Γεωργάτος: Ο Φετφατζίδης πρέπει να φύγει!

Σύμφωνα με τον Γρηγόρη Γεωργάτο, ο Φετφατζίδης πρέπει μέσα στα επόμενα δυο χρόνια να έχει φύγει για το εξωτερικό! Εδώ που τα λέμε, δεν έχει κι άδικο. Κανένας παίκτης στην Ελλάδα δεν φτάνει εκεί που μπορεί, γιατί πολύ απλά δεν γίνεται σωστή δουλειά. Τα παραδείγματα αμέτρητα. Ο Νίνης έμεινε εδώ και σιγά σιγά καταστρέφεται. Ο Παπασταθόπουλος έφυγε και κατέληξε στην ΜΙΛΑΝ!! Ο Φετφατζίδης πρέπει να φύγει από το ¨χωριό¨και να προσπαθήσει να γίνει πρώτος και στην ¨πόλη¨.

Οι δηλώσεις του Γρηγότη Γεωργάτου στον Γαύρο:

«Ήταν τότε που σταμάτησα το ποδόσφαιρο και πράγματι τον είχα δει και μου είχε κάνει εντύπωση. Τότε δεν τον ήξερε κανένας. Τώρα έχουν πέσει όλοι πάνω του και αυτό είναι ό,τι χειρότερο. Όχι ότι θα επηρεαστεί, γιατί δεν το κόβω το παιδί για τέτοιο, αλλά όσο να' ναι θέλει προσοχή και καλή διαχείριση αυτό το πράγμα. Από την άλλη κάπου είναι και λογικό αυτό που γίνεται, δηλαδή να έχουν πέσει όλοι πάνω του»

«Πρώτα πρώτα είναι κάτι καινούριο στο ποδόσφαιρό μας. Μετά είναι που δεν το βλέπεις εύκολα αυτό το αέρινο, αυτή την τεχνική που έχει ο Φετφατζίδης. Το βλέπεις; Δεν το βλέπεις. Ρώτησε τον εαυτό σου πόσα χρόνια έχεις να δει παίκτη να πηγαίνει απευθείας πάνω στον αντίπαλο για να τον περάσει. Από την εποχή τη δική μου, του Τζόλε και του Γιαννακόπουλου. Και ο Νίνης που είναι ταλέντο, αυτό το στοιχείο δεν το έχει αναπτυγμένο. Με το που τον βλέπεις τον Φετφατζίδη, το καταλαβαίνεις ότι η πρώτη σκέψη του είναι να περάσει τον αντίπαλο. Πάει στο ένας μ' ένα. Και αυτό ακριβώς κάνει τη διαφορά».

 Νέρι Κατσίγιο ή Φετφατζίδης: «Είναι άλλοι παίκτες. Άλλος παίκτης ο Καστίγιο, άλλος ο Φετφατζίδης. Δεν είναι το ίδιο. Ο Καστίγιο υπερτερεί στο γκολ. Σίγουρα έχει καλύτερα τελειώματα και είναι πιο πολύ μέσα στη φάση. Ο Φετφατζίδης πρέπει να δουλέψει περισσότερα σε αυτό τον τομέα. Αλλά ο Φετφατζίδης είναι πιο πολύ παίκτης της ομάδας. Έχει δηλαδή το ταλέντο αλλά και μπορεί να μπει στην ομάδα. Ο Καστίγιο δεν μπαίνει εύκολα στην ομάδα. Έχει το ταλέντο, έχει την έκρηξη, αλλά δεν του είναι εύκολο να μπει στο σύνολο. Ο Φετφατζίδης τα έχει όλα! Και ντριμπλάρει, και μπαίνει στην ομάδα, και γυρίζει πίσω και μαρκάρει. Ο Καστίγιο είναι το κλασικό ταλέντο. Ο γρήγορος κυνηγός που θα πάρει με το ταλέντο του ένα παιχνίδι. Ο Φετφατζίδης είναι διαφορετικός και πιο πληθωρικός. Μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις. Και δεξιά και αριστερά, και πίσω από τον σέντερ φορ, και στα χαφ, σαν δεκάρι. Ο Καστίγιο δεν μπορεί π.χ να παίξει δεκάρι. Ή από αριστερά θα τον βάλεις ή δεύτερο κυνηγό».

Δεν πρέπει να μείνει εδώ: «Παίκτη με την τεχνική και την φαντασία του δύσκολα βρίσκεις. Ένας βγαίνει κάθε 10-15 χρόνια. Αυτό είναι το αστέρι της 10ετίας. Και αυτός είναι μπορεί να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες που έβγαλε η Ελλάδα! Τέτοιοι παίκτες βγαίνουν μία φορά στα τόσα. Είναι πάρα πολύ καλός. Και λυπάμαι που το λέω, αλλά το παιδί πρέπει σε ένα, το πολύ δύο χρόνια να φύγει! Να πάει έξω, για να δουλευτεί και να φτάσει σε πιο υψηλό επίπεδο. Γιατί φοβάμαι ότι εδώ δεν θα δουλευτεί καλά. Αν κάτσει εδώ, θα πάρει και πάνω του από ψυχολογία, και θα τους περνάει όλους για πλάκα! Αλλά δεν φτάνει. Φοβάμαι ότι εδώ δεν θα το δουλέψουν το παιδί όπως πρέπει, με βάση το ταλέντο που έχει. Και δεν θα γίνει αυτός που πρέπει να γίνει. Μακάρι να μείνει και να δουλευτεί ο Φετφατζίδης όπως πρέπει, γιατί είναι μεγάλο ταλέντο».

Video Embed: