Τα 6 πιο δημοφιλή running apps!

Ο ευκολότερος τρόπος για να παρακολουθείτε και να ελέγχετε τις "βόλτες" σας είναι με τη βοήθεια μιας running εφαρμογής. Μπορούν να παρακολουθήσουν το μονοπάτι της διαδρομής σας, διαχωριστικά μίλια και υψόμετρο, ενώ διαθέτουν ειδικά χαρακτηριστικά, όπως τρέχουσες διαδρομές (running plans) και λίστες αναπαραγωγής.

 

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που κυκλοφορούν εκεί εξώ με πολλές να σχετίζονται με μάρκες όπως η Nike, η Asics και η Under Armor. Ο καθένας λειτουργεί ελαφρώς διαφορετικά.

 

Παρακάτω ακολουθούν έξι δημοφιλή running apps:

 

Runkeeper

 

 

 

runkeepersingle-800x355.png

 

 

Από το design και μόνο ξεχωρίζει! Έχει ένα υπέροχο γαλαζοπράσινο χρώμα, ωραίες γραμματοσειρές κι ένα εύχρηστο interface. Η Runkeeper ανήκει στην Asics. Αυτή η εφαρμογή ήταν το αγαπημένο μου μακράν εξαιτίας όχι μόνο της εμφάνισης, αλλά και του τρόπου με τον οποίο είναι προσαρμόσιμος. Μπορείς επίσης να συνδέσεις τη μουσική σου μέσω της Spotify ή της Apple Music. Μόλις τελείωσεις το τρέξιμο, η εφαρμογή μου έδωσε βασικά στατιστικά στοιχεία όπως απόσταση, χρόνος, ρυθμό και θερμίδες που έκαψαν, καθώς και ανάλυση των χωρισμάτων μου για κάθε μίλι. Η εφαρμογή σου δείχνει επίσης το ρυθμό σου, την ανύψωση και τα βήματα που έγιναν σε φανταχτερά γραφήματα.

 

Ένα από τα πράγματα που μου άρεσε πολύ ήταν ότι πήρα αμέσως τα επιτεύγματα μετά την πρώτη μου διαδρομή για τη μακρύτερη διαδρομή και το υψηλότερο υψόμετρο, γεγονός που με ενθαρρύνει ήδη να τα ξεπεράσω. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε βαθύτερες γνώσεις (για αυτούς τους έντονους εκπαιδευτές) και προγράμματα κατάρτισης για άσκηση ή αγώνες με την αγορά του Runkeeper Go (9,99 δολάρια / μήνα, 39,99 δολάρια / έτος).

Για iOS

Για android

 

 

Runner-up: Nike+ Run Club

 

zxb4iwyk19lhh6y2aro9.png

 

 

Πρώτα απ’όλα είναι free! Σε αντίθεση με άλλες εφαρμογές της λίστας, η εφαρμογή Nike σάς επιτρέπει να ρυθμίσετε σχέδια εκπαίδευσης, προκλήσεις και καθοδηγούμενες διαδρομές, οι οποίες επίσης συμβαδίζουν με την εφαρμογή Nike Training, χωρίς επιπλέον κόστος. Αλλά σε αντίθεση με τις εφαρμογές που πρέπει να πληρώσετε, δεν υπάρχει καμία επιλογή να λάβετε πιο προηγμένα ή σε βάθος στατιστικά στοιχεία.

 

Η εμφάνιση αυτής της εφαρμογής είναι ηλεκτρική και ισχυρή - όπως και η μάρκα Nike. Παρακολουθεί τα βασικά σας στατιστικά στοιχεία, σας δίνει τα περισσότερα επιτεύγματα για να κερδίσετε, και έχει διασκεδαστικά επίπεδα χρώματος για να προσπαθήσετε. Αναμφισβήτητα, το πιο cool χαρακτηριστικό είναι ότι κάθε γύρο τελειώνει με μια κινητήρια επευφημία από ένα celebrity ή pro αθλητή.

