Δείτε πώς θα έμοιαζε το “τέλειο σώμα” εάν δεν είχαμε εξελιχθεί!

Το τέλειο ανθρώπινο σώμα θα πρέπει να έχει αυτιά νυχτερίδας, γλοιώδες δέρμα βατράχου και να φέρει μάρσιπο σαν αυτό της καγκουρό.

 

Αυτό είναι σύμφωνα με την εξελικτική βιολόγο καθηγήτρια Alice Roberts, που έχει επιλέξει τα καλύτερα ζωικά χαρακτηριστικά που πρέπει να υπάρχουν στους ανθρώπους.

 

H Roberts επιλέγει τα καλύτερα χαρακτηριστικά που πρέπει να προστεθούν στο ανθρώπινο σώμα. Ακόμη και απεικονίζει το αποτέλεσμα με ένα τρισδιάστατο μοντέλο που θα παρουσιαστεί σε ένα ντοκιμαντέρ BBC4 με τίτλο Can Science Make Me Perfect;

 

Ακόμη και μετά από εκατομμύρια χρόνια εξέλιξης, φαίνεται ότι η ανθρωπότητα απέχει πολύ από ένα δείγμα αιχμής.

 

"Με κάποιο τρόπο, εμείς οι άνθρωποι είμαστε θύματα της δικής μας επιτυχίας, διότι το μόνο που χρειάζεται για να κερδίσετε στην εξέλιξη είναι ότι επιβιώνετε γι’ αρκετό καιρό ώστε να μεταδώσετε τα γονίδιά σας", αναφέρει η Roberts.

 

Μόλις αναπαραχθείτε, η εξέλιξη δεν ενδιαφέρεται τόσο πολύ για ‘σας. Εμπνευσμένο από σκύλους, γάτες, κεφαλόποδα, ψάρια, κύκνους και χιμπατζήδες, το μοντέλο μου έχει καλύτερη καρδιά με περισσότερες αρτηρίες από τον άνθρωπο, πιο αποτελεσματικούς πνεύμονες, μάτια χωρίς τυφλά σημεία, αυτιά που “πιάνουν” καλύτερα τον ήχο και αποτελεσματικό δέρμα ερπετού που αντιδρά γρήγορα για να εμποδίσει τις βλαβερές υπεριώδεις ακτίνες. "

 

 

scientist-designs-perfect-body-designboom-01.jpg

 

Το μοντέλο- γλυπτό αυτό μοιάζει με την δημιουργό του και έχει το όνομά της. Η Alice 2.0 έχει μεγαλύτερα αυτιά και υπερμεγέθη, ευαίσθητα στο φως μάτια. Το δέρμα είναι πιο σκούρο για να μειώνεται ο κίνδυνος καρκίνου του δέρματος. Η σπονδυλική της στήλη είναι πιο κοντή και σταθερή και θυμίζει αυτή των χιμπατζήδων. Τα πόδια επιτρέπουν ταχύτητα και σταθερότητα αφού μοιάζουν με της στρουθοκαμήλου και έχουν διαφορετικό φλεβικό σύστημα για σωστή αιμάτωση. Η καρδιά είναι σαν σκύλου και πνεύμονες όπως του κύκνου. Και διαθέτει μάρσιπο για να γεννά χωρίς πόνο και να μεταφέρει το μωρό της εύκολα.

 

Το γλυπτό θα παρουσιαστεί στο Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου το Δεκέμβριο του 2018 και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει πως στο πολύ μακρινό μέλλον, αν η ανθρωπότητα καταφέρει να επιβιώσει, δεν θα μοιάσει στην Alice 2.0.