Skip to main content

Ξεκίνησε η ψηφοφορία για την ανάδειξη των κορυφαίων αθλητών, αθλητριών, ομάδων, προπονητών, του 2014. Οι συνάδελφοι-μέλη του ΠΣΑΤ μπορούν να ψηφίζουν μέχρι και την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 21.00.

Η γιορτή βράβευσης των Κορυφαίων της χρονιάς θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 18.30 στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας στο Ν. Φάληρο.

Ιδού όλοι οι υποψήφιοι!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Αθλητές:
ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

ΜΑΡΤΑΣΙΔΗΣ Αντώνης: Ήταν 9ος στο Ζετέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών στο Καζακστάν.

ΒΟΛΕΪ

ΓΙΟΡΝΤΑΝΟΦ Μπόγιαν: Ο Βούλγαρος διαγώνιος του Ολυμπιακού αναδείχθηκε MVP του Κυπέλλου Ελλάδας.

ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΕΛΗΣ Κώστας: Ο αρχηγός του Ολυμπιακού αναδείχθηκε MVP του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών. Ο Χριστοφιδέλης είναι στην 5η θέση των βολεϊμπολιστών με τα περισσότερα πρωταθλήματα, καθώς έχει κατακτήσει 8, ενώ έπιασε στην πρώτη θέση αυτών με τα περισσότερα Κύπελλα τον Γιώργο Ντράγκοβιτς, καθώς αμφότεροι έχουν κατακτήσει από 9.

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΝΟΡΓΑΝΗ

ΚΟΣΜΙΔΗΣ Λευτέρης: Κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους τελικούς οργάνων και συγκεκριμένα στις ασκήσεις εδάφους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έγινε στη Σόφια τον Μάιο. Πήρε την 7η θέση στο ίδιο αγώνισμα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κίνας τον Οκτώβριο.

ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ Λευτέρης: Πήρε την 5η θέση στους τελικούς οργάνων και συγκεκριμένα στους κρίκους, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Σόφιας. Ήταν 6ος στους κρίκους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κίνας.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

ΚΟΚΚΑΛΑΝΗΣ Βύρων: Βρίσκεται 1ος στην παγκόσμια κατάταξη (ranking list της ISAF) στα RSX.

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Δημήτρης: Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα OPTIMIST του Σαν Ινσίντρο στην Αργεντινή.

ΤΣΟΡΤΑΝΙΔΗΣ Λεωνίδας: Χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Παίδων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος TECHNO 293 στο Τόρμπολε της Ιταλίας.

ΧΟΥΣΙΑΔΑΣ Κωνσταντίνος: Πήρε το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία LASER 4,7 Παίδων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Καράτσου της Ιαπωνίας.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

ΓΚΟΛΟΜΕΕΦ Κριστιάν: Πέτυχε τη συμμετοχή του στον τελικό των 50 μ. ύπτιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Α/Γ στο Βερολίνο με Πανελλήνιο Ρεκόρ και τον τρίτο καλύτερο χρόνο στον ημιτελικό, αλλά στον τελικό πήρε τελικά την 7η θέση.

ΜΥΛΩΝΑΣ Φώτης: Χάλκινο μετάλλιο στα 50 μ. ελεύθερο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων / Νεανίδων στο Ντόρντεχτ της Ολλανδίας.

ΧΡΗΣΤΟΥ Απόστολος: Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μ. ύπτιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων στο Ντόρντεχτ της Ολλανδία, όπου κατέρριψε και το Παγκόσμιο Ρεκόρ Εφήβων (από τον ημιτελικό). Στην ίδια διοργάνωση κατέκτησε δύο ακόμα μετάλλια, ασημένιο στα 50 ύπτιο και 200 ύπτιο. Πήρε, εξάλλου, το ασημένιο μετάλλιο στα 100 μ. ύπτιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ OPEN WATER

ΝΕΓΡΗΣ Δημήτρης: Πήρε ασημένιο μετάλλιο στα 5 χλμ. Παίδων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων / Νεανίδων / Παίδων / Κορασίδων που έγινε στο Ζάγκρεμπ.

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΜΠΟ Γιάννης: Συμπεριλήφθηκε στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα των Ρούκι στο Πρωτάθλημα ΝΒΑ.

ΣΧΟΡΤΣΙΑΝΙΤΗΣ Σοφοκλής: Κατέκτησε την Ευρωλίγκα με τη Μακάμπι, όπως επίσης και το νταμπλ στο Ισραήλ (πρωτάθλημα και κύπελλο).

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλης: Μέλος της καλύτερης πεντάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων της Τουρκίας, όπου η Εθνική μας ομάδα πήρε την 4η θέση.

ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΠΕΝΤΑΘΛΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Άγγελος: Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Biathle – Triathle της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου στη Γουατεμάλα, τον Οκτώβριο, αναδείχθηκε 1ος Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Τρίαθλο (σκοποβολή – κολύμβηση – τρέξιμο), 1ος Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Δίαθλο (τρέξιμο – κολύμβηση) και κατέρριψε το Παγκόσμιο Ρεκόρ στο αγώνισμα του Διάθλου.

ΞΙΦΑΣΚΙΑ
ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ Μάριος – Ευάγγελος: Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων που έγινε τον Απρίλιο στη Βουλγαρία (Πλόβντιβ) κατέκτησε τη 2η ατομική θέση στη Σπάθη. Δεύτερος ήταν και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων που έγινε το Φεβρουάριο στο Ισραήλ. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων (NANJIN) κατέλαβε την 5η ατομική και 3η ομαδική θέση.

ΠΑΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΑ

ΜΑΥΡΙΔΗΣ Χρήστος: Ήταν 5ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων, στην κατηγορία των 120 κιλών, που διεξήχθη στην Πολωνία τον Ιούνιο.

ΠΑΛΗ ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΪΚΗ

ΤΣΕΚΕΡΙΔΗΣ Δημήτριος: Πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων, στην κατηγορία των 84 κιλών, που διεξήχθη στην Κροατία τον Αύγουστο.

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

ΓΚΙΩΝΗΣ Παναγιώτης: Τον Φεβρουάριο στη Λωζάννη αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Europe Cup (πρώην ΤΟΠ 12), όπου κάθε χρόνο παίρνουν μέρος 12 κορυφαίοι αθλητές της γηραιάς ηπείρου, και κατέλαβε την 7η θέση.

