Ο Robert Downey Jr. ετοιμάζει ταινία στο YouTube Red για την τεχνητή νοημοσύνη

Ο ηθοποιός Robert Downey Jr. και η σύζυγός του, παραγωγός Susan Downey, γυρίζουν μια σειρά ντοκιμαντέρ τεχνητής νοημοσύνης στο YouTube. Η σειρά θα έχει οκτώ επεισόδια, τα οποία είναι κάθε ώρα μια ώρα και είναι έτοιμα να εκπέμπουν στην πλατφόρμα YouTube Red με βάση την ιδιότητα μέλους που καταβάλλεται το επόμενο έτος.

 

Η σειρά εξακολουθεί να μην έχει τίτλο, αλλά γνωρίζουμε ότι ο Robert Downey Jr. θα φιλοξενήσει και θα διηγηθεί τη σειρά, η οποία θα περιλαμβάνει επιστήμονες, φιλοσόφους και άλλους ειδικούς στο AI. Το YouTube αναφέρει ότι η σειρά θα διερευνήσει πώς ο AI μεταμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε και ζούμε στο παρόν και στο μέλλον. Η σειρά θα είναι εκτελεστική παράγεται από την Downeys μέσω της εταιρείας παραγωγής τους Team Downey.

 

"Ο Robert και εγώ μοιραζόμαστε την ίδια περιέργεια για το AI (τεχνητή νοημοσύνη), ένα περίπλοκο και συχνά πολωμένο θέμα", εξηγεί η Susan Downey σε μια δήλωση. "Στόχος μας είναι να διερευνήσουμε το AI μέσω ενός αντικειμενικού φακού αντικειμενικότητας και προσβασιμότητας, με τολμηρό, ωραίο και διασκεδαστικό τρόπο".

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρωταγωνιστής του Iron Man and Avengers εξέφρασε ενδιαφέρον για πρωτοποριακή τεχνολογία. Σύμφωνα με ένα κεφάλαιο στην πρόσφατη βιογραφία του Elon Musk, κατά τη διάρκεια της παραγωγής του Iron Man του 2008, που ξεκίνησε την εκτέλεση του τεχνολογικού δισεκατομμυριούχου Tony Stark, ο Tony Stark ζήτησε να τοποθετηθεί το Tesla Roadster στο εργαστήριο του Stark για να αποδείξει την τεχνολογική ικανότητα του χαρακτήρα πρόβλεψη.

 

Και το 2016, ο Downey νεώτερος προσφέρθηκε αστεία να φωνή Facebook CEO Mark Zuckerberg AI με βάση το προσωπικό βοηθός του εκτελεστικού ήθελε να χτίσει στο σπίτι του.