Νέο διπλό Πανελλήνιο ρεκόρ απο Χρήστου

Video Embed:

Xωρίς προκρίσεις στους απογευματινούς ημιτελικούς της 5ης και τελευταίας ημέρας της διοργάνωσης, αλλά με νέο διπλό πανελλήνιο ρεκόρ από τον Απόστολο Χρήστου στα 200μ ύπτιο (οι έλληνες κολυμβητές σημείωσαν 11 Πανελλήνια ρεκόρ συνολικά) ολοκληρώθηκε η ελληνική παρουσία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα 25αρας πισίνας της Ντόχα, το οποίο ρίχνει την αυλαία του σήμερα το απόγευμα

.Ο Χρήστου σημειώνοντας επίδοση 1:54.70, έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ ανδρών και εφήβων καταρρίπτοντας στην κατηγορία των ανδρών το 1:55.53 του Δημήτρη Χασιώτη από το 2009 αλλά και το δικό του στην κατηγορία των εφήβων, το οποίο είχε πετύχει το Νοέμβριο του 2013.

Ο Ανδρέας Βαζαίος ήταν συνολικά 20ος στα 200μ πεταλούδα με επίδοση 1:54.58, βελτιώνοντας το ατομικό του ρεκόρ και αγγίζοντας το Πανελλήνιο ρεκόρ που κρατά ο Γιάννης Δρυμωνάκος με 1:54.28 από το 2007. Η Θεοδώρα Γιαρένη, λίγο αργότερα, στα 200μ ελεύθερο ήταν συνολικά 35η σε χρόνο 1:59.59, βελτιώνοντας κατά πολύ τον ατομικό της χρόνο και όντας πολύ κοντά και εκείνη στην κατάρριψη του Πανελλήνιου ρεκόρ που κατέχει από το Νοέμβριο του 2003 η Ζωή Δημοσχάκη με 1:59.29.

Ο Νίκος Γέμελος, ομοσπονδιακός προπονητής και συνοδός στη Ντόχα της ελληνικής αποστολής, σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ τόνισε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη συνολική παρουσία και των τριών παιδιών, σε μια χώρα που δεν έχει πισίνες και χώρους για προπόνηση. Έγιναν συνολικά 11 πανελλήνια ρεκόρ, τα παιδιά βελτίωσαν κατά πολύ και τους ατομικούς τους χρόνους, ενώ η 11η θέση στον κόσμο του Βαζαίου απέναντι σε μεγαθήρια της παγκόσμιας κολύμβησης δείχνει τη δυναμική των αθλητών μας. Γυρίζουμε στην Ελλάδα αισιόδοξοι έχοντας στο μυαλό μας ότι η πρώτη μάχη που δώσαμε πέτυχε. Τώρα μας περιμένει ένα δύσκολο δεύτερο μισό της χρονιάς, καθώς θα ξεκινήσουμε προετοιμασία για το μεγάλο μας στόχο το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν. Ευελπιστούμε σε αυτή την περίπτωση να έχουμε τα αυτονόητα για να μπορούμε να κάνουμε χωρίς προβλήματα την προετοιμασία μας».

πηγή: pamesports.gr