Πώς να διατηρήσεις το άρωμα σου περισσότερο!

Πριν φύγεις από το σπίτι σου το τελευταίο πράγμα που κάνεις είναι να ψεκαστείς με το αγαπημένο σου άρωμα για να μυρίζεις καθαριότητα και φρεσκάδα για όλη την υπόλοιπη ημέρα σου ..σωστά?

Αλλά από τη στιγμή όμως που φτάνεις στο γραφείο, συνειδητοποιείς ότι έχει φύγει η έντονη μυρωδιά του και αρχίζεις να μετανιώνεις την ώρα και τη στιγμή που έδωσες τόσα χρήματα για να αγοράσεις εκείνο το εντυπωσιακό μπουκαλάκι.

Και δεν έχεις και άδικο φυσικά γι' αυτό και σου έχουμε μερικά tips που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τη μυρωδιά του αγαπημένου σου αρώματος για πολύ μεγαλύτερη διάρκεια!

 

5 απλά tips για μια καλύτερη ζωή!

Βάλε το άρωμα σου αμέσως μετά το ντουζ

Αν πιστεύεις πως η καλύτερη στιγμή για να ψεκαστείς είναι λίγο πριν φύγεις απο το σπίτι σου αφού η λογική σου λέει ότι όσο πιο τελευταία στιγμή αρωματιστείς τόσο και πιο αργά θα φύγει η μυρωδιά του.. ξανασκέψου το! Στην πραγματικότητα η καταλληλότερη στιγμή για να βάλεις το άρωμα σου είναι αμέσως μόλις βγείς από το ντουζ διότι οι πόροι σου είναι περισσότερο διεσταλμένοι από το ζεστό νερό με αποτέλεσμα το δέρμα σου να απορροφάει καλύτερα τη κολόνια σου και να διατηρεί τη μυρωδιά για περισσότερη ώρα.

 

Μην τοποθετείς το άρωμα σου στο μπάνιο

Το μπάνιο σου μπορεί να μοιάζει το καταλληλότερο μέρος για να ετοιμαστείς το πρωί αλλά όσον αφορά τη προστασία του πολύτιμου αρώματος σου δεν είναι και το ιδανικότερο, διότι η ζέστη, η υγρασία και η φωτεινότητα που έχει μπορεί να καταστρέψει πιο γρήγορα τις μυρωδάτες νότες του. Οπότε φρόντισε να διατηρήσεις το άρωμα σου σε μέρος ξηρό, δροσερό και σκοτεινό όπως για παράδειγμα το κομοδίνο σου.

 

Ενυδάτωσε το δέρμα σου

Όπως ακριβώς μετά από μεγάλες περιόδους ξηρασίας το έδαφος με δυσκολία αντιμετωπίζει το νερό της βροχής προκαλώντας πλημμύρες κλπ? Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και  με το δέρμα σου αν είναι αφυδατωμένο. Γι' αυτό ενυδατώσου και ύστερα ψεκάσου με το αγαπημένο σου άρωμα για μεγαλύτερη διάρκεια!

 

Μην ψεκάζεις απευθείας πάνω στα ρούχα σου

Σίγουρα είναι μια γνωστή μέθοδος το να ψεκαζόμαστε στα ρούχα μας ειδικότερα όταν έχουμε ένα πολύ έντονο άρωμα για να μην μυρίζουμε υπερβολικά στους γύρω μας αλλά πραγματικά αν υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει να αποφεύγεις είναι το να ψεκάζεις κατευθείαν το πουκάμισο ή το σακάκι σου. Εκτός από το γεγονός πως μπορεί να καταστρέψει το ύφασμα( διότι τα περισσότερα αρώματα έχουν ως κύριο συστατικό τους το αλκοόλ) η μυρωδιά σου θα διασκορπιστεί γρηγορότερα.

 

«Άπλωσε» το άρωμα σου

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως τα περισσότερα αρώματα τον τελευταίο καιρό εμφανίζονται στην αγορά με τη μορφή σαπουνιών, after save, ενυδατικών προϊόντων κλπ. Με το να τοποθετείς το άρωμα σου με αυτά τα προϊόντα  διατηρείς καλύτερα τις μυρωδάτες νότες του αρώματος σου.

 

Μην υπερβάλλεις

Μπορεί να σκέφτεσαι πως με το να διπλο-ψεκαστείς με το άρωμα σου θα διατηρήσεις  τη μυρωδιά σου για περισσότερη ώρα.. και η λογική αυτό λέει. Αλλά η αλήθεια όμως είναι πως το μόνο πράγμα που θα καταφέρεις να κάνεις με αυτό το τρόπο είναι να εξατμιστεί η μυρωδιά σου με τον ίδιο ρυθμό αλλά και να τελειώσεις και το άρωμα σου πιο γρήγορα χωρίς λόγο. Γι' αυτό μια φορά, το πολύ δύο, είναι αρκετές.. μπορείς να ξαναβάλλεις αργότερα!

Να ψεκάζεις τους καρπούς σου

Για πολλά χρόνια οι άντρες ψέκαζαν το άρωμα τους σε ένα συγκεκριμένο σημείο, τους καρπούς τους,  διότι οι καρδιακοί παλμοί σε εκείνο το σημείο όπου βρίσκονται οι φλέβες και οι αρτηρίες είναι πιο έντονοι και βρίσκονται πιο κοντά στη στοιβάδα του δέρματος δημιουργώντας μεγαλύτερη θερμότητα από το υπόλοιπο σώμα. Η θερμότητα αυτή κάνει τις μυρωδάτες νότες τους αρώματος να είναι εντονότερες.

 

Μην τρίβεις τους καρπούς σου

Αντίθετα με ότι έχεις μάθει ή ακούσει, το να ψεκάζεις το άρωμα σου στους καρπούς σου και στη συνέχεια να τους τρίβεις μεταξύ τους μπορεί να καταστρέψει τις νότες του αρώματος με αποτέλεσμα να φύγει και η διάρκεια της γρηγορότερα, πράγμα που δεν το θέλεις!

 

4 Υλικά που πρέπει να σταματήσετε να βάζετε στον καφέ σας!