Ανακοινώθηκε η πώληση της Ίντερ

0
492

Η Ίντερ άλλαξε και επίσημα σελίδα, αφού ανακοινώθηκε και επίσημα πλέον ότι ο Ερίκ Τοχίρ θα έχει το 70% των μετοχών της ομάδας.

Η ανακοίνωση υπάρχει στο επίσημο σάιτ της Ίντερ και ασφαλώς πρόκειται για μία ιστορική στιγμή του συλλόγου, αφού ο Μάσιμο Μοράτι δεν θα είναι πλέον ο μεγαλομέτοχος, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αποχωρεί και από τον σύλλογο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σήμερα η Internazionale Milano S.p.A. και η πλειοψηφία των μετοχών της Internazional Holding S.r.I., η οποία ελέγχεται εξ ολοκλήρου από τον Μάσιμο Μοράτι, έχει υπογράψει μία εξαιρετική συμφωνία με την International Sports Capital, μία εταιρία που ανήκει στους Ερίκ Τοχίρ, Ροσάν Ροεσλανί και Χάντι Σοετέντζο, τρεις εξέχοντες Ινδονήσιους επιχειρηματίες, οι οποίοι θα γίνουν οι κύριοι μέτοχοι της Ίντερ παίρνοντας το 70% μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Έχοντας ιδρυθεί το 1908 η Ίντερ είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους συλλόγους παγκοσμίως έχοντας πάρει δεκάδες τρόπαια μεταξύ των οποίων 18 ιταλικά πρωταθλήματα, τρία Champions League, δύο Διηπειρωτικά κι ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων. Η Ίντερ είναι η μοναδική ιταλική ομάδα που δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ στα 105 χρόνια ιστορίας της. Η Ίντερ έχει περισσότερους από 20 εκατομμύρια οπαδούς στην Ευρώπη και 160 εκατομμύρια οπαδούς σε όλον τον κόσμο.

Έχοντας διατελέσει μία επιτυχημένη θητεία στον προεδρικό θώκο η οικογένεια Μοράτι αποφάσισε να διασφαλίσει το λαμπρό μέλλον της Ίντερ. Από τη μεγάλη Ίντερ του Άντζελο (που πήρε τρία πρωταθλήματα, δύο Πρωταθλητριών και δύο Διηπειρωτικά από το 1963 ως το 1966) στο ιστορικό τρεμπλ του Μοράτι το 2010 (που πήρε το τρίτο διαδοχικά πρωτάθλημα, το κύπελλο Ιταλίας, το Champions League και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων) και άλλα τέσσερα πρωταθλήματα. Η οικογένεια Μοράτι άνοιξε τον δρόμο για την παγκόσμια παρουσία της Ίντερ.

Οι Ερίκ Τοχίρ, Ροσάν Ροεσλάνι, Χάντι Σοετάντζο και η οικογένεια Μοράτι θα δουλέψουν μαζί για να διασφαλίσουν το μέλλον του συλλόγου και να τον κάνουν ακόμα πιο ανταγωνιστικό στην Ιταλία, την Ευρώπη κι ολόκληρο τον κόσμο».