Προφυλακτικά χωρίς γλουτένη;

Οι βιολογικοί κατασκευαστές προφυλακτικών ισχυρίζονται ότι τα προφυλακτικά τους είναι χωρίς γλουτένη. Όμως, από πότε πρέπει να ξεκινήσουν τα προφυλακτικά γλουτένη;

 

Αυτές τις μέρες, φαίνεται ότι κάθε προϊόν που βρίσκεται κάτω από τον ήλιο έχει κάποιο είδος επαναλήψεως χωρίς γλουτένη: μπορείτε να αγοράσετε σαπούνια χωρίς γλουτένη, νερό χωρίς γλουτένη και σπρέι χωρίς γλουτένη. Τώρα, η εταιρεία φυσικής προσωπικής φροντίδας Lola έχει ξεκινήσει μια σειρά προφυλακτικών (11 δολάρια για 12) που θεωρούνται απαλλαγμένα από παραβένωμα, χωρίς άρωμα, χωρίς καζεΐνη και, φυσικά, χωρίς γλουτένη. Η Lola προσχωρεί σε άλλες εταιρίες προφυλακτικών Glyde, Green Condom Club και Sustain, οι οποίες επίσης προσφέρουν προϊόντα που ισχυρίζονται ότι είναι εντελώς απαλλαγμένα από την επίφοβη γλουτένη.

 

Σε αυτό το σημείο, αναρωτιέστε πιθανώς: περιμένετε, τα προφυλακτικά έχουν γλουτένη σε αυτά; Λοιπόν, σύμφωνα με μια δήλωση που στάλθηκε στο MensHealth.com από τους συνιδρυτές της νεοφυούς εταιρίας, Lola, Alex Friedman και Jordana Kier, τα περισσότερα προφυλακτικά δεν το κάνουν. Αλλά υπάρχει μια πιθανότητα να χρησιμοποιούν λιπαντικά που το κάνουν ", δεδομένου ότι η γλουτένη στα προϊόντα προσωπικής φροντίδας χρησιμοποιείται συνήθως ως γαλακτωματοποιητής, σταθεροποιητής και / ή πληρωτικό", δήλωσε ο Friedman και η Kier.

 

Καθώς η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ταξινομεί τα προφυλακτικά ως ιατροτεχνολογικά προϊόντα, οι κατασκευαστές προφυλακτικών δεν υποχρεούνται να αποκαλύπτουν τα συστατικά του προϊόντος. Αυτό σημαίνει ότι εάν έχετε ευαισθησία στη γλουτένη, πιθανότατα δεν θα έχετε τη δυνατότητα να μάθετε αν η αγαπημένη σας προφύλαξη περιέχει γλουτένη ή όχι, δήλωσαν ο Friedman και η Kier.

 

Ναι, θεωρητικά, θα μπορούσε να υπάρχει οποιοσδήποτε αριθμός γλουτενούχων υλικών που κρύβονται πάνω από το μέσο όρο του πέους σας. Αλλά πραγματικά έχει σημασία;

 

Τι είναι η γλουτένη;

 

 

gluten-free-not-celiac-bad-1494002420.jpg

 

Γλουτένη είναι ο όρος για τις πρωτεΐνες που βρίσκονται σε κόκκους όπως σιτάρι, σίκαλη και κριθάρι. Παρόλο που βρίσκεται συχνά σε ψωμιά, ζυμαρικά και μπισκότα, μπορεί να βρεθεί και σε άλλες πηγές, όπως ορισμένα είδη σαλάτας ή σούπα.

 

Ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού έχει κοιλιοκάκη, μια αυτοάνοση διαταραχή που καθιστά το λεπτό έντερο υπερευαίσθητο στη γλουτένη, με αποτέλεσμα συμπτώματα όπως διάρροια, έμετο και κοιλιακό άλγος. Επιπλέον, ορισμένοι άνθρωποι μπορεί επίσης να έχουν αυξημένη ευαισθησία στη γλουτένη.

 

Σύμφωνα με τον Friedman και τον Kier, εάν ένα άτομο με ευαισθησία στην κοιλιοκάκη ή τη μη κοιλιακή γλουτένη χρησιμοποιήσει, ένα προφυλακτικό που είχε γλουτένη στο λιπαντικό, θα μπορούσαν να αναπτύξουν ένα "κνησμώδες εξάνθημα" που ονομάζεται ερπητοειδής δερματίτιδα, ειδικά εάν βάζουν το προφυλακτικό στο στόμα.

 

Πόσα άτομα έχουν κοιλιοκάκη ή ευαισθησία σε μη-κοιλιακή γλουτένη;

 

Όπως αποδεικνύεται, όχι ότι πολλοί: λιγότερο από το 1% του πληθυσμού έχει κοιλιοκάκη, σύμφωνα με το Κέντρο Κοιλιακής Νόσου, και οι εκτιμήσεις ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό από την άποψη του αριθμού των ανθρώπων που έχουν ευαισθησία σε μη-κοιλιοκάκη γλουτένη. Ωστόσο, αυτό δεν έχει σταματήσει τους ανθρώπους από την αγκαλιά του τρόπου ζωής χωρίς γλουτένη.

 

Το 2015, σχεδόν το 20% των Αμερικανών ανέφερε ότι ήταν χωρίς γλουτένη και σύμφωνα με μια έρευνα της Mayo Clinic, ενώ ο αριθμός των διαγνώσεων κοιλιοκάκης παρέμεινε σταθερός από το 2009 έως το 2014, ο αριθμός των ατόμων που προσδιόρισαν ως αποφεύγοντας τη γλουτένη αυξήθηκε τρεις φορές εκείνη την χρονική περίοδο.

 

giphy_15.gif

 

 

‘Οπως και να ‘χει, όταν πρόκειται για ασφαλή χρήση προφυλακτικού, δεν πρέπει να ανησυχείτε για πράγματα όπως η γλουτένη και οι παραβένες. Είναι πολύ πιο σημαντικό να διασφαλίσετε ότι χρησιμοποιείτε προφυλακτικά πριν από την ημερομηνία λήξης τους και ότι τα αποθηκεύετε σωστά (δηλαδή δεν τα μεταφέρετε στο πορτοφόλι ή τις τσέπες σας, όπου μπορούν να υποβαθμιστούν με την πάροδο του χρόνου).

 

Είναι πολύ πιο σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα βιώσιμο προϊόν που έχει ληφθεί σωστά, διότι το σημείο του προφυλακτικού είναι η πρόληψη της εγκυμοσύνης και ο περιορισμός της μετάδοσης της σεξουαλικά μεταδιδόμενης νόσου.