ΔΑΜΙΑΝΗΣ Στράτος: Νικητής του απλού παίδων στο διεθνές τουρνουά της Μάλτας, τον Μάιο. Ήταν το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την ελληνική πλευρά στο απλό ενός όπεν νέων, που συμπεριλαμβάνεται στο ετήσιο Global Junior Circuit της διεθνούς ομοσπονδίας (I.T.T.F.).

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Αναστάσιος: Βρέθηκε στην 6η θέση του αγωνίσματος των 1.000 μ. ατομικής χρονομέτρησης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πίστας Εφήβων στην Πορτογαλία, με νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

ΒΟΛΙΚΑΚΗΣ Χρήστος: Πήρε την 9η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πίστας στο αγώνισμα Κέιριν στην Κολομβία.

ΗΛΙΑΣ Περικλής: Ήταν 9ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μαραθωνίου ορεινής ποδηλασίας Ανδρών στη Νότια Αφρική.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ Γιώργος: Ήταν ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας στο πρόσφατο παγκόσμιο κύπελλο, στο οποίο η Ελλάδα προκρίθηκε στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου. Έκλεισε την καριέρα του έχοντας το ρεκόρ συμμετοχών (139) στην Εθνική ανδρών.

ΠΟΛΟ

ΓΟΥΝΑΣ Αλέξανδρος: Αναδείχθηκε MVP του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών αγωνιζόμενος –μετά τη μεταγραφή του- για πρώτη σεζόν με το σκουφάκι του Ολυμπιακού με τον οποίο, ο διεθνής περιφερειακός, κατέκτησε το νταμπλ.
ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ Γιάννης: Ο διεθνής περιφερειακός του νταμπλούχου Ολυμπιακού αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών με 101 γκολ.

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ

ΜΙΤΑΣ Ευθύμιος: Κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο αγώνισμα του Σκητ Ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πήλινου Στόχου τον Ιούνιο στη Βουδαπέστη.
ΣΤΙΒΟΣ

ΤΣΑΤΟΥΜΑΣ Λούης: Σε μια πολύ καλή χρονιά γι αυτόν, ο πρωταθλητής μας του μήκους, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού στη Ζυρίχη, ήταν 4ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Σόποτ, ενώ κατέρριψε με 8μ.24 το Πανελλήνιο Ρεκόρ κλειστού στίβου (8/2 στο Φάληρο).

ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ Κώστας: Ο κορυφαίος Έλληνας άλτης του επί κοντώ ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Σόποτ. Ήταν, εξάλλου, 7ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στη Ζυρίχη και 2ος στη συνολική βαθμολογία του αγωνίσματος στο Diamond League.

ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ

ΣΙΜΙΤΣΗΣ Γεώργιος: Κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία -54 κιλών, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών, στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

ΧΑΜΑΛΙΔΗΣ Κωνσταντίνος: Κατέκτησε την 5η θέση στην κατηγορία -63 κιλών, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών, στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

ΤΕΝΙΣ

ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ Στέφανος: Πέτυχε 3η νίκη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κάτω των 16 και πολλές 2ες και 3ες νίκες σε διεθνή μίτινγκ.

ΤΖΟΥΝΤΟ

ΗΛΙΑΔΗΣ Ηλίας: Στέφθηκε πρωταθλητής κόσμου για τρίτη φορά στην καριέρα του. Με το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στη Ρωσία, έφτασε συνολικά τα έξι σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, ενώ βρίσκεται στην 5η θέση των αθλητών που έχουν περισσότερα μετάλλια στην ιστορία της διοργάνωσης. Ακόμη, ήταν πρώτος και στο Γκραν Πρι του Ντίσελντορφ.

ΜΟΥΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Ρομάν: Έδωσε συνέχεια στην εντυπωσιακή περσινή χρονιά, κατακτώντας μέσα στο 2014 συνολικά τρία μετάλλια που, εκτός όλων των άλλων, τον έφεραν κοντά στην πρόκριση για το «Ρίο 2016». Αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στους U23 (Πολωνία), ενώ ήταν χρυσός στο Γκραν Πρι της Τασκένδης και χάλκινος στο Γκραν Πρι της Βουδαπέστης.

ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΑΣΒΙΛΙ Βασίλης: Στο Ευρωπαϊκό Όπεν U18 της Τουρκίας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

ΝΤΑΝΑΤΣΙΔΗΣ Αλέξης: Στο Ευρωπαϊκό Όπεν της Σόφιας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης: Ήταν τρίτος στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο U18 του Ζάγκρεμπ.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

ΜΑΛΛΙΟΣ Χάρης: Αναδείχθηκε MVP της Α1 Ανδρών οδηγώντας, με 31 γκολ σε τρεις τελικούς, τον Διομήδη Άργους στην κατάκτηση του 2ου πρωταθλήματος της ιστορίας του.

ΠΕΡΡΟΣ Γιώργος: Στα 35 του χρόνια αναδείχθηκε για 4η φορά στην καριέρα του πρώτος σκόρερ της Α1 Ανδρών. Ο πλέι μέικερ του Ποσειδώνα Λουτρακίου σημείωσε 160 γκολ και οδήγησε την ομάδα του στην 4η θέση της βαθμολογίας και πρώτη φορά στην Ευρώπη!

ΤΣΙΛΙΜΠΑΡΗΣ Κώστας: Ο διεθνής τερματοφύλακας της ΑΕΚ ήταν ο MVP του 32ου τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών.

Αθλήτριες:

ΒΟΛΕΪ

ΚΟΝΟΜΙ Αρέτα: Η λίμπερο του Ολυμπιακού αναδείχθηκε MVP του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Στέλλα: Η πασαδόρος του Ολυμπιακού αναδείχθηκε MVP του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών.

ΙΠΠΑΣΙΑ

ΩΝΑΣΗ Αθηνά: Συμμετείχε για πρώτη φορά στους Παγκόσμιους Ιππικούς Αγώνες της Νορμανδίας, τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιππασίας, που έγιναν το Σεπτέμβριο. Η Ελληνίδα αμαζόνα είχε μέσα στο 2014 πολλές σημαντικές διακρίσεις σε διεθνείς αγώνες του υψηλότερου επιπέδου (5*) στην Αμερική, τη Γαλλία, την Ισπανία και σε άλλες χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ Ναταλία: Πήρε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Κορασίδων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος TECHNO 293 της Βρέστης στη Γαλλία και αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της ίδιας κατηγορίας στην πόλη Τόρμπολε της Ιταλίας .

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ OPEN WATER

ΑΡΑΟΥΖΟΥ Κέλλυ: Βρέθηκε στην 6η θέση στον αγώνα των 5 χλμ. του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Βερολίνο (ενώ ήταν 8η στα 10 χλμ.).

