Skip to main content

Δίνοντας σωστή τροφή στο μυαλό μας, μπορούμε να ζήσουμε μία ζωή που πάντα οενιερεύομασταν. Ισορροπημένη, ήρεμη και μακριά από κακά συναπαντήματα (κατάθλιψη κτλ.).

Άνθρωποι που ελέγχουν το μυαλό τους, αποδεδειγμένα ζουν καλύτερα, δεν επηρεάζονται από τους γύρω τους και η ζωή τους είναι πολύ πιο απλή. 

Τα μυστικά της επιτυχίας δεν είναι εγκυκλοπαιδικών γνώσεων. Υπάρχουν σε κάθε άνθρωπο αλλά ο καθένας επιλέγει να… δουλέψει πάνω σε διαφορετικά στοιχεία. Αποδεδειγμένα, όσοι είναι διανοούμενοι και άτομα με ισχυρό νου, αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες με μεγαλύτερη ευκολία και δίνουν σημασία σε πιο εποικοδομιτικά πράγματα. 

Σίγουρα όλοι έχουμε ακούσει από ιατρικά χείλη τη φράση “όλα στο μυαλό μας είναι”. Ε, και η εκάστοτε δύναμη, εκεί πάλι κρύβεται. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, αυτά τα 13 σημεία είναι και το κλειδί που ανοίγει την πόρτα της επιτυχία. Διαβάστε περισσότερα για το τι ΔΕΝ κάνει αυτή η κατηγορία ατόμων. 

1. Δεν λυπούνται ποτέ τον εαυτό τους, ούτε αισθάνονται ενοχές. Έχουν μάθει να αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεών τους. Αν κάτι πάει στραβά, κοιτούν μπροστά και δεν απογοητεύονται. 

2. Είναι ανεπηρέαστοι από κακές γνώμες και γι’αυτό δεν δίνουν το δικαίωμα στους άλλους να τους μειώσουν ή να τους χαλάσουν τη διάθεση. Καθοδηγούνται μόνο από δικές τους πράξεις και συναισθήματα. 

3. Αγκαλιάζουν κάθε νέα αλλαγή στη ζωή τους και δέχονται τις όποιες προκλήσεις τους παρουσιαστούν. Μία μεγάλη αλλαγή, τους κινητοποιεί περισσότερο να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό. 

4. Άνθρωποι που νιώθουν δυνατοί στο μυαλό, δεν καταναλώνουν ενέργεια σε πράγματα που δεν μπορούν να ελέγξουν καλά. Παράδειγμα; Δεν φρικάρουν σε μποτιλιάρισμα εφόσον δεν περνάει από το χέρι τους. 

5. Δεν χάνουν τον χρόνο τους για να ευχαριστήσουν τους άλλους. 

6. Το να ρισκάρουν στη ζωή τους, δεν τους φοβίζει καθόλου. Ζυγίζουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε ρίσκου που παίρνουν και είναι γνώστες του καλύτερου και του χειρότερου σεναρίου προτού κάνουν το οτιδήποτε.

7. Απογοητεύτηκαν στο παρελθόν; Έχασαν ευκαιρίες και οι ημέρες χάριτος πέρασαν δια παντός γι’αυτούς; Δεν τους νοιάζει. Δεν θα “κλάψουν” ποτέ τη μοίρα τους για όσα είχαν και έχασαν αλλά θα “χτίσουν” νέα δεδομένα με θεμέλια το τώρα και το αύριο. 

8. Ποτέ το ίδιο λάθος δύο φορές. Οι άνθρωποι που ελέγχουν το μυαλό τους και νιώθουν δυαντοί και μη κυριευμένοι από τα συναισθήματά τους, προσέχουν ούτως ώστε να μην ξανακάνουν τα λάθη του παρελθόντος. 

9. Δεν ζηλεύουν την επιτυχία των άλλων. Βασικό στοιχείο της προσωπικότητάς τους που τους κάνει ξεχωριστούς. Δουλεύουν σκληρά για να πετύχουν εκείνοι τους στόχους τους χωρίς να μισούν τους άλλους για όσα έχουν καταφέρει. 

10. Δεν τα παρατάνε ποτέ. Απέτυχαν σε κάτι; Ξαναπροσπαθούν. Μαθαίνουν από τις προσπάθειές τους να μην αποτύχουν και αν πέσουν… ξανασηκώνονται. Και ξανά μανά! Ο φόβος για την αποτυχία δεν τους αγγίζει.

11. Μιλώντας για φόβους, πολλοί άνθρωποι φοβούνται τη μοναξιά και την πιθανότητα να μείνουν μόνοι τους. Η κατηγορία ανθρώπων όμως που αναλύουμε τώρα, βρίσκει ενδιαφέρον το να μείνουν μόνοι τους. Κάνουν σχέδια και μπορούν να είναι το ίδιο χαρούμενοι όταν βρίσκονται μόνοι όπως θα ήταν και με παρέα. 

12. Εκεί που όλοι οι άλλοι πιστεύουν ότι δεν παίρνουν αυτό που τους αξίζει στη ζωή κι ότι το σύμπαν συνομοτεί εναντίον τους, διανοούμενα άτομα πιστεύουν ότι τα προσόντα τους αρκούν για να έχουν μία καλή δουλειά, έναν αξιοπρεπή μισθό και μία θέση στην κοινωνία. 

13. Έχουν μεγάλη υπομονή. Γνωρίζουν ότι μεγάλες αλλαγές θέλουν χρόνο για να αποδώσουν και δεν περιμένουν άμεσα αποτελέσματα. Με οργάνωση με μεθοδικότητα, θα έρθει όταν πρέπει αυτό που θέλουν. Είπαμε, δεν σπαταλάνε ενέργεια σε πράγματα που δεν περνάνε 100% από το δικό τους χερί.

Εσείς, έχετε κάτι από τα παραπάνω; 

 

Ποιοι ηθοποιοί κρύβονται πίσω από τις φωνές του Lion King;