Skip to main content

Σύσσωμο το ελληνικό βόλεϊ, Ομοσπονδία, ΕΣΑΠ, ΠΑΣΑΠ βρίσκονται στο πλευρό της Γκοντσέχ Γκαβαμί που κάνει για 8η ημέρα απεργία πείνας, αντιδρώντας έτσι στην φυλάκιση της, επειδή… τόλμησε να παρακολουθήσει αγώνα βόλεϊ.
Τα κορίτσια της Α1 Γυναικών, αλλά και οι αθλητές της Α1 Ανδρών στους αυριανούς αγώνες θα ενώσουν τις φωνές τους ζητώντας την απελευθέρωση της.

Το μήνυμα της Ομοσπονδίας

«Η 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου αύριο Σάββατο και είναι πραγματικά ξεχωριστή.
Κι αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με το ντέρμπι αιωνίων, που είναι και συνάμα ντέρμπι κορυφής, ούτε με την διπλή τηλεοπτική μετάδοση, αλλά με το γεγονός ότι τα κορίτσια της Α1 Γυναικών θα ενώσουν τις φωνές τους με όλη την κοινωνία του βόλεϊ ζητώντας την απελευθέρωση της Ghoncheh Ghavami.

Της 25άχρονης Ιρανοβρετανής η οποία κρατείται από τις 20 Ιουνίου σε φυλακή της Τεχεράνης πληρώνοντας την συμμετοχή της σε μια διαδήλωση όπου μαζί με άλλες Ιρανές ζητούσαν να τους επιτραπεί το δικαίωμα να παρακολουθήσουν αγώνες του World League.
“Free Ghoncheh Ghavami”, θα αναφέρει το μήνυμα που θα κρατούν όλες οι αθλήτριες πριν την έναρξη των αυριανών αγώνων, προσθέτοντας έναν ακόμη κρίκο στην προσπάθεια του κόσμου του βόλεϊ για την άμεση απελευθέρωση της 25άχρονης Ghoncheh.»

Η ανακοίνωση της ΕΣΑΠ

«Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. της Ε.Σ.Α.Π. καθώς και τα δώδεκα Τ.Α.Α. που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα Volleyleague ΟΠΑΠ εκφράζουν τη συμπαράσταση τους στην Ιρανή βρετανικής καταγωγής Ghoncheh Ghavami η οποία καταδικάστηκε με ένα χρόνο φυλακή επειδή παρακολούθησε τον αγώνα του Παγκοσμίου Λιγκ Ιράν – Ιταλία.

Η Ε.Σ.Α.Π. θα αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας προς την FIVB και προς κάθε αρμόδιο φορέα και θα συνταχθεί μαζί με την Ε.Ο.Π.Ε στην πρωτοβουλία του Π.Α.Σ.Α.Π. για κοινή διαμαρτυρία των φορέων του ελληνικού βόλεϊ. Επίσης, η ΕΣΑΠ έστειλε έντυπο υλικό προς τις ομάδες που θα το χρησιμοποιήσουν όπως το κρίνουν στους αγώνες της 3ης αγωνιστικής για τη μεγαλύτερη δυνατή προβολή της διαμαρτυρίας. Το βόλεϊ δεν είναι έγκλημα. Είναι νόημα ζωής, είναι η ψυχή μας και δεν φυλακίζεται»

Επιστολή ΠΑΣΑΠ σε ΕΟΠΕ και ΕΣΑΠ

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με αφορμή την απαράδεκτη κράτηση και καταδίκη (;) της Ghoncheh Ghavami, της οποίας το έγκλημα ήταν να θέλει να παρακολουθήσει έναν αγώνα βόλεϊ, θεωρούμε ότι η οικογένεια της ελληνικής πετοσφαίρισης, οφείλει να ακολουθήσει τις πρωτοβουλίες/αντιδράσεις που έχουν ξεκινήσει σε διάφορες χώρες, εξαπλώνοντας το μήνυμα «Free Ghoncheh Ghavami», « ???? ????? ?? ???? ????», «Ελευθερώστε την Ghoncheh Ghavami», «Το βόλεϊ δεν είναι έγκλημα» κτλ.

Ο ΠΑ.Σ.Α.Π λοιπόν απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους αθλητικούς συλλόγους της χώρας ανεξαρτήτως κατηγορίας, να οργανώσουν τις επόμενες αγωνιστικές μια ομαδική φωτογράφιση (κατά προτίμηση πριν τον αγώνα) με αναρτημένα μηνύματα συμπαράστασης (και στις τρεις γλώσσες αγγλικά, ελληνικά, αραβικά) στον αγώνα της Ghoncheh Ghavami, όπως στο παράδειγμα της Πάντοβα στην Ιταλία.
Ο ΠΑΣΑΠ θα αναλάβει να συλλέξει το σύνολο του φωτογραφικού υλικού το οποίο στη συνέχεια θα δημοσιοποιήσει και θα στείλει τόσο στην FIVB όσο και στην Ιρανική Ομοσπονδία και την Ιρανική πρεσβεία στην Ελλάδα, προσβλέποντας σε μια θετική εξέλιξη και απελευθέρωσης της φίλης του βόλεϊ…

Πηγή sport-fm.gr