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ Αθηνά: Ασημένιο μετάλλιο στο Σκιφ Γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στη Ναντζίνγκ της Κίνας.

ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ Αικατερίνη: Αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Σκιφ Γυναικών Ελαφρών Βαρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α/Γ στο Βελιγράδι. Κατέκτησε, εξάλλου, το ασημένιο μετάλλιο στο ίδιο αγώνισμα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Α/Γ στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας. Επίσης πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 23 στο Βαρέζε Ιταλίας και το χρυσό μετάλλιο στο 3ο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Λουκέρνη της Ελβετίας.

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΣΠΑΝΟΥ Άρτεμις: Πρώτη σκόρερ και πρώτη ριμπάουντερ στην ιστορία του Αμερικανικού Κολεγίου Ρόμπερτ Μόρις.

ΞΙΦΑΣΚΙΑ

ΒΟΥΓΙΟΥΚΑ Βάσω: Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών που έγινε τον Ιούνιο στη Στραμπούργκ της Γαλλίας κατέλαβε την 3η ατομική θέση.

ΠΑΛΗ

ΠΡΕΒΟΛΑΡΑΚΗ Μαρία: Η πρωταθλήτρια του ΕΓΣ κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα γυναικών, στην κατηγορία των 53 κιλών, που διεξήχθη στη Φινλανδία τον Απρίλιο.

ΠΟΛΟ

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Χρυσή: Η καλύτερη τερματοφύλακας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Γυναικών στην Όστια όπου πανηγύρισε με την Εθνική μας το χρυσό μετάλλιο. Ανήκει κι αυτή στο ρόστερ του κατόχου του LEN Trophy και πρωταθλητή Ελλάδας Ολυμπιακού.

ΜΠΟΥΙΚΑ Μπάρμπαρα: Η MVP του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών, αλλά και πρώτη σκόρερ στην ίδια διοργάνωση με 81 γκολ, συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση του LEN Trophy και του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό.

ΞΕΝΑΚΗ Ελένη: Αναδείχθηκε πρώτη σκόρερ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων στη Μαδρίτη και μετείχε με τη Βουλιαγμένη στον τελικό του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας.

ΠΛΕΥΡΙΤΟΥ Ελευθερία: Αναδείχθηκε πολυτιμότερη παίκτρια (MVP) τόσο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών στην Όστια όπου η Εθνική μας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο όσο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων στη Μαδρίτη όπου η Εθνική ήρθε 4η. Μετείχε στη σύνθεση του κυπελλούχου LEN Trophy και πρωταθλητή Ελλάδας Ολυμπιακού.

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ

ΚΟΡΑΚΑΚΗ Άννα: Χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα του Αεροβόλου Πιστολίου κατάρριψη του παγκοσμίου ρεκόρ τελικών του αγωνίσματος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αεροβόλων Όπλων Νεανίδων το Μάρτιο στη Μόσχα. Τέταρτη θέση στο αγώνισμα του Αεροβόλου Πιστολίου Νεανίδων στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων της Nanjing. Χάλκινο μετάλλιο στο Αεροβόλο Πιστόλι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων τον Σεπτέμβριο στη Γρανάδα.

ΣΤΙΒΟΣ

ΚΟΡΟΣΙΔΟΥ Ηλιάνα: Η νεαρή πρωταθλήτριά μας της σφυροβολίας πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων / Νεανίδων στη Γιουτζίν. Κατέρριψε το Πανελλήνιο Ρεκόρ Νεανίδων στις 7/6 με 65μ.34.

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Νικόλ: Ήταν 7η στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου της Ζυρίχη στο επί κοντώ και 4η στη συνολική βαθμολογία του αγωνίσματος στο Diamond League. Κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στον κλειστό στίβο με 4μ.72 στις 6/2 στη Στοκχόλμη.

ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ Κατερίνα: Μετά από μια συγκλονιστική μάχη στον τελικό του επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στη Ζυρίχη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Ήταν 2η στη συνολική βαθμολογία του αγωνίσματος στο Diamond League. Ισοφάρισε, εξάλλου, το Πανελλήνιο Ρεκόρ της Κυριακοπούλου στον ανοιχτό στίβο με 4μ.71 στις 18/7 στο Μονακό.

ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΗ Ευαγγελία: Πήρε την 6η θέση στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος του Σόλο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου στο Βερολίνο.

ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ

ΑΣΠΡΟΓΕΡΑΚΑ Ανδριάνα: Πήρε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία -53 κιλών Νέων Γυναικών, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών, στο Ίνσμπρουκ.

ΔΕΛΗΔΗΜΗΤΡΗ Αναστασία – Χριστίνη: Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία -67 κιλών Νέων Γυναικών, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών.

ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ Ελπίδα Μαρίνα: Κατέκτησε την 5η θέση στην κατηγορία -73 κιλών Γυναικών, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών Γυναικών, στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

ΖΑΜΠΟΥΡΑ Αναστασία: Πήρε το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία +73 κιλών Νέων Γυναικών, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ Αναστασία: Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία +68 κιλών Νεανίδων, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων, στην Ταϊπέι.

ΜΩΫΣΙΔΟΥ Μαρία: Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία -59 κιλών Νεανίδων, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων.

ΤΖΟΥΝΤΟ

ΕΔΙΡΝΕΛΗ Παρασκευή: Κατέλαβε την 2η θέση στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο U21 της Θεσσαλονίκης.

ΖΑΡΙΩΠΗ Αθανασία: Ήταν τρίτη στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο U21 της Θεσσαλονίκης όπως και στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα U18 της Ξάνθης.

ΤΕΛΤΣΙΔΟΥ Ελισάβετ: Παρούσα σε πέντε πόντιουμ μέσα στο 2014. Στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα U23 και U21 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Επίσης βρέθηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου των νικητριών στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο U21 της Θεσσαλονίκης, στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο της Ισπανίας (Λα Κορούνια), ενώ ήταν «ασημένια» στο Ευρωπαϊκό Όπεν της Πράγας.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

ΡΑΤΣΙΚΑ Νίκη: Η 17χρονη μαθήτρια Λυκείου πήρε τον τίτλο του MVP στον 28ο τελικό του Κυπέλλου Γυναικών ΠΑΟΚ- Αναγέννηση Άρτας. Η νεαρή τερματοφύλακας του «δικεφάλου» οδήγησε την ομάδα της στην κατάκτηση του τροπαίου με τις εκπληκτικές επεμβάσεις της.

