Skip to main content

Τα ταξίδια είναι πάντα από τις πιο αγαπημένες επιλογές καθώς οι περιπλανήσεις ανά τον κόσμο δημιουργούν αναμνήσεις και εμπειρίες.

Τα ταξίδια όταν είναι κακές εμπειρίες πάντα δημιουργούν καλές ιστορίες για να διηγηθείς σε φίλους ή συγγενείς, παρόλα αυτά όταν το ζεις δεν είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικά.

Επομένως ο πρώτος στόχος είναι η σωστή επιλογή του προορισμού. Η ιστοσελίδα lonelyplanet.com βρήκε τους 10 πιο καταπληκτικούς προορισμούς για το 2014 και εμείς σας τις παρουσιάζουμε.

Από κλασικά ταξίδια που όλοι πρέπει να κάνουν μέχρι δυσεύρετα διαμάντια του πλανήτη, αυτές είναι οι 10 πόλεις που πρέπει να επισκεφτείτε το 2014.

Αρχίζουμε…..

Παρίσι, Γαλλία

Το Παρίσι αναγεννιέται. Με τις πρωτοβουλίες για την μείωση των ρύπων και τον καθαρισμό του Σηκουάνα σε εξέλιξη, το Παρίσι είναι καταπληκτικός προορισμός για το 2014. Η ομορφότερη πόλη στον κόσμο αναμένεται να ανθίσει περισσότερο.

Όκλαντ, Νέα Ζηλανδία

Η πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας, το Όκλαντ συνδυάζει βουνά που θυμίζουν τις αλπικές κορφές με τοπία από λίμνες. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ό,τι το Όκλαντ έχει πολύ καλό φαγητό, πολύ ωραία μουσεία τέχνης ενώ ακόμα αποτελεί την πιο κοσμοπολίτικη πόλη της Νέας Ζηλανδίας.

Βανκούβερ, Καναδάς

Το Βανκούβερ, ως επί το πλείστον είναι χειμερινός προορισμός. Συνδυάζει τα επιβλητικά βουνά με τα πράσινα πάρκα και τις αμμώδεις παραλίες του Ειρηνικού. Το Βανκούβερ είναι μία μεγάλη πόλη με αύρα χωριού.

Αδελαΐδα, Αυστραλία

Η Μελβούρνη και το Σίδνεϊ έχουν τραβήξει εδώ και πολλά χρόνια την προσοχή. Παρόλα αυτά η Αδελαΐδα είναι ακόμα μία πανέμορφη πόλη της ηπείρου της Ωκεανίας. Με φεστιβάλ κινηματογράφου μέσα στο 2014, η Αδελαΐδα θα γίνει το κέντρο του πολιτισμού στο νότιο ημισφαίριο.

Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική

Το Κέιπ Τάουν είναι μια πόλη που δεν έχει προβληθεί αρκετά. Τα τελευταία χρόνια έχει δεχθεί πολλές εξαιρετικές κριτικές και έχει αναδειχθεί ως το διαμάντι του νότιου ημισφαιρίου. Από τις ομορφότερες πόλεις, το Κέιπ Τάουν αποτελεί εμπειρία.

Σικάγο, ΗΠΑ

Το Σικάγο αποτελεί μία από τις πιο όμορφες πόλεις των ΗΠΑ. Εκεί θα πάτε να πιείτε μπύρα, να φάτε λουκάνικα ενώ ακόμα μπορεί να συναντήσετε διασημότητες όπως ο Μπιλ Μάρεϊ ή η Τίνα Φέι.

Ρίγα, Λεττονία

Η Ρίγα στη Λεττονία επίσης δεν έχει προβληθεί αρκετά. Βρίσκεται στο σταυροδρόμι όλων των σπουδαίων αυτοκρατοριών της Ευρώπης και σίγουρα έχει πολλές ιστορίες για να σας πει. Φέτος η Ρίγα ήταν Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Η αναγνώριση άργησε να έρθει αλλά τελικά τα κατάφερε.

Σαγκάη, Κίνα

Η Σαγκάη είναι μια πόλη ηλεκτρική. Το μετρό της θα εγκαινιάσει φέτος την καινούρια του γραμμή η οποία θα έχει μήκος 59 χιλιόμετρα ενώ ακόμα ο Πύργος της Σαγκάης, οποίος ολοκληρώνεται αυτό το διάστημα θα είναι το ψηλότερο κτήριο της Κίνας.

Τρινιδάδ, Κούβα

Η μικρή Τρινιδάδ, κρύβεται ανάμεσα στους λόφους Έσκαμπρεϊ και κοιτά την πανέμορφη θάλασσα της Καραϊβικής. Είναι αποτέλεσμα των βαρόνων ζάχαρης του 19ου αιώνα οι οποίοι έφερναν Αφρικανούς σκλάβους για να δουλέψουν στις φυτείες. Το αποτέλεσμα ήταν η μίξη της αφρικάνικης και κουβανικής κουλτούρας σε αυτό τον υπνωτιστικό ήχο της πόλης που χορεύει σάλσα και δεν κοιμάται ποτέ.

Ζυρίχη, Ελβετία

Η Ζυρίχη του 2014 πρόκειται να είναι μία αξέχαστη εμπειρία καθώς οι καλύτεροι αθλητές του κόσμου θα καταφτάσουν εκεί τον Αύγουστο για το Ευρωπαϊκό Αθλητικό Πρωτάθλημα. Η πόλη που είναι γνωστή για τις τράπεζές της έχει πολύ καλή νυχτερινή ζωή και αποτελεί διάψευσή του ρητού που θέλει τους Ελβετούς να είναι λίγο… ξενέρωτοι.