Η Κρήτη παραμένει ένας λατρεμένος ταξιδιωτικός προορισμός!

0
649

Η μεγαλόνησος παραμένει στην καρδιά όλων όσων την επισκέπτονται αλλά είναι και ο κρυφός πόθος όλων εκείνων που δεν έχουν καταφέρει ακόμα να την επισκεφτούν και να απολαύσουν τις ομορφιές της.

Οι περισσότεροι ακούγοντας Κρήτη τους έρχονται στο μυαλό τα υπέροχα Χανιά και οι καταπληκτικές παραλίες της δυτικής Κρήτης απομονώνοντας τελείως το ανατολικό κομμάτι του νησιού. Εγώ όμως λόγω της αγάπης που έχω μιας και έχω μεγαλώσει εκεί θα σας δώσω κάθε είδους πληροφορία χρειάζεται κάποιος για να επισκεφτεί και να αγαπήσει εξίσου και το ανατολικό κομμάτι του νησιού.

Αρχικά πρέπει να επισκεφτεί κανείς  τις τρεις μεγάλες πόλεις του ανατολικού κομματιού που είναι ο Άγιος Νικόλαος, η Σητεία και η Ιεράπετρα.

Φοινικόδασος Βάι

Διασκάρι

Η δεύτερη στάση θα είναι οι υπέροχες παραλίες που έχει αυτό το κομμάτι του νησιού. Δεν πρέπει να φύγει κανείς αν δεν κολυμπήσει στην υπέροχη παραλία που βρίσκεται στο φοινικόδασος του Βάι που βρίσκεται προς τη Σητεία. Ενώ συνεχίζοντας το δρόμο προς τα κάτω θα πρέπει να κάνετε μία στάση για μία βουτιά στο αγαπημένο Διασκάρι μία παραλία που βρίσκεται κρυμμένη καλά και απομονωμένη αλλά αυτό δεν μειώνει την ομορφιά και τη γαλήνη που αποπνέει το μέρος. Η Μεγάλη Παραλία είναι η επόμενη στάση του ταξιδιού μας στην πανέμορφη μεγαλόνησοβρίσκεται στο δρόμο που οδηγεί προς την Ιεράπετρα.Τέλος, η Αγιά Φωτιά δεν θα μπορούσε να λείψει από τα μέρη που πρέπει να επισκεφτεί κανείς κατά τη διαμονή του στο νησί.

Μεγάλη παραλία

Aγία Φωτιά

 

Τέλος, το γαιδουρονήσι είναι ένας λατρεμένος μου προορισμός που σίγουρα ενθουσιάζει ακόμα και τους πιο δύσπιστους επισκέπτες μιας και με την άφιξη του κάποιος στο νησί καταλαβαίνει ότι έχει κάτι μαγικό. Στο συγκεκριμένο μέρος βρίσκεται το μοναδικό δάσος κέδρων στην Ευρώπη πράγμα που σημαίνει ότι αποτελεί προστατευόμενη περιοχή Natura. Οι παραλίες του νησιού είναι ασυναγώνιστης ομορφιάς και κάλλους.

Γαιδουρονήσι

Πληροφορίες σχετικά με το Νησί και την Ιεράπετρα μπορείτε να βρείτε παρακάτω:

http://www.ierapetra.net/gr/chrissi.html

http://www.cretasuites.gr/nisi-xrysi-gaidouronisi-ierapetra-kriti.html