10 αλήθειες που κανένας άντρας δεν θα παραδεχτεί ποτέ ούτε στον εαυτό του!

0
1287

Γιατί όπως και να το κάνουμε ακόμα και ο πιο γενναίος άντρας έχει βαθιά κρυμμένα μέσα του κάποια πράγματα που δεν τολμάει να αποκαλύψει ή να παραδεχτεί ακόμα και στον ίδιο του τον εαυτό!

Στην εποχή που τα social media μας έχουν βάλει στη διαδικασία να εξωτερικεύουμε σχεδόν τα πάντα, αλλά και να τα ωραιοποιούμε παράλληλα, το να βρεθεί κανείς μόνος του με τον εαυτό του είναι κάτι που μοιάζει σχεδόν αδύνατον! Ακόμα και το να μην σου αρέσει η δουλειά σου δεν θα το πεις ποτέ και σε κανέναν, αλλά στο instagram θα ανεβάσεις πόσο τέλεια περνάτε στο γραφείο.

Όμως αυτός δεν είναι ο κανόνας. Ακόμα και για όσους από εμάς δεν είμαστε εθισμένοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπάρχουν πράγματα που δεν πρόκειται να παραδεχτούμε ούτε στον ίδιο μας τον εαυτό και αυτό γιατί μια τέτοια πράξη θα μας γεμίσει ανασφάλειες και άγχος. Όμως υπάρχουν και καλά νέα- όντως υπάρχουν- αν κάνεις τα πρώτο βήμα και παραδεχτείς κάποια καλά κρυμμένα πράγματα θα έχεις κάνεις το πρώτο σοβαρό βήμα προς την αυτοβελτίωση.

Με όλα τα παραπάνω στο μυαλό ας ξεκινήσουμε τη λίστα με όσα δεν θα τολμήσει να παραδεχθεί κανένας άντρας, σε ένα Manifesto που θα κάνει πολλούς να χάσουν το χρώμα τους αναγνωρίζοντας τα σημάδια που θα διαβάσουν και στον ίδιο τους τον εαυτό!

Σύγχρονος Έλληνας άντρας: Το δικό σου Manifesto για το πως πρέπει να είσαι!

10. Περνάς πολλές ώρες μπροστά στην τηλεόραση

Γιατί φίλε άντρα, όταν γυρνάς τη Δευτέρα στο γραφείο και όλοι μοιράζονται τα όσα έκαναν και που πήγαν και ποιον είδαν μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ εσύ απλά άραζες στον καναπέ και έβλεπες γραμμένα ματσάκια, μάλλον κάπου το έχεις χάσει το παιχνίδι. Το να σπαταλάς ώρες ολόκληρες μπροστά στην τηλεόραση και μάλιστα σε προγράμματα περιορισμένης αξίας (δεν αναφερόμαστε στα Αποκαλυπτικά με τον… Μένιο) μάλλον δεν είναι και το ιδανικό για έναν άντρα ζωντανό και δραστήριο όπως θέλεις να θεωρείς ότι είσαι. Το να χαλαρώνεις λίγο μπροστά στην tv είναι οκ, αλλά όχι όταν σπαταλάς απίστευτα πολλές ώρες σε αυτή τη δραστηριότητα. Δεν ήταν καλό να το κάνεις όταν ήσουν μικρό παιδί, πόσο μάλλον σε αυτή την ηλικία. Και ήρθε η ώρα να παραδεχθείς στον εαυτό σου ότι πρέπει να σταματήσεις να καίγεσαι στην τηλεόραση!

9. Δεν διαβάζεις και πάρα πολύ

Και μπορεί το να διάβαζες πολλά βιβλία στο σχολείο να σε έκανε αυτόματα φύτουκλα, αλλά το να έχεις ενηλικιωθεί να σε ρωτάνε μια γνώμη σε ένα οποιοδήποτε θέμα και να μην ξέρεις τι να απαντήσεις επειδή δεν έχεις ενημερωθεί επαρκώς γι’ αυτό μάλλον δεν είναι και το καλύτερο που μπορεί να σου συμβεί. Το να διαβάζεις από βιβλία μέχρι άρθρα σε ίντερνετ και εφημερίδες είναι ένας τρόπος όχι μόνο να διευρύνεις τους ορίζοντές σου, αλλά και για να εντυπωσιάσεις οποιονδήποτε συνομιλητή σου! Και έφτασε η ώρα να σου πούμε πως όχι… οι αθλητικές εφημερίδες δεν πιάνονται στα αναγνώσματα με βάθος που κάθε άντρας πρέπει να διαβάζει!

