Skip to main content

Στην Αγγλία το ποδόσφαιρο είναι κάτι παραπάνω από σπορ. Αποτελεί θεσμό, τρόπο ζωής και επικέντρο γύρω από το οποίο συχνά κινούνται όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες ενός Άγγλου!

Σε αυτό το πλαίσιο ο επίσημος οργανισμός των.. φιλάθλων ποδοσφαίρου στην Αγγλία (Football Supporter’s Federation) δήλωσε πως είναι εναντίον της αύξησης των μεταδόσεων ζωντανών τηλεοπτικών αγώνων! Σύμφωνα με το BBC, αυτό συμβαίνει επειδή με τα νέα τηλεοπτικά δεδομένα και τις οικονομικές συμφωνιές, αλλάζει η ώρα έναρξης των αγώνων κάτι που βρίσκει αντίθετους τους… οργανωμένους φιλάθλους. Στην Αγγλία έχουν συνηθήσει να βλέπουν ποδόσφαιρο τις μεσημεριανές ώρες, όμως τα κανάλια δεν θέλουν να δείχνουν ματς τα οποία γίνονται από τις 14:45 μέχρι τις 17:15. Ο πρόεδρός τους Malcom Clarke λέει πως “οι αγώνες στις 3 η ώρα το μεσημέρι του Σαββάτου είναι παράδοση για το αγγλικό ποδόσφαιρο. Έχουμε χάσει αρκετούς τέτοιους αγώνες γιατί οι ώρες έναρξης τους αλλάζουν κάτι που δυσαρεστεί τους φιλάθλους”. 

Αλλά δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος για τους οποίους ο Clarke ανησυχεί. “Δεν έχουν δει κάποιο στοιχείο που να δείχνει πως οι αυξημένες τηλεοπτικές μεταδόσεις κάνουν καλύτερη την εμπειρία για τον μέσο οπαδό, είτε αυτός πηγαίνει στο γήπεδο είτε βλέπει το ματς από την τηλεόραση. Είναι καλό για τους ιδιοκτήτες και τους executives αλλά όχι για τους φιλάθλους που έχουν μάθει να βλέπουν τα παιχνίδια συγκεκριμένες ώρες και στιγμές”