Skip to main content

H επιστροφή των Γιάννη Ρουμελιωτάκη, Γιάννη Μαντέκα στη Γλυφάδα με την ομάδα της Κηφισιάς για να παίξουν αντίπαλοι με της ΑΕΚ κάνει ξεχωριστό το έτσι κι αλλιώς πολύ ενδιαφέρον ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής μεταξύ της «Ενωσης» και της ομάδας των βορείων προαστίων. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 19.30 το Σάββατο 1/11 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Novasports-3 (Διαιτητές: Γεωργουλέας, Φραγκάκης).

Η «Ενωση» προσπαθεί να ξεπεράσει μία δύσκολη περίοδο με την ομάδα να δείχνει μεγάλες αντοχές κι αυτό το απέδειξε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος που νίκησε τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Αντίθετα, η Κηφισιά προέρχεται από την ήττα στην Ορεστιάδα και παίζει το δεύτερο εκτός έδρας παιχνίδι, ενώ τα πρόσωπα της αναμέτρησης είναι οι ακραίοι της Γιάννης Ρουμελιωτάκης, Γιάννης Μαντέκας που θα αντιμετωπίσουν την παλιά τους ομάδα.

Χωρίς Πέτρογλου, Μπουρκόφσκι

Η ΑΕΚ θα δώσει τον πρώτο εντός έδρας αγώνα και η διοίκηση αλλά και ο Χόρχε Ελγκέτα κάνουν τιτάνιο αγώνα να κρατήσουν την ομάδα ελπίζοντας πως ο κόσμος θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα για ενίσχυση. Μέχρι και το απόγευμα της Παρασκευής δεν είχε εκδοθεί δελτίο στον Ουκρανό κεντρικό Βαλεντίν Μπουρκόφσκι και όλα δείχνουν πως δεν θα είναι στη διάθεση του Ελγκέτα ο οποίος θα πορευτεί με κεντρικούς τους Ανδρέα Ανδρεάδη και Σταύρο Κατσανεβάκη. Θα απουσιάσει και ο τραυματίας Πέτρος Πέτρογλου.

«Θα παλέψουμε με τα προβλήματα»

O προπονητής της ΑΕΚ Χόρχε Ελγκέτα δήλωσε για το ματς με την Κηφισιά: «Περιμένω ένα δύσκολο παιχνίδι γιατί η Κηφισιά είναι πολύ καλή ομάδα και έχει έναν προπονητή ο οποίος γνωρίζει καλά το ελληνικό βόλεϊ… Δεν παίζει κανένα ρόλο το γεγονός ότι είχαμε κερδίσει (4-0) το φιλικό πριν από ένα περίπου μήνα. Εκείνο ήταν ματς προετοιμασίας. Τώρα είναι επίσημο, υπάρχει το άγχος των βαθμών… Ξέρω ότι θα βρούμε απέναντι μας τον Ρουμελιωτάκη και τον Μαντέκα, δυο πρώην δικούς μας παίκτες αλλά εγώ δεν στέκομαι σε άτομα. Κοιτάζω την Κηφισιά ως ομάδα… Τα προβλήματα μας είναι γνωστά. Πρέπει να παλέψουμε όμως και με αυτά… Η φιλοσοφία του παιχνιδιού μας δεν αλλάζει. Όποιος μπαίνει ξέρει τι να κάνει στον αγώνα. Έχω εμπιστοσύνη σε όλους τους παίκτες μου… Είναι το πρώτο παιχνίδι στην έδρα μας και θέλουμε να συνδυάσουμε το γεγονός με μια νίκη. Ποντάρουμε πολύ στη βοήθεια του κόσμου μας. Τον καλώ να έρθει στο γήπεδο και εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε το παν για να τον ικανοποιήσουμε…».

«Θέλει να αποδείξει πολλά»

Αγωνιστικά προβλήματα έχει και η Κηφισιά με την απουσία του Δημήτρη Νικολάκη αλλά και τους τραυματισμούς των Ζόραν Γιοβάνοβιτς (ενοχλήσεις σε αυχένα και ώμο) και Νίκο Παπαγγελόπουλο (πρόβλημα στη μέση). Οι δύο τελευταίοι δεν αγωνίστηκαν και στο φιλικό με τον Ολυμπιακό την Τετάρτη.

Ο τεχνικός της Κηφισιάς Κώστας Αρσενιάδης είπε: «Συνεχίζουμε τις δοκιμασίες εκτός έδρας και δυστυχώς χωρίς η ομάδα να έχει ξεπεράσει τα προβλήματα. Η ΑΕΚ μπορεί να έχει προβλήματα αλλά αγωνιστικά υπάρχει μια ομάδα που είναι πολύ δυνατή και θέλει να αποδείξει πολλά. Δεν είναι τυχαίο ότι νίκησε τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Ελπίζω οι παίκτες μου να ξεπεράσουν γρήγορα τα προβλήματα ώστε να μπορέσουμε γρήγορα να δείξουμε τις πραγματικές μας δυνατότητες».

«Από την Α2 στο Λιγκ Καπ»

Ο Γιάννης Ρουμελιωτάκης που μαζί με τον Γιάννη Μαντέκα αγωνίζονταν στην ΑΕΚ είπε: «Έφτασε η ώρα να παίξω και κόντρα στην ΑΕΚ. Κάποια στιγμή θα γίνονταν και αυτό. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο με τη νέα μου ομάδα όπου είμαι πολύ καλά επαγγελματικά. Ο καθένας παίζει για τον εαυτό μου και την ομάδα του και το ίδιο θα κάνω και εγώ. Θέλω να το ευχαριστηθούμε και να διασκεδάσουμε. Ήμουν δύο χρόνια στην ΑΕΚ όπου πέρασα ωραίες και δύσκολες στιγμές. Ξεκινήσαμε από την Α2 και κορυφώσαμε με την κατάκτηση του Λιγκ Καπ. Όλοι οι αθλητές και οι άνθρωποι του βόλεϊ εύχονται στην ΑΕΚ να ξεπεράσει τα προβλήματα και να ανακάμψει. Δεν θα είναι εύκολο αλλά δεν είναι και ακατόρθωτο να βρει το δρόμο της».

Μόνο μια νίκη η ΑΕΚ

Σε 8 αγώνες για την Volleyleague η Κηφισιά προηγείται στις νίκες με 5-3, ενώ με γηπεδούχο την ΑΕΚ έχουν γίνει 4 αγώνες και η ΑΕΚ έχει μόλις μία νίκη έναντι τριών της Κηφισιάς.

Πηγή sentragoal.gr