς και το κολύμπι κι έτσι επέλεξε να δημιουργήσει ένα ενυδρείο ερωτικής διαστροφής, με πολλά παιδάκια να κολυμπάνε μαζί του.

Το πρώτο όργιο

Η Μεσσαλίνα, σύζυγος του Κλαύδιου έμεινε στην ιστορία για τις ακόρεστες σεξουαλικές ορμές της, κάνοντας τo Nymphomaniac του Trier να μοιάζει με επεισόδιο του Sesame Street. Ήταν η πρώτη αυτοκράτειρα που εκπορνεύτηκε με τη θέλησή της, ενώ κατέχει το ρεκόρ για ταυτόχρονη σεξουαλική συνεύρεση με τους περισσότερους άνδρες μέχρι τότε.