Υποφέρεις από ακμή στην πλάτη; Δες 3 αιτίες που ευθύνονται για το πρόβλημα σου!

Η ακμή στην πλάτη είναι κάτι που μπορεί να φτάσει την αυτοπεποίθηση σου στα πατώματα. Ακόμη και ο πιο στυλάτος άντρας στη δουλειά σου μπορεί να κρύβει κάποια ανεπιθύμητη ακμή κάτω από το καλοραμμένο πουκάμισο του. Σε γενικές γραμμές όμως μπορείς να το κρύψεις όταν βρίσκεσαι σε κοινή θέα, ωστόσο είναι αρκετά δύσκολο να μην γίνει αισθητό το πρόβλημα σου όταν κάνεις σεξ ή όταν πηγαίνεις στη θάλασσα το καλοκαίρι.

 

Φάκελος μούσια: Ο απόλυτος οδηγός για να μάθεις τι σου πάει...

Υπάρχουν πολλοί και διάφοροι λόγοι που μπορεί να ευθύνονται για το πρόβλημα σου. Σε μερικές περιπτώσεις μερικές σημαντικές αλλαγές στη διατροφή και στη ρουτίνα υγιεινής σου είναι αρκετές για να δεις διαφορά στην ακμή σου.

Δες παρακάτω όμως πιο αναλυτικά μερικές αιτίες που μπορεί να ευθύνονται για το πρόβλημα στη πλάτη σου.

 

1. Γονίδια

Η ακμή όλων των ειδών ευθύνεται συνήθως σε γενετικούς παράγοντες. Αν έχεις λιπαρό ή με τάση προς ακμή δέρμα στο πρόσωπο σου, τότε το πιο πιθανό είναι να συμβαίνει το ίδιο στην πλάτη και στους ώμους σου. Επίσης ο κάθε οργανισμός αντιδράει διαφορετικά σε ορισμένες τροφές. Μπορεί ένας άντρας να φάει ένα κομμάτι τυρί χωρίς να επηρεάσει την επιδερμίδα του, ενώ ένας άλλος να βασανίζεται για μια βδομάδα.

Αν έχεις δέρμα με τάση προς ακμή, πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεχτικός στη ρουτίνα περιποίησης σου. Φρόντισε να κάνεις μπάνιο με χλιαρό νερό και όχι καυτό δυο φορές την ημέρα. Χρησιμοποίησε ειδικά καθαριστικά για λιπαρά δέρματα έτσι ώστε να καθαρίζεις τους πόρους σου και να απομακρύνεις το περιττό σμήγμα και επισκέψου έναν δερματολόγο ή διατροφολόγο έτσι ώστε να σε καθοδηγήσει σχετικά με τη θεραπεία που πρέπει να ακολουθήσεις καθώς και τις τροφές που πρέπει να αποφεύγεις.

 

2. Φτωχή υγιεινή και διατροφή

Είναι αποκλειστικά στο χέρι σου να επιλέξεις την αλλαγή αυτών των παραγόντων. Αρχικά περιόρισε τις τροφές με ζάχαρη και πιες πολύ νερό. Οι περισσότερες τροφές επηρεάζουν τον κάθε οργανισμό διαφορετικά όπως για πχ. τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Ωστόσο η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να καταστρέψει το δέρμα σου και να το αφυδατώσει.

Τώρα όσον αφορά την υγιεινή σου, φρόντισε να φοράς καθαρά μπλουζάκια κάθε μέρα. Πλύνε τα σεντόνια σου μια φορά την βδομάδα και κοιμήσου με καθαρό μπλουζάκι κάθε βράδυ. Πρέπει να κάνεις μπάνιο καθημερινά και να ακολουθείς μια συγκεκριμένη ρουτίνα περιποίησης με ειδικά προϊόντα για το ακνεϊκό δέρμα σου.

 3. Ορμονικά προβλήματα

Υπάρχει λόγος που πολλοί bodybuilders εμφανίζουν ακμή στην πλάτη τους. Διότι παίρνουν στεροειδή και ορμονικά συμπληρώματα με το αποτέλεσμα το σώμα να θέλει να ξεφορτωθεί τη περιττή τεστοστερόνη μέσω της ακμής. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι άντρες που έχουν υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης θα εμφανίζουν συχνά ακμή στην πλάτη τους. Σημαίνει όμως πως αν περνάς διάφορες περιοδικές διαταραχές στον οργανισμό σου έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να επηρεαστεί και το δέρμα σου.

Από τη στιγμή όμως που εντοπίσεις τα πρώτα σημάδια ακμής, φρόντισε να διατηρήσεις μια σωστή ρουτίνα περιποίησης και να κάνεις μπάνιο με χλιαρό νερό έτσι ώστε να απομακρύνεις από τους πόρους σου το περιττό σμήγμα. Κάνε το δύο φορές την ημέρα αν παίρνεις συμπληρώματα τεστοστερόνης και φρόντισε να κάνεις μπάνιο αμέσως μετά την προπόνηση σου.  Και φυσικά καλό θα ήταν να αποφύγεις οποιαδήποτε ορμονικά σκευάσματα αν δεν είσαι υποχρεωμένος να τα παίρνεις. Αν η ακμή σου επιμένει, τότε επισκέψου έναν δερματολόγο για να σου συνταγογραφήσει μια ειδική τοπική θεραπεία για το πρόβλημα σου.

 

5 απίστευτα αποτελεσματικοί φυσικοί τρόποι να αντιμετωπίσεις την τριχόπτωση!