8. Η γυναίκα ή η κοπέλα σου διαλέγουν τα ρούχα που θα φορέσεις

Όταν κάποιος σε κολακεύει για το πόσο ωραίο στυλ έχεις και πόσο προσεγμένος δείχνεις μάλλον φουσκώνεις από αυτοπεποίθηση. Τι γίνεται όμως όταν αυτά που φοράς δεν είναι το δικό σου γούστο, αλλά κάποιου άλλου; Πιο ποτέ τώρα παρά άλλοτε, οι γυναίκες και οι κοπέλες μας θέλουν εκείνες να διαμορφώνουν το στυλ μας και εμείς πιο πολύ παρά ποτέ τις αφήνουμε να το κάνουν. Και σε ένα βαθμό είναι οκ, όμως στην πορεία προκύπτουν και κάποια ερωτήματα: Είσαι πια τόσο άχρηστος να ντυθείς ωραία από μόνος σου; Ποιος φοράει τα “παντελόνια΄” σε αυτή τη σχέση; Το να παραδεχθείς ότι η γυναίκα σου σε ντύνει και ότι βασικά εκείνη έχει αυτή την δύναμη πάνω σου ενώ εσύ όχι μάλλον είναι κάτι που δεν τολμάς να παραδεχθείς και ας το αφήνεις να συμβαίνει!

7. Δεν μπορείς να απολαύσεις τα ακριβά πράγματα στη ζωή

Και λέγοντας ακριβά δεν εννοούμε να θέλεις να αγοράσεις μια Porcshe και να μην μπορείς. Για τον καθένα και ανάλογα με τις οικονομικές του δυνατότητες τα “καλά” πράγματα στην ζωή αξιολογούνται διαφορετικά. Ακόμα και ένα γεύμα σε καλό εστιατόριο μπορεί να είναι κάτι που σε εμπνέει και που αν δεν μπορείς να το έχεις αυτό σίγουρα αποτελεί πλήγμα για κάθε άντρα!

6. Δεν έχεις ταξιδέψει όσο θα ήθελες

Τα ταξίδια επιτρέπουν σε κάθε άνθρωπο να ενώνει τα σημεία της ζωής γνωρίζοντάς τα από πρώτο χέρι! Μας κάνουν πιο ενδιαφέροντες και σε τελική ανάλυση μας γεμίζουν όμορφες αναμνήσεις. Το να μην μπορείς να ανταπεξέλθεις οικονομικά σε ένα ταξίδι είναι άλλο και διαφορετικό να μην επιδιώκεις να ταξιδεύεις και να βαριέσαι να το κάνεις.  Το να επιλέγεις συνειδητά να μην ταξιδέψεις σημαίνει ότι επιλέγεις να μην δικτυωθείς με τον κόσμο και να μην σε ενδιαφέρει να γνωρίσεις νέα πράγματα. Και αυτά είναι μάλλον μερικά πράγματα που δεν θέλεις να σε χαρακτηρίζουν!

Συνέντευξη Στέφανος Δάνδολος! Ο διάσημος συγγραφέας μιλάει αποκλειστικά στο Manslife.gr!

5. Δεν είσαι ενδιαφέρον σαν άνθρωπος

Μερικές φορές όταν ακούς συναρπαστικές ιστορίες από τους άλλους άντρες! Για τον στρατό, την καριέρα ή για ο,τιδήποτε, ενώ εσύ δεν έχεις τίποτα αντίστοιχο να διηγηθείς μάλλον μπαίνεις στο τρυπάκι να θεωρείς ότι δεν έχεις ενδιαφέρον σαν άτομο και αυτό είναι πραγματικά άσχημο για κάποιον να το παραδεχτεί! Το βασικό είναι να σταματήσεις να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους και να δίνεις αξία σε όσα έχεις κάνει και όσα στοχεύεις από εδώ και πέρα να κάνεις!

