Η Microsoft ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Xbox Adaptive Contoller για ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες

Η Microsoft ανακοίνωσε το Xbox Adaptive Controller, έναν ελεγκτή Xbox σχεδιασμένο για άτομα με ειδικές ανάγκες. Η συσκευή είχε κυκλοφορήσει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Έχει δύο μεγάλα προγραμματιζόμενα κουμπιά και 19 υποδοχές που μπορούν να συνδεθούν σε μια σειρά χειριστηρίων, κουμπιών και διακοπτών για να διευκολύνουν ένα ευρύτερο φάσμα ανθρώπων να παίξουν παιχνίδια σε υπολογιστές Xbox One και Windows 10.

 

"Μπορώ να προσαρμόσω τη διεπαφή μου με τον προσαρμογέα Xbox Controller σε ό, τι θέλω", αναφέρει ο Solomon Romney, ειδικός μάθησης του Microsoft Store που γεννήθηκε χωρίς δάχτυλα στο αριστερό του χέρι. "Αν θέλω να παίξω ένα παιχνίδι με τα πόδια μου, μπορώ. Μπορώ να κάνω τα χειριστήρια να ταιριάζουν στο σώμα μου, τις επιθυμίες μου και μπορώ να τα αλλάξω όποτε θέλω. Συνδέετε ό, τι θέλετε και πηγαίνετε. Δεν χρειάζεται σχεδόν καθόλου χρόνος για να το ρυθμίσετε και να το χρησιμοποιήσετε. Δεν θα μπορούσε να είναι απλούστερη. "

 

 

verge_adptvcntlr_bck_anr_mapping_rgb_2040pxl.jpg

 

Το επίκεντρο είναι η συνδεσιμότητα και η προσαρμοστικότητα, με τους παίκτες να μπορούν να δημιουργήσουν μια εγκατάσταση που να λειτουργεί για τις ικανότητες και τις ανάγκες τους. Δεν θα είναι λύση all-in-one για πολλά παιχνίδια, αλλά με τη χρήση περιφερειακών συσκευών και την επαναφορά του κουμπιού στο επίπεδο συστήματος του Xbox, οι δυνατότητες θα μπορούσαν να είναι ατελείωτες.

 

Ο προσαρμογέας Xbox Adaptive Controller θα κοστίσει 99,99 δολάρια και θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος. Για περισσότερα σχετικά με το σχεδιασμό και την εξέλιξη της συσκευής, κατευθυνθείτε στο Polygon.