Skip to main content

Η σπουδαία κολυμβήτρια Αμάντα Μπέαρντ μπορεί να έχει στη συλλογή της αρκετά μετάλλια αλλά τα κατέκτησε με κόπο και πολλή ψυχική οδύνη.

Η Αμερικανίδα κολυμβήτρια έχει κατακτήσει επτά ολυμπιακά μετάλλια(συνολικά 21 σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια Πρωταθλήματα, Πανεπιστημιακούς και Παναμερικανικούς Αγώνες).

Μέσα από το βιβλίο της «Μέσα στο νερό δεν μπορούν να σε δουν που κλαις», που κυκλοφόρησε πριν ένα χρόνο μάθαμε για την κατάθλιψη, τη βουλιμία και τους αυτατραυματισμούς της.

Σε ηλικία 14 ετών η Αμάντα Μπέαρντ ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του ολυμπιακού βάθρου κρατώντας αγκαλιά το αρκουδάκι της.

Μπορεί να ήταν μια επιτυχημένη αθλήτρια και με σπουδαία καριέρα στο μόντελιγκ έχοντας πολλές φωτογραφίσεις γυμνές και μη, όμως παράλληλα πάλευε με διάφορα προβλήματα λόγω των πολλών σκαμπανεβασμάτων της ψυχολογίας της.

Η πίεση για να κρατηθεί στην κορυφή και το διαζύγιο τον γονιών της όταν ήταν 20 ετών, την «έριξαν» ψυχολογικά με αποτέλεσμανα βρει καταφύγιο στις καταχρήσεις φαρμάκων, ναρκωτικών, ενώ παράλληλα έγινε αυτοκαταστροφική και βουλιμική.

Στις φωτογραφίες της η Αμάντα έδειχνε μια πολύ όμορφη και χαρούμενη γυναίκα όμως πίσω από αυτό το χαμόγελο και το σέξι κορμί πάλευε με τους δικούς της «δαίμονες». Γινόταν αυτοκαταστροφική και τραυμάτιζε τον εαυτό της χαράζοντας το κορμί της.

Σωτήρας της ήταν και είναι ο τότε σύντροφός της και τώρα σύζυγος και πατέρας των παιδιών της, ο φωτογράφος Σάτσα Μπράουν, που όταν αντιλήφθηκε το πρόβλημα με τους αυτοτραυματισμούς την μετέφερε στο νοσοκομείο όπου αναζήτησε ειδικούς για να της συστήσουν την κατάλληλη θεραπεία.

Όσο για το βιβλίο της, η Αμάντα περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια όλες τις σκοτεινές πτυχές της ζωής της, τις αγωνίες της για τα μετάλλια, για να μείνει αδύνατη και πολλά άλλα.

Πλέον, η 32χρονη Αμάντα είναι μια ευτυχισμένη σύζυγος, μητέρα δύο παιδιών και πρωταθλήτρια.

Τέλος, σύμφωνα με το «Radaronline» η Αμάντα στο βιβλίο της «In the Water They Can’t See You Cry» περιγράφει μια «η ωμή, συγκλονιστική ιστορία μιας γυναίκας η οποία κατάφερε να αντιμετωπίσει τη ζωή της έξω από το νερό με την ίδια γενναιότητα που την αντιμετωπίζει και μέσα σε αυτό».

Ξεκαρδιστικό! Δείτε 10 μοναδικές ατάκες του κινηματογράφου παραλλαγμένες για Ίντερνετ!