4. Δεν είσαι στο σημείο ζωής που θα ήθελες να είσαι

Είναι στη φύση μας να κοιτάζουμε στο παρελθόν να ωραιοποιούμε τα περασμένα και να θέλουμε να προβάλλουμε την τωρινή μας ζωή πάνω στα γεγονότα που γίνονταν τότε. Όμως αυτό μπορεί πολλές φορές να μας οδηγήσει στο να σκεφτούμε ότι ίσως στο σημείο που είμαστε τώρα δεν έχουμε καταφέρει όλα όσα θα θέλαμε! Και εκεί αρχίζουν τα “δεν έχω ακόμα την καριέρα ή τη δουλειά που θέλω”, “δεν έχω βρει τη γυναίκα της ζωής μου”, “δεν έχω αγοράσει ακόμα σπίτι για να μείνω μόνος μου”, και όλα αυτά που μας κάνουν να αισθανόμαστε άσχημα με να μας γεμίζουν ανασφάλεια. Μπορεί το να παραδεχθείς ότι δεν είσαι εκεί που θα ήθελες να είσαι να είναι σκληρό και να σε πληγώνει όμως αυτή η παραδοχή είναι το πρώτο βήμα για την αυτοβελτίωση!

3. Δεν είσαι τόσο καλός στο κρεβάτι

Το να μην είσαι καλός εραστής είναι για τον άντρα τόσο οδυνηρό να το παραδεχθεί που ακόμα και όταν λέγεται για πλάκα εκείνος χλομιάζει και χάνει τη διάθεσή του. Αλλά ο καθένας από εσάς που έρχεται αντιμέτωπος με τέτοιες σκέψεις, ίσως θα είναι καλό να σκεφτείς πως η συντριπτική πλειοψηφία του αντρικού πληθυσμού έχουμε ακόμα πολλά να μάθουμε στ κομμάτι του σεξ και της γυναικείας ικανοποίησης!

2. Ζηλεύεις τον κολλητό σου

Το να ζηλεύεις γενικά από μόνο του είναι πολύ άσχημη συνήθεια, το να ζηλεύεις όμως τον καλύτερό σου φίλο, τον κολλητό σου, είναι ακόμα χειρότερο και από το να ξέσπαγες σε κλάματα μπροστά του. Και αυτό γιατί μια τέτοια πράξη μας κάνει να βιώνουμε τις ανασφάλειες και τις ανεπάρκειες μας πολύ πιο έντονα και ας είμαστε ειλικρινείς, ποιος θέλει να το κάνει αυτό; Το να νιώθεις βέβαια ζήλια για κάποιον πολύ κοντινό σου είναι ακόμα πιο άσχημο από το να ζηλεύεις γενικά, γιατί η επιτυχία του άλλου είναι τόσο κοντά σου, μέσα στο σπίτι σου και αυτό είναι πολύ βαρύ για κάποιον να το βιώνει.

1. Είσαι μόνος…

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που αισθάνεσαι μόνος (πρόσεχε όχι μοναχικός, αλλά μόνος). Ίσως επειδή πήγες σε μια νέα δουλειά ή σε μια νέα πόλη και παρότι δεν είναι ότι εν σου μιλάει κανείς, οι πραγματικά κοντινοί σου άνθρωποι δεν είναι μαζί σου. Ίσως επειδή δεν είσαι σε κάποια ερωτική σχέση. Ίσως ακόμα και επειδή είσαι σε μια σχέση, αλλά και πάλι νιώθεις μόνος σου και απομονωμένος. Το περίεργο με το να παραδεχθείς τη μοναξιά σου είναι ότι θα πρέπει πρώτα όντως να έχεις συνειδητοποιήσει ότι είσαι μόνος σου. Μπορεί να έχεις μετατοπίσει την αρνητική σου ψυχολογία προς κάποιον άλλο λόγο, αλλά το να παραδεχθείς ότι είσαι μόνος σου και το να το διορθώσεις  είναι ίσως από τα πιο δύσκολα που πρέπει να αντιμετωπίσει ένας άντρας στη ζωή του.

Αναπάντεχη εγκυμοσύνη; Τι να περιμένεις όταν η σύντροφός σου περιμένει ένα μωρό που δεν… περιμένατε!