ΤΣΑΚΑΛΟΥ Λαμπρίνα: Αναδείχθηκε MVP της Α1 Γυναικών, καθώς συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση του 1ου πρωταθλήματος Ελλάδος από τον ΟΦ Νέας Ιωνίας.

ΤΣΙΟΜΠΑΝΟΥ Χριστίνα: Η αθλήτρια του Αμύντα Αμυνταίου αναδείχθηκε πρώτη σκόρερ της Α1 Γυναικών με 89 γκολ σε 12 αγώνες.

Ομαδικά αθλήματα και αγωνίσματα:

ΒΟΛΕΪ

Εθνική Ομάδα Ανδρών: Πήρε τη 2η θέση του Ευρωπαϊκό Λιγκ μετά από πολύ καλή πορεία. Ηττήθηκε μόνο στον διπλό τελικό από το Μαυροβούνιο.

Εθνική Ομάδα Νεανίδων: Κατέκτησε την 4η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έγινε τον Αύγουστο στην Εσθονία.

Ολυμπιακός (Α): Έφτασε στην κατάκτηση του 14ου νταμπλ της ιστορίας του, κερδίζοντας το πρωτάθλημα (το 27ο) με 3–0 νίκες στη σειρά των τελικών επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και το Κύπελλο Ελλάδος (το 15ο) νικώντας 3–1 σετ στον τελικό τον ΑΟ Κηφισιάς στην Καλαμάτα.

Ολυμπιακός (Γ): Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κατέκτησε το νταμπλ. Πήρε το πρωτάθλημα (2ο) επικρατώντας 3-1 νίκες της ΑΕΚ στους τελικούς και το Κύπελλο Ελλάδας (4ο) καθώς νίκησε στον τελικό στην Πύλο τον Πανναξιακό με 3-0 σετ.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

ΜΑΝΤΗΣ Παναγιώτης / ΚΑΓΙΑΛΗΣ Παύλος: Κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για σκάφη τύπου 470 στο Σανταντέρ της Ισπανίας. Είναι 2οι στο ranking list της ISAF στη συγκεκριμένη κατηγορία.

ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ Ιορδάνης / ΤΡΙΓΚΩΝΗΣ Κώστας: Σταθερές αξίες οι πρωταθλητές μας κατέκτησαν κι αυτή τη φορά την κορυφή της Ευρώπης στα TORNADO με το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Τραβεμούντε της Γερμανίας .

ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ Κατερίνα / ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΟΥ Φωτεινή: Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 420 στο Τραβεμούντε της Γερμανίας .

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Ολυμπιακός (Α/Γ): Κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας ΟΠΕΝ (ανοιχτής) κατηγορίας για 55η φορά (19η σερί) στην ιστορία του.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ OPEN WATER

ΑΡΑΟΥΖΟΥ Κέλλυ / ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ Σπύρος / ΦΩΚΑΪΔΗΣ Αντώνης: Έφτασαν στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στα 5 χλμ. Ομαδικού στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών στο Βερολίνο.

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ Αθηνά / ΖΕΡΒΑ Αικατερίνη: Χάλκινο Μετάλλιο στο Διπλό Σκιφ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων στο Αμβούργο της Γερμανίας.

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ Διονύσης / ΤΣΙΛΗΣ Γιάννης / ΤΖΙΑΛΛΑΣ Γιώργος / ΧΡΗΣΤΟΥ Γιάννης: Κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στην Τετράκωπο Άνευ Πηδαλιούχου Ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έγινε στο Βελιγράδι.

ΚΟΝΣΟΛΑΣ Λευτέρης / ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ Σπύρος: Χρυσό μετάλλιο στο Διπλό Σκιφ Ανδρών Ελαφρών Βαρών στο 1ο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας.

ΚΟΝΣΟΛΑΣ Λευτέρης / ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ Σπύρος / ΜΑΓΔΑΝΗΣ Παναγιώτης /
ΚΟΝΣΟΛΑΣ Γιώργος: Αναδείχθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές καθώς ανέβηκαν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου στο Τετραπλό Σκιφ Ανδρών Ελαφρών Βαρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Α/Γ που έγινε στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας.

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΑΕ Σούρμενα Ελληνικού (Γ): Ιστορική χρονιά για την ομάδα του Ελληνικού που έκανε το νταμπλ καθώς κατέκτησε το παρθενικό πρωτάθλημα στην ιστορία της επικρατώντας με 4-0 νίκες του Πρωτέα Βούλα στη σειρά των τελικών, ενώ πήρε και το Κύπελλο Ελλάδας νικώντας στον τελικό που έγινε στην Κω τον Παναθηναϊκό με 57-55.

Εθνική Ομάδα Εφήβων: Πήρε την 4η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων που έγινε στην Τουρκία.

Εθνική Ομάδα 3Χ3 Ανδρών (ΜΠΟΓΡΗΣ Γιώργος / ΚΑΣΕΛΑΚΗΣ Λεωνίδας /
ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ Νώντας / Ραλλάτος Γρηγόρης) : Βρέθηκε στην 4η θέση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που έγινε στη Ρουμανία.

Παναθηναϊκός (Α): Κατάφερε να κάνει το 9ο νταμπλ στην ιστορία του και δεύτερο συνεχόμενο, καθώς κατέκτησε το 34ο πρωτάθλημα (επικρατώντας στη σειρά των τελικών του μεγάλου του αντιπάλου του Ολυμπιακού) και το 15ο Κύπελλο Ελλάδας, καθώς νίκησε στον τελικό τον Άρη 90-53. Στην Ευρωλίγκα έφτασε φέτος μέχρι τους «8».

ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ

ΑΡΒΑΝΙΤΗ Βίκυ / ΤΣΙΑΡΤΣΙΑΝΗ Μαρία: Πήραν το πρωτάθλημα Ελλάδας στην κατηγορία των Γυναικών.

Εθνική Ομάδα U17 (ΚΛΕΠΚΟΥ Μαρία / ΚΟΥΡΤΙΔΟΥ Παρασκευή): Κατέκτησαν την 5η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U17 που διεξήχθη στο Μεξικό. Η ελληνική ομάδα ήταν η πιο μικρή σε ηλικία που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα καθώς η Κουρτίδου είναι γεννημένη 1999 και η Κλέπκου το 2000.

ΚΟΤΣΙΛΙΑΝΟΣ Γιώργος / ΖΟΥΠΑΝΗΣ Νίκος: Αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ελλάδας στους Άνδρες.

