Ανανέωσε τη σχέση σου! Αυτά είναι τα 3 πράγματα που κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια!

Οι τσακωμοί μέσα σε μια σχέση είναι αναπόφευκτοι.. ωστόσο υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε ζωντανή τη φλόγα μεταξύ σας όσα χρόνια και αν περάσουν. Οι ειδικοί των σχέσεων μας συμβουλεύουν 3 πράγματα που συνηθίζουν να κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια!  Ακολούθησε τις συμβουλές τους!

 

Μαλώνετε συνέχεια για το οικονομικό; Αντιμετώπισε έξυπνα την κατάσταση!

 

1. Αναδιοργάνωσε τα ραντεβού σας

Το εβδομαδιαίο δείπνο στο αγαπημένο σας εστιατόριο δεν πρόκειται να αναζωπυρώσει το πάθος της σχέση σας, συμβουλεύει ο ψυχολόγος Dr. Arthur Aron από το Πανεπιστήμιο Stony Brook. Σύμφωνα με την έρευνα του, η καινοτομία είναι το μπαχαρικό της σχέσης σας και το βασικό συστατικό για μια καλή συμβίωση.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως χρειάζεται να εγκαταλείψετε τις αγαπημένες σας δραστηριότητες, αλλά να προσπαθήσετε να κάνετε μια δοκιμή σε διαφορετικά και καινούργια πράγματα. Μια πεζοπορία στο βουνό, ένα μάθημα μαγειρικής ή μια βόλτα στο πάρκο με τρενάκι είναι μερικά απλά πράγματα που μπορούν να σας ανανεώσουν.

Απλά επιλέξτε κάτι που δεν έχετε ξανακάνει ποτέ στη ζωή σας. Οι καινούργιες εμπειρίες πλημμυρίζουν τον εγκέφαλο σας με μια χημική ουσία την ντοπαμίνη, η οποία βελτιώνει σημαντικά τη διάθεση σας.

 

2. Κάνε αυτή την ερώτηση κάθε μέρα

"Πως ήταν η μέρα σου αγάπη μου;" Και όμως, μπορεί να σου ακούγεται κλισέ αλλά είναι σημαντικό να κάνετε αυτήν την ερώτηση ο ένας στον άλλον κάθε μέρα. Αυτή η μικρή ερώτηση μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την σχέση σας, τονίζει η ψυχολόγος Dr. Angela Hicks από το Πανεπιστήμιο του Westminster.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη της ανακάλυψε πως τα ζευγάρια που συζητούν μεταξύ τους τα θετικά νέα τους αισθάνονται περισσότερο ευτυχισμένοι την επόμενη μέρα, ενισχύοντας την οικειότητα της σχέσης τους.

 

3. Γέλασε με τα αστεία της

Σε μια πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο Appalachian, οι ερευνητές ζήτησαν από 52 ζευγάρια να θυμηθούν τις καλύτερες στιγμές που είχαν βιώσει μαζί ως ζευγάρι αλλά και ο καθένας ξεχωριστά. Εκείνα τα ζευγάρια που είχαν θυμηθεί αστείες στιγμές ήταν περισσότερα ευτυχισμένα στη σχέση τους.

Όταν οι άνθρωποι γελούν για το ίδιο πράγμα, επιβεβαιώνουν τη γνώμη του άλλου, δηλώνει η επικεφαλής της έρευνας Dr. Doris Bazzini. Τα προσωπικά σας αστεία ή τα παρατσούκλια που οι γύρω σας δεν μπορούν να καταλάβουν, ενδυναμώνουν τους δεσμούς ενός ζευγαριού. Το δέσιμο που δημιουργείται σε τέτοιες στιγμές, χτίζει διασκεδαστικές αναμνήσεις οι οποίες μπορούν να λειτουργήσουν σαν αποσβεστήρας στις δύσκολες στιγμές σας.

 

10 Πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις ποτέ την ώρα του σεξ!