Skip to main content

Είναι κοιτίδα επιστήμης και πολιτισμού της ανθρωπότητας και θεωρείται η παλαιότερη πανεπιστημιακή “κιβωτός” γνώσης στις ΗΠΑ: Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Πριν από λίγες μέρες συμπλήρωσε 380 χρόνια λειτουργίας και από τα αμφιθέατρά του πέρασαν εκατοντάδες προσωπικότητες που χάραξαν την πορεία της ανθρωπότητας και διακρίθηκαν σε πολιτική, γράμματα, τέχνες, τεχνολογία και επιστημοσύνη. 

Boxaki: Το ελληνικό gadget που κάνει … θραύση!!!

Το πανεπιστήμιο του Harvard ιδρύθηκε το 1636 με το όνομα New College (Νέο Κολλέγιο) έχοντας ως πρότυπο τα παλιά αγγλικά πανεπιστήμια. Aρχές Μαρτίου του 1639 πήρε το όνομα Harvard College από τον πρώτο ευεργέτη του, έναν κληρικό με το όνομα Τζον Χάρβαρντ, απόφοιτο του Emmanuel College.

 

<p>Θα έλειπε ο Mark Zuckerberg από τη λίστα; Παρόλα αυτά δεν αποφοίτησε από το Χάρβαρντ - έφυγε στο πρώτο έτος για να ασχοληθεί με το TheFacebook</p>

Το 1638 ο Τζον Χάρβαρντ πέθανε από φυματίωση. Στη διαθήκη του δώριζε στο κολέγιο 400 βιβλία και 779 λίρες στερλίνες. Η διοίκηση του ιδρύματος θεώρησε υποχρέωσή της να απαντήσει στην φιλοτιμία του ιερέα, προσφέροντας στο Πανεπιστημιακό ίδρυμα το όνομά του, ως φόρο τιμής. Ταυτόχρονα, το Κολλέγιο μεταλλάχθηκε σε Πανεπιστημιακό Ίδρυμα. Έτσι η πρώτη επίσημη αναφορά του Χάρβαρντ ως πανεπιστημίου έγινε στο νέο Σύνταγμα της Μασαχουσέτης, το 1780.

<p>Ο Bill Gates, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου δεν αποφοίτησε τελικά από το Χάρβαρντ!</p>

Έκτοτε και με την πάροδο του χρόνου, μόνο το 5% των υποψήφιων φοιτητών που αιτούνται μια θέση στο πιο περιζήτητο πανεπιστήμιο του κόσμου γίνεται δεκτό: περίπου 2.000 άνθρωποι κατ’ έτος.

<p id= firstHeading  lang= en >John F. Kennedy, 35ος πρόεδρος των ΗΠΑ</p>

Ανάμεσά τους προσωπικότητες που σημάδεψαν την ιστορία του πλανήτη, όπως οι εικονιζόμενοι.

“Η Αθήνα από … κάτω” – Το ντοκιμαντέρ που “κλέβει” την παράσταση!!!