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

ΔΑΜΙΑΝΗΣ Στράτος / ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Γιάννης: Νικητές στο αγώνισμα του διπλού παίδων στο διεθνές τουρνουά της Μάλτας, τον Μάιο. Διοργάνωση Global Junior Circuit της διεθνούς ομοσπονδίας ( I.T.T.F.). Πήραν το χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό παίδων στο όπεν της Σλοβακίας τον Νοέμβριο.

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Εθνική ομάδα εφήβων (ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Αναστάσιος / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ Μιχάλης / ΕΥΔΟΚΙΜΗΔΗΣ Αλέξανδρος): Κατέκτησε την 5η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πίστας Εφήβων στην Πορτογαλία.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εθνική Ομάδα Ανδρών: Στην τρίτη της συμμετοχή σε τελικά Μουντιάλ έφτασε μέχρι τη φάση των «16» της διοργάνωσης, που έγινε στη Βραζιλία, εκεί όπου αποκλείστηκε στη διαδικασία των πέναλτι από την Κόστα Ρίκα.

Ολυμπιακός (Α): Μετά από πολύ καλή πορεία στη φάση των ομίλων κατάφερε να προκριθεί στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ της περιόδου 2013-2014 και άγγιξε την πρόκριση στους «8» (αποκλείστηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρότι είχε κερδίσει 2-0 στον πρώτο αγώνα). Στην Ελλάδα κατέκτησε το 41ο πρωτάθλημα στην ιστορία του.

Παναθηναϊκός (Α): Κατέκτησε το 18ο Κύπελλο Ελλάδας στην ιστορία του καθώς επικράτησε στον τελικό του ΠΑΟΚ με 4-1.

ΠΟΛΟ

Εθνική Ομάδα Ανδρών: Κατέκτησε την 6η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Εθνική Ομάδα Γυναικών: Πήρε την 6η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Εθνική Ομάδα Νεανίδων: Βρέθηκε στην 4η θέση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Μαδρίτη, καθώς ηττήθηκε στα πέναλτι τόσο στον ημιτελικό με τις ΗΠΑ όσο και στον μικρό τελικό με την Ιταλία.

Εθνική Ομάδα Νέων Γυναικών: Την κορυφή της Ευρώπης κατέκτησαν τα χρυσά κορίτσια της ελληνικής υδατοσφαίρισης. Η ομάδα του Μορφέση ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης καθώς νίκησε στον μεγάλο τελικό τη διοργανώτρια Ιταλία με 7-6 και αφού είχε κάνει μια εκπληκτική πορεία στη διοργάνωση.

ΝΟ Βουλιαγμένης (Γ): Συμμετείχε για άλλη μια φορά στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας Γυναικών, έφτασε στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αλλά ηττήθηκε εκεί από την διοργανώτρια ισπανική Σαμπαντέλ με 19-10.

Ολυμπιακός (Α): Έκανε το νταμπλ στην Ελλάδα για 13η φορά στην ιστορία του καθώς κατέκτησε το 26ο του πρωτάθλημα (σύμφωνα με τα αρχεία της ΚΟΕ), επικρατώντας της Βουλιαγμένης στη σειρά των τελικών, καθώς και το 16ο Κύπελλο Ελλάδας καθώς νίκησε στον τελικό τη Βουλιαγμένη με 11-10.

Ολυμπιακός (Γ): Αναδείχθηκε κυπελλούχος Ευρώπης καθώς κατέκτησε το τρόπαιο στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, το LEN Trophy. Επικράτησε στον τελικό του φάιναλ φορ της Φιρέντσε με 10-9 μέσα στη Φλωρεντία. Έσπασε, εξάλλου, την κυριαρχία της Βουλιαγμένης στην Ελλάδα και κατέκτησε το 5ο πρωτάθλημα στην ιστορία του στην Α1 Γυναικών καθώς επικράτησε με 3-2 νίκες της μεγάλης αντιπάλου στη σειρά των συγκλονιστικών τελικών.

ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Εθνική Ομάδα (Γ): Πλασαρίστηκε στην 4η θέση του τελικού στο Κόμπο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου στο Βερολίνο, ενώ κατατάχθηκε 6η στον τελικό του ελεύθερου Ομαδικού στην ίδια διοργάνωση.

ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ Εβελίνα / ΚΟΥΤΙΔΗ Ευαγγελία: Κατέλαβαν την 6η θέση στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος Ντουέτο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου στο Βερολίνο.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

ΑΕΚ (Α): Κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών για 3η φορά στην ιστορία της, επικρατώντας στον 32ο τελικό του Διομήδη Άργους με 18-16 μπροστά σε 5.000 θεατές στο κλειστό των Λιοσίων.
Διομήδης Άργους (Α): Κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας Ανδρών για 2η φορά στην ιστορία του με μειονέκτημα έδρας κόντρα στην ΑΕΚ, νικώντας την στον 3ο τελικό στο κλειστό της Νέας Ιωνίας.

ΟΦ Νέας Ιωνίας (Γ): Για πρώτη φορά αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας στις γυναίκες, επικρατώντας -με μειονέκτημα έδρας- στη σειρά των τελικών με 2-0 νίκες της Αναγέννησης Άρτας.

ΠΑΟΚ (Γ): Αναδείχθηκε κυπελλούχος Ελλάδας για πρώτη φορά στο γυναικείο χάντμπολ. Στον τελικό του 28ου Κυπέλλου επικράτησε της Αναγέννησης Άρτας με 22-20.
Εθνική Ομάδα Γυναικών: Κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο (χάλκινο) στην ιστορία της σε επίσημη ευρωπαϊκή διοργάνωση (Τσάλεντζ Τρόφι), που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα.

ΜΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ – ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ

ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΚΑΛΕΣΗΣ Φίλιππος: Ο 17χρονος πρωταθλητής καρτ (μαθητής Λυκείου) ήταν 1ος στον διεθνή αγώνα P.I.C.K. 2014, κατηγορία Super και 5ος στη βαθμολογία του Rotax Euro Challenge 2014 με 222 βαθμούς (καλύτερη θέση 4η στη Γαλλία).

ΠΑΠΑΦΙΛΙΠΠΟΥ Φίλιππος: Ο οδηγός αγώνων Dragster μοτοσικλέτας κατάφερε να πετύχει παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας εξόδου, αλλά και ευρωπαϊκό ρεκόρ ταχύτητας και χρόνου.

ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Άγγελος: Δεύτερη θέση στον παγκόσμιο τελικό καρτ της Ιταλίας Academy Champion kart.

