Skip to main content

Μπορεί οι περισσότεροι να νομίζετε ότι έχετε γευτεί την πραγματική ιταλική καρμπονάρα. Η αλήθεια είναι όμως ότι μάλλον έχετε δοκιμάσει κάποια ελληνική εκδοχή της.

Ιδού η αυθεντικότατη ιταλική συνταγή!

ΥΛΙΚΑ

600 γρ. σπαγγέτι

150 γρ. λαιμό χοιρινού κομμένο σε κύβους (γνωστή με το όνομα πανσέτα ή μπέικον)

2 κ.σ. ελαιόλαδο

6 αυγά

6 κ.σ. κρέμα γάλακτος

50 γρ. τριμμένο τυρί grana

φρεσκοτριμμένο άσπρο πιπέρι

αλάτι

Χοιρινές μπριζόλες με μέλι και μουστάρδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε τ’ αυγά, σε ένα βαθύ πιάτο, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνουμε.

Τσιγαρίζουμε τα κομμάτια του χοιρινού σε ένα τηγάνι.

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε αρκετό νερό, το οποίο δεν πρέπει να είναι πολύ αλατισμένο. Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε τα σπαγγέτι.

Σένα τηγάνι ζεσταίνουμε μία κουταλιά ελαιόλαδο και προσθέτουμε τ’ αυγά, ανακατεύουμε γρήγορα, στη συνέχεια ρίχνουμε τα κομμάτια χοιρινού και τέλος τα σπαγγέτι.

Ανακατεύουμε όσο χρειάζεται για να ψηθούν τ’ αυγά.

Τη στιγμή που προσθέτουμε στο τηγάνι τ’ αυγά, τα σπαγγέτι πρέπει να είναι ήδη βρασμένα.

Σερβίρουμε αμέσως.

Για περισσότερα αντρικά θέματα επισκεφθείτε την σελίδα μας στο Facebook:

https://www.facebook.com/manslife.gr