Η Νόρα Δράκου πάει την Ελλάδα ψηλά

0
476

Η Νόρα Δράκου ήταν πραγματικά εντυπωσιακή στους Μεσογειακούς Αγώνες της Μερσίνας, με τα τέσσερα μετάλλια που κατέκτησε, ένα χρυσό και τρία ασημένια στην κολύμβηση, τα περισσότερα από κάθε άλλον στην ελληνική ομάδα. Λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο της επιστροφής, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΕ.

«Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενη για όσα πέτυχα στους Μεσογειακούς. Είναι σημαντικό ότι κατέκτησα τέσσερα μετάλλια και πέτυχα μάλιστα ατομικό ρεκόρ στα 100 ύπτιο αλλά το πιο σημαντικό φυσικά, είναι το χρυσό μετάλλιο. Ανατρίχιασα όταν άκουσα τον Εθνικό Ύμνο. Ήταν μια ξεχωριστή στιγμή για μένα»

Πριν μπεις στο αεροπλάνο για τη Μερσίνα, περίμενες μια τέτοια εντυπωσιακή συγκομιδή;

«Να σας πω την αλήθεια όχι. Πίστευα ότι θα διεκδικούσα ένα ή δύο αλλά όχι τέσσερα μετάλλια. Μάλιστα δεν ήρθα εδώ με την καλύτερη δυνατή προετοιμασία καθώς ήταν μια χαλαρή χρονιά μετά τους Ολυμπιακούς. Τελικά ίσως αυτό να με βοήθησε, καθώς ήμουν πιο άνετη και έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό».

Με τα τέσσερα μετάλλια έγινες το πρόσωπο των Αγώνων για την ελληνική ομάδα.

«Εγώ δεν το βλέπω έτσι. Απεναντίας χαίρομαι που μαζί με όλα τα παιδιά της ελληνικής κολύμβησης κατακτήσαμε 12 μετάλλια και δείξαμε σε δύσκολους καιρούς ότι το άθλημα μας είναι δυνατό και παραμένει σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Είναι τιμή και υπερηφάνεια για μένα αυτά τα μετάλλια».

Κι όλα αυτά σε περίοδο που ο ελληνικός αθλητισμός, όπως και η χώρα περνά δύσκολες στιγμές.

«Μακάρι κάποια στιγμή να ξεπεραστούν όλα αυτά και να ανοίξουν ξανά πολλά από τα κολυμβητήρια που είναι κλειστά και να αποκτήσουμε και πάλι στην Πάτρα 50άρα πισίνα. Πάντως, η κολύμβηση στη χώρα μας απέδειξε ότι έχει δυναμική και, σε συνδυασμό με το ταλέντο των παιδιών, στέκεται όρθια».

Το άσχημο για σένα είναι ότι δεν έχεις ούτε μία μέρα να χαρείς αυτά τα μετάλλια.

«Έτσι είναι καθώς ακολουθεί η προετοιμασία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που γίνεται τον άλλο μήνα στη Βαρκελώνη και δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Εκεί βέβαια είναι η μεγάλη πρόκληση καθώς το επίπεδο θα είναι διαφορετικό. Αλλά με τη βοήθεια του προπονητή μου Γιώργου Λεκάκη, στον οποίο οφείλω πολλά, θα πάμε για το καλύτερο δυνατό. Ήδη μετά τα μετάλλια στους Μεσογειακούς η ψυχολογία μου θα είναι ακόμα καλύτερη».

Τελικά έχει χώρο η βιβλιοθήκη σου για τέσσερα μετάλλια;

«Α δεν ξέρω, αυτό θα το φροντίσει η μαμά μου…»