ΨΑΡΑΚΗ Βίκυ: Πρώτη θέση ως συνοδηγός στο πρωτάθλημα ράλι Μέσης Ανατολής στην κατηγορία Ladies cup.

ΠΑΛΗ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ

ΑΜΠΑΤΖΗΣ Θεόφιλος: 2ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών, στην κατηγορία των +90 κιλών.

ΓΑΒΡΑΝΙΔΟΥ Ειρήνη: 2η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών, στην κατηγορία των 70 κιλών.

ΓΙΑΝΝΟΥΣΑ Αθηνά: 1η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών, στην κατηγορία των 70 κιλών.

ΚΑΡΑΘΑΝΟΥ Ιορδανία: 1η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κορασίδων, στην κατηγορία των 50 κιλών, στην Κατερίνη.

ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ Γεννάδιος: 1ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων, στην κατηγορία των 60 κιλών, στην Κατερίνη.

ΜΑΤΣΟΥΚΑΤΙΔΗΣ Γκελάκης: 1ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων, στην κατηγορία των 80 κιλών.

ΜΑΥΡΙΔΗΣ Χρήστος: 2ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων, στην κατηγορία των +80 κιλών, στην Κατερίνη και 1ος στην ηλικιακή κατηγορία παίδων, στα +70 κιλά, στην ίδια διοργάνωση.

ΜΠΟΥΚΗΣ Ηλίας: 3ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών, στην κατηγορία των 90 κιλών.

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ Φώτιος: 1ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων, στην κατηγορία των 60 κιλών, στην Κατερίνη.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτρης: 2ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών, στην κατηγορία των 90 κιλών.

ΠΙΤΣΙΑΒΑ Αικατερίνη-Ειρήνη: 3η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών, στην κατηγορία των +70 κιλών.

ΠΡΕΒΟΛΑΡΑΚΗ Μαρία: 1η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών, στην κατηγορία των 60 κιλών, στην Κατερίνη.

ΤΣΑΚΝΑΚΗ Βιργινία: 3η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών, στην κατηγορία των 70 κιλών.

ΤΑΣΚΟΥΔΗΣ Απόστολος: 2ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών, στην κατηγορία των 70 κιλών, στην Κατερίνη.

ΣΚΑΚΙ

ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ Αναστασία: Χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Ατομικό Πρωτάθλημα Κορασίδων μέχρι 14 ετών.

ΤΣΟΛΑΚΙΔΟΥ Σταυρούλα: Κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Ατομικό Πρωτάθλημα Κορασίδων μέχρι 16 ετών, καθώς επίσης και το αργυρό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Ατομικό Πρωτάθλημα Κορασίδων μέχρι 14 ετών. Αναδείχθηκε, εξάλλου, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια 2013 Κορασίδων μέχρι 14 ετών (διάκριση που δεν πρόλαβε να συμπεριληφθεί στο περσινό ψηφοδέλτιο).

ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Εθνική Ομάδα (Α): Χάλκινο μετάλλιο στη σκυταλοδρομία 4Χ100 μ. επιφάνεια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Λινιάνο.

Εθνική Ομάδα Νεανίδων: Πήρε δύο χάλκινα μετάλλια στη σκυταλοδρομία 4Χ100 μ. και 4Χ200 μ. επιφάνεια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων στα Χανιά.

Εθνική Ομάδα Νέων: Χάλκινο μετάλλιο στη σκυταλοδρομία 4Χ100 μ. επιφάνεια στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων στα Χανιά.

ΚΑΡΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Λουκάς: Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών /Γυναικών στο Λινιάνο της Ιταλίας κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο στα 100 μ. επιφάνεια, ένα ασημένιο στα 50 μ. άπνοια και ένα χάλκινο στα 50 μ. επιφάνεια. Μετείχε στην Εθνική ομάδα σκυταλοδρομίας που πήρε το χάλκινο μετάλλιο στα 4Χ100 επιφάνεια στην ίδια διοργάνωση. Ήταν επίσης 1ος στα 100 μ. επιφάνεια και 3ος στα 50 μ. άπνοια στην Πανεπιστημιάδα.

ΚΑΤΣΙΑΡΑΣ Λυκούργος: Χρυσό μετάλλιο στα 6.000 μ. OW στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων στα Χανιά.
ΚΟΥΡΛΑΚΗΣ Σταύρος: Χάλκινο μετάλλιο στα 800 μ. επιφάνεια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων στα Χανιά.

ΚΤΕΝΑ Σοφία: Κατέκτησε ένα χρυσό, στα 100 μ. υποβρύχιο, και δύο χάλκινα στα 50 μ. άπνοια και στα 50 μ. επιφάνεια, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α/Γ στο Λινιάνο. Στην Πανεπιστημιάδα ήταν 1η στα 50 μ. άπνοια και 3η στα 100 επιφάνεια.

ΜΑΚΡΙΑ Δέσποινα: Χάλκινο μετάλλιο στα 6.000 μ. OW στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων στα Χανιά.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Νικολέτα: Χάλκινο μετάλλιο στα 100 μ. άπνοια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων στα Χανιά.

ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ Βαγγέλης / ΚΑΤΣΙΑΡΑΣ Λυκούργος / ΜΑΚΡΙΑ Δέσποινα: Χρυσό μετάλλιο στα 4Χ2.000 μ. στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων στα Χανιά.

ΤΣΟΥΡΟΥΝΑΚΗΣ Αντώνης: Αργυρό μετάλλιο στα 400 μ. επιφάνεια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α/Γ στο Λινιάνο.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ – ΠΡΟΠΟΝΗΤΡΙΕΣ

ΒΟΛΕΪ

ΔΡΙΚΟΣ Σωτήρης: Ο ομοσπονδιακός τεχνικός που οδήγησε την Εθνική Ανδρών στην 2η θέση του Ευρωπαϊκού Λιγκ.

ΚΑΖΑΖΗΣ Δημήτρης: Οδήγησε την ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού στην κατάκτηση του 14ου νταμπλ στην ιστορία του.

ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ Γιάννης: Ο κόουτς της γυναικείας ομάδα του Ολυμπιακού που έφτασε στην κατάκτηση του νταμπλ.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Κώστας: Ο προπονητής της Εθνικής Νεανίδων που κατέκτησε την 4η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Εσθονίας.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

ΓΕΜΕΛΟΣ Νίκος: Ομοσπονδιακός τεχνικός και προπονητής του πρωταθλητή Ευρώπης και κατόχου του Παγκοσμίου Ρεκόρ Εφήβων στα 100 μ. ύπτιο Απόστολου Χρήστου, αλλά και των κολυμβητών που κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στα 5 χλμ. του Ομαδικού Open Water στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου.

