Σκάνδαλο στην Κροατία!

«Βόμβα» στα θεμέλια του Κροατικού ποδοσφαίρου βάζει ο Τύπος της χώρας και συγκεκριμένα δύο εφημερίδες.

Οι “Sportske Novosti” και “Jutarnji List” αναφέρουν ότι έχουν στα χέρια τους έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν ότι τα γραφεία στοιχημάτων της Ασίας «έστησαν» τον τελικό Κυπέλλου του 2009 στον οποίο η Ντιναμό Ζάγκρεμπ επικράτησε 3-0 της Χάιντουκ μετά από την αποβολή δύο παικτών της από το πρώτο ημίχρονο.

Η “Sportske Novosti” υποστηρίζει ότι τα έγγραφα αυτά προέρχονται από τις εισαγγελικές αρχές της χώρας τα οποία ενοχοποιούν στελέχη της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και διαιτητές, οι οποίοι συνολικά έβαλαν στην τσέπη τους 1,4 εκατ. ευρώ. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι σημαντικές πληροφορίες για το θέμα έδωσαν στις κροατικές αρχές ερευνητές από την Γερμανία.

Την ίδια στιγμή, η “Jutarnji List” αναφέρει και αυτή ότι στήθηκε ο τελικός Κυπέλλου και αναφέρει συγκεκριμένα ονόματα από την Ντιναμό. Ο Ζόραν Μάμιτς, διευθυντής της ομάδας του Ζάγκρεμπ είναι ένας από τους βασικούς «μοχλούς» στο deal όπως αναφέρει το δημοσίευμα.
Μάλιστα, η “Jutarnji List” εμπλέκει στην υπόθεση και τον Άντε Σάπινα, ο οποίος καταδικάστηκε από τις γερμανικές αρχές σε 35 μήνες φυλάκιση για «στήσιμο αγώνων το 2004».

Video Embed: