Skip to main content

Ακόμα μία τεράστια επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα καθώς η Εθνική ομάδα πόλο Νέων Γυναικών επικράτησε με 7-6 της Ιταλίας και κατέκτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ένα χρόνο μετά το χρυσό στο Ευρωπαϊκό νεανίδων και δύο από την κατάκτηση του Παγκοσμίου στο Περθ, τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση και Στέφανου Λέανδρου έφεραν ξανά στην κορυφή τα ελληνικά χρώματα.

Στην 3η της συμμετοχή στον τελικό, στην συγκεκριμένη διοργάνωση, η Εθνική ομάδα Νέων Γυναικών κατάφερε να πάρει το χρυσό μετάλλιο επικράτώντας με 7-6 της διοργανώτριας Ιταλίας. Η Ελλάδα μπήκε στο τρίτο οκτάλεπτο με προβάδισμα δύο τερμάτων (5-3), διαφορά που διατήρησε και στο τέλος της περιόδου (6-4).

Οι προσπάθειες των Ιταλίδων να διεκδικήσουν τη νίκη σταμάτησαν στα ελληνικά δοκάρια και όταν η Χαραλαμπίδη έκανε το 7-4, 3:48 πριν από το τέλος η νίκη βάφτηκε οριστικά γαλανόλευκη.

Tα οκτάλεπτα: 2-2, 1-3, 1-1, 2-1

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ιταλία (Π.Ζίτσα): Σπαράνο, Τσίτινο, Πικότσι, Αβέγκνο, Μορβίλιο, Φίσκο, Γκαλάρντι 2, Καρέγκα 2, Γκρανιολάτι 1, Μαρλέτα, Σεντανίνι, Ιωάννου 1, Ρίσο.

Ελλάδα (Γ.Μορφέσης): Διαμαντοπούλου, Ε. Πλευρίτου, Ι.Χαραλαμπίδη 3, Χυδηριώτη 2, Β.Πλευρίτου, Ξενάκη, Καλογεράκου, Ελευθεριάδου, Σώρα, Σ.Χαραλαμπίδη 1, Ντάσιου, Νιαρχάκου 1, Τερεφού.

newsit.gr