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ Αθανάσιος: Ο προπονητής των πληρωμάτων Ανδρών της κωπηλασίας κάτω των 23.

ΒΛΑΣΤΑΡΙΔΗΣ Πολυχρόνης: Υπεύθυνος προπονητής της Εθνικής ομάδας κωπηλασίας στην κατηγορία Ελαφρών Βαρών Ανδρών κάτω των23 ετών.
ΚΟΝΤΟΜΑΝΩΛΗΣ Κωνσταντίνος: Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των πληρωμάτων Εφήβων – Νεανίδων.

ΠΑΛΑΙΟΠΑΝΟΣ Απόστολος: Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των γυναικείων πληρωμάτων της Εθνικής ομάδας της κωπηλασίας κάτω των 23.

ΠΟΣΤΙΛΙΟΝΕ Τζιοβάνι: Ο επικεφαλής τεχνικός στην ομοσπονδία της κωπηλασίας (ΕΚΟΦΝΣ) και υπεύθυνος όλων των κατηγοριών, δηλαδή ο αρχιτέκτονας και των νέων μεγάλων παγκόσμιων και ευρωπαϊκών διακρίσεων.

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΚΑΠΟΓΙΑΝΝΗ Ελένη: Οδήγησε την ΑΕ Σούρμενα Ελληνικού στην κατάκτηση του ιστορικού νταμπλ.
ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ Ηλίας: Ο κόουτς της Εθνικής ομάδας Εφήβων που κατέκτησε την 4η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Τουρκία.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Γιάννης: Ανέλαβε τον Παναθηναϊκό σε μια κρίσιμη μεταβατική περίοδο και τον οδήγησε μετά από καιρό σε έναν τίτλο, το Κύπελλο Ελλάδας.
ΜΙΤΣΕΛ Γκονζάλες: Ο Ισπανός προπονητής οδήγησε τον Ολυμπιακό στην πολύ καλή του πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ και στην κατάκτηση του 41ου πρωταθλήματος στην ιστορία του.
ΣΑΝΤΟΣ Φερνάντο: Ο μέχρι πρότινος ομοσπονδιακός τεχνικός ήταν ο βασικός συντελεστής της πορείας της Εθνικής Ομάδας των Ανδρών μέχρι τη φάση των «16» στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

ΠΟΛΟ

ΒΛΑΧΟΣ Θοδωρής: Ο κόουτς του νταμπλούχου Ελλάδας Ολυμπιακού.
ΜΟΡΦΕΣΗΣ Γιώργος: Ο διακεκριμένος Έλληνας προπονητής είχε μια ακόμα κορυφαία στιγμή στη σπουδαία καριέρα του. Οδήγησε την Εθνική μας ομάδα Νέων Γυναικών στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Όστια στην Ιταλία. Ήταν και παραμένει πρώτος στη λίστα των ομοσπονδιακών τεχνικών με τα περισσότερα μετάλλια σε κορυφαίες διοργανώσεις. Με το χρυσό αυτό φτάνει τα εννέα σε επίπεδο Γυναικών, Νέων Γυναικών, Νεανίδων (4 χρυσά, 2 ασημένια, 3 χάλκινα) σε Ολυμπιακούς αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και World League. Ήταν φέτος και στον πάγκο της Εθνικής Νεανίδων που πήρε την 4η θέση στο Παγκόσμιο της Μαδρίτης.
ΠΑΥΛΙΔΗΣ Χάρης: Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας του Ολυμπιακού που κατέκτησε το LEN Trophy στην Ευρώπη και το πρωτάθλημα Ελλάδας.

ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

ΤΣΕΡΝΕΣΚΑ Ναταλία: Η ομοσπονδιακή τεχνικός και προπονήτρια των Ελληνίδων αθλητριών με τα πολύ καλά πλασαρίσματα σε Κόμπο, Ομαδικό, Σόλο και Ντουέτο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου.

ΣΤΙΒΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ Δημήτρης: Ο προπονητής του «ασημένιου» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Λούη Τσάτουμα.
ΚΥΤΤΕΑΣ Δημήτρης: Είναι ο προπονητής του παγκόσμιου πρωταθλητή του επί κοντώ στον κλειστό στίβο Κώστα Φιλιππίδη.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

ΞΙΑΡΧΟΣ Αλέκος / ΚΑΛΑΪΤΖΟΓΛΙΔΗΣ Γιάννης: Οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί υπό την καθοδήγηση των οποίων ήρθαν οι μεγάλες επιτυχίες του αθλήματος μέσα στο 2014.

ΤΖΟΥΝΤΟ

ΗΛΙΑΔΗΣ Νίκος: Ο εθνικός προπονητής που μέσα στο 2014, εκτός από τη συνεισφορά του στο νέο χρυσό του Ηλία Ηλιάδη στο Παγκόσμιο, συνέβαλε στην κατάκτηση μεταλλίων και σε άλλες διεθνείς διοργανώσεις του αθλήματος όλων των ηλικιακών κατηγοριών.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ Γιάννης: Διανύει αισίως τον 10ο χρόνο του στον πάγκο της ΑΕΚ, την οποία προπονεί από την αρχή της ίδρυσης του τμήματος. Το 2014 την οδήγησε στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας.
ΓΚΟΛΙΑ Γρηγορία: Πανηγύρισε ως προπονήτρια της γυναικείας ομάδας του ΠΑΟΚ την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας.
ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΙΑΣ Δημήτρης: Μόλις στα 35 του έχει οδηγήσει τον Διομήδη Άργους σε τρία τρόπαια, το ευρωπαϊκό το 2012, το πρωτάθλημα του 2012, ενώ πανηγύρισε τον τίτλο του πρωταθλητή 2014, σπάζοντας την έδρα της ΑΕΚ.
ΝΑΪΣΙΔΟΥ Σοφία: Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οδήγησε τη Νέα Ιωνία στην κατάκτηση κάποιου τροπαίου. Η ομάδα της πανηγύρισε το 1ο πρωτάθλημα της ιστορίας της στο γυναικείο χάντμπολ.

ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟ

ΚΟΥΛΟΥΜΟΓΛΟΥ Πασχάλης: Σημείωσε ρεκόρ κόσμου στους νέους κατά τη διάρκεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος στην κατηγορία των 54κ. Νωρίτερα μέσα στη χρονιά και συγκεκριμένα στο Ουγγρικό Όπεν, έγινε κάτοχος του ευρωπαϊκού ρεκόρ νέων στην κατηγορία 59-65κ. Η επίδοση αυτή μάλιστα του χάρισε και το χάλκινο μετάλλιο.

