Τροφές χωρίς γλουτένη: Μήπως δεν είναι τόσο ωφέλιμες για την υγεία σου;

0
708

Οι τροφές χωρίς γλουτένη αποτελούν ίσως το πιο πολυσυζητημένο θέμα διατροφής, αφού όπως πολλές έρευνες ισχυρίζονται είναι ιδανικές για τα άτομα εκείνα που υποφέρουν από εντερικά προβλήματα, αφού τα δημητριακά μπορούν να οδηγήσουν σε διάφορα προβλήματα υγείας, παχυσαρκία ακόμη και διαβήτη.

 

Πόσο πρέπει να κοιμούνται οι άντρες για να μειώσουν τον κίνδυνο διαβήτη

Ωστόσο γιατί οι τροφές αυτές καταναλώνονται και από πολλά άλλα άτομα χωρίς να υποφέρουν από κάποιο εντερικό πρόβλημα;

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο British Medical Journal, ανακάλυψε πως οι τροφές χωρίς γλουτένη που καταναλώνονταν από υγιή άτομα μπορούν να επιβαρύνουν σημαντικά την υγεία τους.

Οι ερευνητές εξέτασαν πάνω από 110.000 συμμετέχοντες μεταξύ του 1986 μέχρι 2010. Ειδικότερα εξέτασαν κατά πόσο άλλαξαν οι διατροφικές συνήθειες των συμμετεχόντων και σε τι ποσοστό αυξήθηκαν οι πιθανότητες για καρδιακές παθήσεις.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν πως  οι τροφές χωρίς γλουτένη όχι μόνο δεν ήταν ωφέλιμες για την υγεία των ατόμων χωρίς δυσανεξία αλλά και πως μπορούν να επιβαρύνουν την υγεία της καρδιάς σου.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι διότι οι τροφές χωρίς γλουτένη περιλαμβάνουν δημητριακά ολικής άλεσης τα οποία είναι ιδανικά για τα άτομα με εντερικά προβλήματα, αλλά μπορούν επίσης να προστατέψουν και την υγεία της καρδιάς. Αν όμως δεν έχεις κάποια δυσανεξία, τότε αυτό θα γυρίσει αντίστροφα για την υγεία σου.

Επομένως αν δεν έχεις κάποιο εντερικό πρόβλημα δεν πετυχαίνεις κάποια επιπλέον προστασία στην υγεία όταν καταναλώνεις τροφές χωρίς γλουτένη αλλά αντιθέτως μπορεί να αποβεί μοιραίο για την καρδιά σου.

 

Δαμάσκηνα: Πώς σχετίζονται με καρκίνο του παχέος εντέρου, διαβήτη και καρδιά