Skip to main content

Μία θρεπτική συνταγή για όλους εσάς που θέλετε κάτι γρηγορο, χορταστικό και πάνω απο όλα θρεπτικό. Η ιδανική  συνταγή για γεύμα μετά το γυμναστήριο!

 

Υλικά

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 καρότο κομμενο σε κύβους

2 σκελίδες σκόρδο

3/4 κούπας φακές μουσκεμένες σε νερό για μερικές ώρες

1 ζωμό κοτόπουλο

1 φύλλο δάφνης

250 γρ. ρυζι μακρύκοκκο

1/2 κούπα ελιές χωρίς κουκούτσια σε ροδέλες

1/2 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο

3 κ.σ. ταχίνι

1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

2 κ.γ. ξύσμα λάιμ και χυμό από 1-2 λάιμ

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

2 κονσέρβες τόνο

Παίχτο λίγο gourmet! Σαλάτα με ρόδι, πράσινο μήλο και προσούτο!

Εκτέλεση

Βάζουμε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι που το έχουμε κάψει σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο και σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν

Προσθέτουμε τις φακές, τον κύβο κοτόπουλο και αρκετό νερό ώστε να σκεπάσει τις φακές.

Αλατίζουμε ελαφρά και φέρνουμε σε βρασμό το μείγμα.

Κατεβάζουμε τη φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά ή τόσο ώστε να μαλακώσουν οι φακές αλλά να κρατιούνται τραγανές.

Σουρώνουμε τις φακές και τα λαχανικά σε ένα μπολ.

Παράλληλα βράζουμε το ρύζι σε μια μικρή κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι το ρύζι να μαλακώσει . Αφαιρούμε από τη φωτιά και σουρώνουμε το ρύζι και το προσθέτουμε στο μείγμα με τις φακές.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ελαφρά για να μη λιώσουμε τον τόνο. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε όσο ελαιόλαδο και χυμό λάιμ μας αρέσει.

Σερβίρουμε τη σαλάτα.