ΜΑΜΑΛΟΣ Παύλος: Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ντουμπάι ήταν συγκλονιστικός, αφού με επίδοση 240 κιλά στην κατηγορία των 107 κιλών, κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ που κατείχε ο ίδιος (σ.σ. από το Ουγγρικό Όπεν 2014 με 233κ.), ενώ παράλληλα κατέκτησε και το χρυσό μετάλλιο.

ΜΠΑΚΟΧΡΗΣΤΟΣ Δημήτριος: Στο Ουγγρικό Όπεν, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο της κατηγορίας των 54κ.

ΣΤΙΒΟΣ

ΖΗΣΙΔΗΣ Δημήτρης: Ήταν δεύτερος στη σφαιροβολία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που έγινε στο Σουόνσι.

ΚΑΜΑΡΑΣ Κωνσταντίνος: Κατέκτησε την 2η θέση στο μήκος κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

ΚΟΥΤΟΥΛΙΑΣ Χρήστος: Ήταν τρίτος στο τριπλούν του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Σουόνσι.

ΚΩΣΤΑΚΗΣ Γιώργος: «Σήκωσε» την Ελλάδα ψηλά, κατακτώντας δύο χρυσά μετάλλια (μήκος & τριπλούν) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Σουόνσι.

ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ Στράτος: Βρέθηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου των νικητών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο αγώνισμα της σφαιροβολίας.

ΝΤΟΜΓΙΟΝΙ Αγίμ-Δημήτρης: Ήταν «χάλκινος» στον ακοντισμό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

ΣΤΕΦΑΝΟΥΔΑΚΗΣ Εμμανουήλ: Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον ακοντισμό του Ευρωπαϊκού Πρωτάθλημα της Ουαλίας

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

ΚΩΣΤΑΚΗΣ Ιωάννης: Τέσσερα μετάλλια και ένα παγκόσμιο ρεκόρ ήταν ο απολογισμός του κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Στο Ευρωπαϊκό του Αϊντχόφεν ήταν δεύτερος στα 50μ. ελεύθερο και τρίτος στα 150μ. μικτής ατομικής, τα 100μ. ελεύθερο και τα 200μ. ελεύθερο. Ακόμη, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, , βελτίωσε κατά περίπου έξι δευτερόλεπτα το παγκόσμιο ρεκόρ που κατείχε ο ίδιος από πρόπερσι στο αγώνισμα των 200μ. μικτής ατομικής ανδρών (SM3).

ΜΑΚΡΟΔΗΜΗΤΡΗΣ Αριστείδης: Ο τρις Παραολυμπιονίκης του Λονδίνου, κατέκτησε τέσσερα χάλκινα μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν (50μ. & 100μ. ύπτιο, 100 & 200μ. ελεύθερο). Ακόμη σημείωσε δύο φορές παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ. ύπτιο ανδρών (S2) σε διάστημα περίπου δύο μηνών. Η αρχή έγινε στο γαλλικό όπεν, ενώ… έσπασε τα χρονόμετρα στα τέλη Μαΐου κατά τη διάρκεια του πανελλήνιου πρωταθλήματος.

ΣΦΑΛΤΟΣ Γιώργος: Κατετάγη 3ος στα 100μ. ελεύθερο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

ΤΑΜΠΑΞΗΣ Χρήστος: Στο Ευρωπαϊκό του Αϊντχόφεν ήταν τρίτος στα 50μ. ύπτιο. Ακόμη, ο κάτοχος πέντε μεταλλίων σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ. ύπτιο κατά τη διάρκεια του πανελλήνιου πρωταθλήματος.

ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ Βασίλης: Ήταν τρίτος στα 50μ. πρόσθιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

ΤΣΑΠΑΤΑΚΗΣ Αντώνης: Κατέκτησε δύο ασημένια μετάλλια (100μ. πρόσθιο, 200μ. μικτής ατομικής) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν.

ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ Παναγιώτης: Ήταν 3ος στα 50μ. ελεύθερο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

ΜΠΟΤΣΙΑ

ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ Γρηγόρης: Στο Παγκόσμιο Όπεν της Πορτογαλίας κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ατομικό κατηγορίας BC3.

ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ

ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ-ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΑΤΟΣ Γεράσιμος: Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη σπάθη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Παναγιώτης: Στο παγκόσμιο κύπελλο της Ιταλίας, κατέλαβε την τρίτη θέση στη σπάθη, ενώ ήταν «χάλκινος» και στο Γκραν Πρι της Πολωνίας.

ΤΕΝΙΣ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ

ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ Στέφανος: Κατέκτησε τον τίτλο του μονού στο τουρνουά της Λιθουανίας, ενώ έφτασε μέχρι τον τελικό και στο Alpi Del Mare στα τέλη Μαρτίου, μένοντας τελικά στην δεύτερη θέση.
ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

ΚΑΛΠΑΚΙΔΟΥ Μαρία: Κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ. ύπτιο γυναικών κατηγορίας S2 κατά τη διάρκεια του ανοιχτού τουρνουά «Νάουσα 2014».

ΣΤΙΒΟΣ

ΛΙΑΓΚΟΥ Ανθή: Κατέλαβε την 3η θέση στη σφαιροβολία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (Σουόνσι).

ΣΜΑΡΑΓΔΗ Στυλιανή: Βρέθηκε δύο φορές στο βάθρο των νικητριών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ήταν δεύτερη στο μήκος, ενώ στα 100μ. κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑ Μαρία: Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη σφαιροβολία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

ΓΚΟΛΜΠΟΛ

ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (Τζάλλα-Λορέντζου-Πασχαλίδου-Άγκο-Δρίβα-
Μαρκαντωνάκη): Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην Β` κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που έγινε στο Έγκερ της Ουγγαρίας.

ΤΕΝΙΣ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ

ΔΙΠΛΟ ΑΝΔΡΩΝ (Διαμαντής-Λαζαρίδης): Κατέκτησαν το τουρνουά Alpi Del Mare στα τέλη Μαρτίου επικρατώντας στον τελικό των Αρι (Μαρόκο)/Κουριόνι (Ιταλία) με 6-2, 6-0.

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ

ΟΜΑΔΙΚΟ R4 (Κακοσαίος-Μούτσιου-Μπούτης): Κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Πολωνίας στην κατηγορία R4 10μ.

Πηγή gazzetta.gr