Χάλκινο για τους Ποσειδώνες στην Κροατία

0
299

H ελληνική ομάδα water polo Ποσειδών κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο Red Bull Sidrun στην Κροατία.

Ο “Ποσειδών” αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία στην τελική φάση του ανατρεπτικού τουρνουά Red Bull Sidrun και έτσι οι αθλητές της Β’ εθνικής κατηγορίας Ανδρών – συγκεκριμένα ο Λάμπρος Καρύδας (ΟΕΑ/ΝΑΒ), ο Ορέστης Κανελλόπουλος (Ναυτικός Όμιλος Ναυπλίου), ο Χριστόφορος Χρυσάφης (ΟΕΑ/ΝΑΒ) και ο αρχηγός της ομάδας,Ανδρέας Γαρύφαλος (ΟΕΑ/ΝΑΒ) επέστρεψαν στη χώρα μας με το χάλκινο μετάλλιο.

Για την ιστορία, το Red Bull Sidrun ολοκλήρωθηκε με τους τελικούς για το 2014 σε ένα συναρπαστικό ολοήμερο τουρνουά, που πραγματοποιήθηκε σε μία από τις πιο γραφικές πόλεις της Κροατίας, στο Ζαντάρ. Οκτώ ομάδες, τέσσερις από αυτές κροατικές (Dubrovnik, Zadar, Šibenik και Rijeka), και τέσσερις διεθνείς ομάδες (Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία και Μαυροβούνιο) αγωνίστηκαν μέσα από τα κρυστάλλινα νερά της θάλασσας για να αναδειχθεί η πρωταθλήτρια ομάδα στο Red Bull Sidrun 2014. Το Dubrovnik ως νικήτρια ομάδα, επιβεβαίωσε τη φήμη της υπερδύναμης στην υδατοσφαίριση με την ομάδα του Šibenik να έρχεται δεύτερη και τον Έλληνα “Ποσειδών” στην τρίτη.

«Ήταν μια μοναδική εμπειρία και η φιλοξενεία ήταν εξίσου υπέροχη. Ελπίζαμε να κερδίσουμε ωστόσο είμαστε πολύ χαρούμενοι που υπήρξαμε μέρος αυτής της περιπέτειας. Του χρόνου θα επιστρέψουμε για την πρώτη θέσει» δήλωσαν οι παίκτες τους «Ποσειδώνα». Τί είναι όμως το Red Bull Sidrun; Πρόκειται για έναν αγώνα ερασιτεχνών, 3 προς 3, στον οποίο οι ομάδες παίζουν μεταξύ τους με ένα μόνο τέρμα, το οποίο φυλάει ένας ανεξάρτητος τερματοφύλακας, που είναι και ο μόνος επαγγελματίας παίκτης του αγώνα. Η πρώτη ομάδα που θα βάλει 11 γκολ είναι η νικήτρια και αν καμία ομάδα δεν τα καταφέρει στη διάρκεια των 10 λεπτών του αγώνα, η ομάδα που ηγείται κερδίζει. Τόσο απλά. Για να είναι δίκαιος ο αγώνας για τον τερματοφύλακα που έπαιζε και για τις δύο ομάδες αλλά ταυτόχορνα και εναντίον στην καθεμία, τα γκολ που σημειώθηκαν σίγουρα δεν προήλθαν από μία συνηθισμένη άμυνα. Στη θάλασσα του Ζαντάρ εναλλάσονταν οι δύο χρυσοί Ολυμπιονίκες, ο Frano Vićan και ο Josip Pavić, στον τελευταίο μάλιστα είχε δοθεί ο τιμητικός τίτλος «FINA 2012 Water Polo Player of the Year».

 

Τα τραβήγματα, οι ωθήσεις, τα βυθίσματα- χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενός αγώνα water polo- υποδήλωναν πως αυτό δεν είναι ένα εύκολο παιχνίδι, αποτελούσε όμως μέρος της συναρπαστικής περιπέτειας που έζησαν οι φανατικοί των θαλάσσιων σπορ και όσων αναζητούν έναν εναλλακτικό τρόπο διασκέδασης. Πρώτα, η ομάδα Kvarnerčić της Rijeka έχασε από τον δικό μας «Ποσειδώνα» (7-5) κερδίζοντας έτσι το χάλκινο μετάλλιο και έπειτα μετά την οποία τα Powerpuff Girls του Šibenik και η Podrum της Dubrovnik πραγματοποίησαν μια αρκετά αξιοπρεπή αναμέτρηση για την πρώτη θέση στον μεγάλο τελικό με την ομάδα του Dubrovnik να κερδίζει 6-3 και να ανακηρύσσεται για δεύτερη σεζόν πρωταθλήτρια του Red Bull Sidrun. 

Μέχρι την επόμενη χρονιά, μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα σχετικά με το Red Bull Sidrun, λαμβάνοντας υπόψη το ποσό των οπαδών που προσέλκυσε σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, και μην εκπλαγείτε αν δείτε τις αφίσες του Red Bull Sidrun να κρέμονται κάπου κοντά στο σπίτι σας, καλώντας σας να λάβετε συμμετοχή.

Τελική κατάταξη Red Bull Sidrun 2014:

1.Podrum, Dubrovnik (Teo Bjelopera, Nikša Karač, Bruno Pavleković, Vlaho Primorac)

2.Powerpuff Girls, Šibenik (Luka Vukšić, Nikola Ninić, Luka Marčić, Vlatko Vuković)

3.Poseidon, Greece (Garyfalos Andreas, Chrysafis Christoforos, Karidas Lampros, Kanellopoulos Orestis-Vasileios)