Skip to main content

Μια μαγική πέτρινη πολιτεία, άγρια και περήφανη όπως η Λακωνική γη, σας περιμένει για χειμερινούς και όχι μόνο περιπάτους!

Η Καστροπολιτεία της Μονεµβασιάς, γνωστή και ως «Γιβραλτάρ της Ανατολής» που δεσπόζει πάνω στον επιβλητικό βράχο, σας καλεί να τη γνωρίσετε!

Ελληνικοί προορισμοί:Τα κάστρα της Ελλάδας που αξίζει να επισκεφτείς!

Ακόµα κι αν έρχεσαι για πρώτη φορά, δεν χρειάζεσαι χάρτη. Αρκεί να προσπεράσεις τη Νέα Μονεµβασιά και να διασχίσεις τη Γέφυρα για να αντικρίσεις µε δέος τη Μόνη Έµβαση (µοναδική είσοδο) που θα σε φέρει μέσα στο όνειρο…

Θολωτές καµάρες, ανήλιαγα σοκάκια, καντούνια και πέτρα, πέτρα παντού αποπνέουν µια ιδιαίτερη αύρα που σε κάνει να νιώθεις πως περνάς σε άλλη διάσταση…

Το ενδιαφέρον µου µονοπωλεί από την πρώτη στιγµή το κεντρικό πλακόστρωτο καλντερίµι!

Επισκεφθείτε την πλατεία του Χριστού Ελκοµένου, µε το Αρχαιολογικό Μουσείο και το πολυφωτογραφηµένο κανόνι. Εδώ συγκεντρώνονται και τα τρία ταβερνάκια, όπου σερβίρονται τοπικές λιχουδιές. Είναι η ολάνθιστη αυλή της Ματούλας, το ταβερνάκι της Μαριάνθης και το Κανόνι, από την ταράτσα του οποίου θα έχεις τέλεια θέα – από τη µία στη θάλασσα και από την άλλη στον Γουλά, όπως ονοµάζονται σήµερα τα ερείπια της Πάνω Πόλης.

Για να ανεβείτε στην Πάνω Πόλη χρειάζεται να ακολουθήσετε την ανηφορική διαδροµή που διαρκεί περίπου 15΄! Είναι κουραστική αλλά αξίζει τον κόπο, τόσο για την Αγία Σοφία όσο και για να θαυµάσεις τη θέα από ψηλά! Το ίδιο ισχύει και για το Πορτέλο, τη µοναδική έξοδο του οχυρού στη θάλασσα.

Η Μονεµβασιά, ωστόσο, δεν είναι για όλους. Εντός των Τειχών δεν «χωράνε» αυτοκίνητα, ψηλοτάκουνα, ούτε φασαρία. Άσε που δεν πιάνουν και τα κινητά! Δεν έχει πολλές επιλογές για φαγητό, ούτε clubs, µόνο ήσυχα µπαράκια µε ειδυλλιακές ταράτσες.

Από την ώρα που θα περάσεις τη µαγική πύλη της Μονεµβασιάς, ο χρόνος σταµατά… Αν αυτό δεν είναι αρκετό για να σας δελεάσει, τότε πραγματικά δεν ξέρουμε τι είναι!

Πήλιο – Κόνιτσα: Αποδράσεις για τους λάτρεις του βουνού!