Μαριχουάνα και Νόσος Alzheimer: Πως συνδέονται;!

Μια καινούργια έρευνα έρχεται να ταράξει τα νερά από μια ομάδα ερευνητών οι οποίοι μελετούν την συσχέτιση που μπορεί να υπάρχει ανάμεσα στη μαριχουάνα και τη νόσο Alzheimer.

 

Σπόροι Κάνναβης: Γιατί κάνουν καλό στην υγεία μας;!

 

Στο εργαστήριο, η σύνθεση της ψυχοδραστικής ουσίας THC που υπάρχει στο χόρτο απομάκρυνε τα τοξικά βήτα-αμυλοειδή (ένας τύπος πρωτεΐνης στον οργανισμό) από τα κύτταρα του εγκεφάλου και μείωσε σημαντικά τα επίπεδα της φλεγμονής, στην πρώτη ερευνητική δοκιμή που έγινε. Οι αμυλοειδείς πλάκες βρέθηκαν σε ασθενείς με Alzheimer, οι οποίες σκοτώνουν τους νευρώνες και προκαλούν απώλεια μνήμης, ενώ η φλεγμονή έχει άμεση συσχέτιση με τη νόσο.

Προς το παρόν όμως όλοι μας έχουμε ένα είδος μαριχουάνας στον εγκέφαλο μας. Ο εγκέφαλος παράγει φυσικά κύτταρα με παρόμοια ουσία όπως η TCH, τα οποία ονομάζονται ενδοκανναβινοειδή και οι ερευνητές πιστεύουν πως μπορούν και προστατεύουν τον εγκέφαλο από τη φλεγμονή και την εγεκεφαλική βλάβη που μπορεί να προκληθεί από τα αμυλοειδή. Τα τεστ δείχνουν πως η μαριχουάνα μπορεί να προστατέψει τον εγκέφαλο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Είναι δύσκολο να παραχθεί τόσο εύκολα μια ουσία η οποία να μπορεί να απομακρύνει τις τοξικές ουσίες και να προλαμβάνει το οίδημα.

Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάποια επίσημη θεραπεία για τη νόσο Alzheimer, όπου πάνω από 5,1 εκατομμύρια πολίτες στην Αμερική πάσχουν από τη συγκεκριμένη νόσο. Η ιατρική μαριχουάνα όμως μια φορά στο τόσο ίσως μπορέσει να βοηθήσει πολύ κόσμο στο να αποκτήσουν ένα πιο υγιή εγκέφαλο.

 

Πέντε λόγοι για να πίνετε νερό με μέλι κάθε πρωί!