 

Για iOS

Για android
 

 

 

Map My Run

 

 

 

improve_hero_run.a9914d673880.png

 

 

Δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερα “εξωφρενικό” αναφορικά με αυτή την εφαρμογή. Παρακολουθεί τα βασικά σας στατιστικά στοιχεία, σπάει το τρέξιμό σας σε μικρότερα μαθήματα και συγκρίνει τις διαδρομές μεταξύ τους. Ο σχεδιασμός αρχικά φαίνεται ωραίος, αλλά υπάρχουν διαφημίσεις που αναδύονται και είναι εύκολο να τις πατήσεις. Μπορείτε επίσης να συγχρονίσετε αυτήν την εφαρμογή με το Under Armor smart shoes και συσκευές, το οποίο είναι σίγουρα ένα πλεονέκτημα εάν τα έχετε.

 

Με ένα λογαριασμό, μπορείτε να μεταβείτε στον ιστότοπό σας για να σχεδιάσετε εκ των προτέρων τους βρόχους λειτουργίας. Υπάρχει ακόμη και μια λειτουργία που ονομάζεται "Route Genius" που χαράζει έναν βρόχο στην περιοχή σας αφού παράσχετε ένα συγκεκριμένο χιλιομετρικό. Για σχέδια κατάρτισης και μεγαλύτερη γνώση, θα χρειαστεί να κάνετε αναβάθμιση στο σχέδιο MVP (5,99 δολάρια / μήνα ή 29,99 δολάρια / έτος).

 

Για iOS

Για android

 

 

Strava

 

rts_wwab-800x500.png

 

 

Το Stava είναι βασικά ένα κοινωνικό δίκτυο για αθλητές. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ποδηλασία σας ή να τρέξετε και να μοιραστείτε μαζί με τους φίλους μαζί με σημειώσεις για το πώς αισθάνθηκες ή για το special training που κάνατε.

 

Η διασύνδεση (interface) είναι αρκετά καθαρή, αλλά είχα μερικά αρχικά ζητήματα που βρίσκουν τις διαφορές μου μετά την εκτέλεση. Τα ηχητικά στατιστικά στοιχεία διαβάστηκαν ανά 0,5 μίλια, κάτι που ήταν πολύ συνηθισμένο για μένα και δεν συμπεριέλαβε τα τελευταία 0,05 μίλια στην πορεία μου (που είναι σημαντικό). Η έκδοση Premium σας προσφέρει πολλές παροχές όπως το Beacon, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να σας παρακολουθούν στο τρέξιμό σας (όχι ανατριχιαστικό;) και σας δίνει μια πιο εμπεριστατωμένη ματιά στα δεδομένα σας (7.99 δολάρια / μήνα ή 12 μήνες για 30 δολάρια).

 

Για iOS

Για android

 

Runtastic

 

 

footer_runner_logo2x.png

 

Η Runtastic ήταν ίσως το πιο basic από όλα τα apps. Η διεπαφή της ήταν ευκολότερη στη χρήση, αλλά όχι η πιο αισθητικά ευχάριστη και όπως το Map My Run υπάρχουν μερικές διαφημίσεις που τείνουν να “μπαίνουν” διαρκώς στη μέση.Το Runtastic σας δίνει ένα καλό ποσό στατιστικών, αλλά σας κάνει να πληρώσετε για πράγματα όπως προγράμματα κατάρτισης και διαδρομές με το Premium (9.99 δολάρια / μήνα ή 35.99 δολάρια / έτος), τις οποίες άλλες εφαρμογές προσφέρουν δωρεάν.

 

 

Για iOS

Για android

 

 WeaveRun

 

 

img_0255.png

 

 

Η όλη φιλοσοφία πίσω από το WeaveRun, που διατίθεται μόνο για iOS, είναι να συνδυάσετε τη μουσική σας με το ρυθμό που τρέχετε (περίπου 160 βήματα / λεπτό), ενθαρρύνοντας σας να τρέχετε πιο γρήγορα. Και όντως λειτουργεί.

 

Σας δίνει επίσης τα λιγότερα στατιστικά στοιχεία όλων των εφαρμογών και δεν μπορείτε να ακούσετε τη δική σας μουσική.

 

Για iOS