Ασκήσεις για να προσθέσεις χρόνια στην ζωή σου!

Ξέρεις ότι η γυμναστική μπορεί να χαρίσει υγεία, νεότητα και μακροζωία. Όμως υπάρχουν συγκεκριμένες ασκήσεις που ωφελούν περισσότερο. Σημασία έχει επίσης σύμφωνα με τους ειδικούς η συχνότητα, η ποσότητα και η ένταση κάθε άσκησης για την μακροβιότητα.

Super Set για δύναμη και όγκο στα πόδια! (video)

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει στην πλειοψηφία τους οι αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων του τελευταίου αιώνα, ζουν περισσότερο από  μέσο όρο του υπόλοιπου πληθυσμού έως και 3 χρόνια παραπάνω. Και όσο απαιτητικό ένα άθλημα είναι, τόσο μικρότερη η διάρκεια ζωής σου. Τα πιο ήπια σπορ φαίνεται να νικούν στην σύγκριση. 

Τελευταία ανακάλυψη εκτός από την σκληρότητα του αθλήματος, είναι το επίπεδο τραυματισμών που υφίσταται ένας αθλητής. Όσο πιο σοβαρός ο τραυματισμός σε υποχρεώνει να εγκαταλείψεις την προσπάθεια και άρα μειώνεται και το προσδόκιμο ζωής. Τι να κάνεις:

- Μείωσε τον ρυθμό για να προσθέσεις χρόνια: Μελέτη από  Πανεπιστήμιο στην Γιούτα της Αμερικής δείχνει ότι όσο μειώνεις την ένταση της άσκησης αυξάνεις τα χρόνια ζωής σου. Για παράδειγμα  150' γρήγορο περπάτημα μέσα στην εβδομάδα χαρίζουν 3,4 επιπλέον χρόνια ζωής. Στα 450' την εβδομάδα γρήγορο περπάτημα φτάνει στα 4,5 επιπλέον χρόνια!

7 απίστευτοι τρόποι για να χάσεις το λίπος της κοιλιάς