Skip to main content

“Ρώτησε την Ολύνα, την fashion editor του Manslife.gr για να λύσει όλες τις στιλιστικές σου απορίες και να σου δώσει συμβουλές σε όσα σε απασχολούν σχετικά με το στυλ σου αλλά και τις τελευταίες τάσεις της ανδρικής μόδας”.

 

Καλησπέρα Ολύνα. Πως μπορώ να φορέσω σωστά ένα φουλάρι;

Δημήτρης, 26

Καλησπέρα Δημήτρη! Έχω την εντύπωση πως όλοι οι άντρες θυμούνται τη πρώτη φορά που έμαθαν να φτιάχνουν τον κόμπο της γραβάτας τους. Τι γίνεται όμως με το φουλάρι; Υπάρχουν σωστοί και λάθος τρόποι για να φορέσεις ένα φουλάρι; Δυστυχώς κανείς δεν σου έχει μάθει τέτοια πράγματα. Κανένας πατέρας δεν έχει πει “Έλα γιε μου, είσαι αρκετά μεγάλος πια. Ήρθε η στιγμή επιτέλους να μάθεις ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να φορέσεις το κασκόλ σου!”

Ωστόσο οι ειδικοί του styling ισχυρίζονται πως δεν υπάρχει κάποιος λάθος τρόπος για να φορέσεις το φουλάρι σου, υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξεις, για να δείχνεις πάντα στυλάτος.

Κρέμασε το σωστά

Το πιο πιθανόν είναι να το γνωρίζεις ήδη αυτό: Τοποθέτησε το φουλάρι γύρω από το λαιμό σου και άφησε τις άκρες του να κρέμονται από τη κάθε μεριά του κορμιού σου. Μπορείς επίσης να βάλεις τις άκρες του φουλαριού μέσα από το πανωφόρι σου για ένα ελαφρώς πιο επίσημο look. Στη περίπτωση αυτή, το φουλάρι ή το κασκόλ σου δεν είναι τόσο θέμα χρησιμότητας για να σε κρατάει ζεστό, αλλά περισσότερο λειτουργεί σαν αξεσουάρ για να αναβαθμίσει το στυλ σου.

Ο Ευρωπαϊκός κόμπος

Για μια βραδινή έξοδο, επέλεξε αυτό το πιο κομψό στυλ. Δίπλωσε το φουλάρι σου στη μέση και στη συνέχεια βάλτο γύρω από το πίσω μέρος του λαιμού σου. Το διπλωμένο ύφασμα θα δημιουργήσει μια «τρύπα» από τη μια πλευρά. Πέρασε τις άκρες του φουλαριού μέσα από την τρύπα και βόλεψε το έτσι ώστε να το αισθάνεσαι άνετα.

Για πιο casual περιστάσεις, προτίμησε ένα μεγάλο κασκόλ και γύρισε το 2 με 3 φορές γύρω από το λαιμό σου, αφήνοντας το τόσο όσο μέχρι να έχει έναν «αέρα». Κράτησε το λίγο χαλαρό, προσφέροντας όγκο και ζεστασιά με στυλ!

Style Code: Πως να φορέσεις το σακάκι σου σωστά σε καθημερινές περιστάσεις!



Για να απαντήσουμε και στις δικές σας στιλιστικές ερωτήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: manslifegr@gmail.com